Takk til alle ildsjeler!

I dag, 5. desember, markeres Frivillighetsdagen, som en takk og hyllest til ildsjeler og dugnadsgjenger i hele Norge. Vi er glade for at det finnes så mange frivillige, både unge og voksne, i BCCs lokalmenigheter over hele landet, og benytter muligheten til å trekke fram noen av dem her.


Av: Redaksjonen – Foto: BCC

Det er så mange vi kunne takket, enten de arrangerer søndagsskole, driver forkynnelse og omsorgsarbeid, gleder andre med musikk og sang, eller er med på å gi barn og ungdom en meningsfull fritid med et kristent formål til grunn.

Ildsjelene under er alle ungdommer, er tidligere omtalt her på nettsiden, og representerer noe av mangfoldet i det store, ungdommelige dugnadsarbeidet i BCC.

Carl Zurcher (24), Xercize hockey, Oslo/Follo


Carl Zürcher er en av flere unge hockeyentusiaster som har skapt et spennende tilbud for barn mellom 10 og 12 år. Foto: BCC

Carl er selv hockeyinteressert, og ønsker å tilby barn og ungdom et godt fritidstilbud med hockey som aktivitet innenfor et kristent miljø. Gjennom den kristne foreningen Xercize trener han barnelag hver uke hele vintersesongen, og er primus motor for å dra i gang «Vinterbro Classics»; felles hockeydager for barn mellom 10 og 12 år, der lokallag fra hele Østlandsområdet deltar.

– Vi som er trenere har opplevd så mye samhold og moro med vårt eget hockeylag i Xercize, og ønsker at barna her skal få kjenne på det samme, forteller Zürcher. – Det at de kan bli kjent på en sånn morsom arena som hockey er, kan bidra til at de både får smaken på sporten, og at de kanskje gleder seg enda litt mer til å delta på ungdomsarrangementene sammen om noen få år.

Han forteller at de har vært et team med seks frivillige ungdommer, som selv spiller hockey på fritiden, som tok initiativ og i vår fikk startet det som skal bli to høydepunkter hver sesong. Denne helgen ble sesongen åpnet med miksturnering og aktiviteter for nesten 100 barn, der Carl holdt i trådene.

Les mer: Ungdom arrangerte hockeydag for 75 barn under 12 år

Tabita Lindberg (17), ridetilbudet på Helleshaugen, Sotra


Barn som kommer til Helleshaugen for å ta ridetimer møter blant annet blide Tabita (17), som er aktiv i opplæringen. Foto: BCC

Tabita er med på å tilby rideopplæring på Hellehaugen hestegård, gjennom et lavterskeltilbud for barn mellom 7 og 12 år. Her hjelper hun både til som ridelærer og er ride-elev selv.

– For meg er dette tilbudet genialt; jeg får holdt på med det jeg liker aller best, nemlig hest, samtidig som jeg får være sammen med andre ungdommer og barn, sier Tabita.

Hun pusser salen og vasker saltøyet i den kalde vinterluften, mens hun svarer på telefoner og organiserer kvelden.

– Jeg prøver å forberede ridetimene på best mulig måte både for elevene og hestene, sier Tabita. – Det er jo levende dyr vi holder på med. De må stelles godt med hver dag, og utstyret er nødt til å vedlikeholdes.

Tabita har holdt på med hest siden hun var 7 år, og er veldig glad for det fine hestemiljøet de har fått på Hellehaugen. Og merker at det er stor interesse for aktivitetstilbudet blant de yngre barna.

– Jeg lever et aktivt og noen ganger travelt liv, men jeg merker at det å fokusere på andre, og å gjøre noe godt for dem, gir meg mye glede i hverdagen. Det føles meningsfylt, sier Tabita.

Les mer: Hesteriding hos Aktivitetsklubben – et populært tilbud

Janne Epland (28), Barnekor Sør, Lillesand


Janne Epland leder barnekor med både varme og engasjement. Her fra en fremføring tidligere i år. Foto: BCC.

Vokal Sør startet opp for snart to år siden, da det ble klart at mange av barna i lokalmenigheten både hadde interesse og evner innenfor sang og musikk. Janne Epland er en av ildsjelene bak koret, og antakeligvis er lærerutdannelsen hennes med på å gjøre henne til en trygg, tydelig og god leder for den livlige gjengen.

– Barnekoret er mitt høydepunkt hver uke. Det å møte disse barna, som uforbeholdent viser gleden ved å synge og danse, er enormt givende. Det er kanskje den aktiviteten jeg bruke mest energi på, men som også gir meg mest energi og glede tilbake, sier Janne Epland (28), som er musikkpedagog og leder for barnekoret.

– En sliten og grå dag kan bli snudd på hodet i samme sekund som jeg ser de første forventningsfulle barna løpe smilende inn til korøvelse. Da får jeg en veldig god påminnelse om hva som virkelig betyr noe. Det er veldig viktig for meg at barna møter en trygg og god voksen når de treffer meg på barnekoret, og at de ikke skal være i tvil om at jeg bryr meg om dem.

Hun ser at flere barn blomstrer når de hører musikk og får leve seg inn i den.

– Da ser man noen skjulte farger som dukker frem hos de mest sjenerte og tilbaketrukne barna. Det er fantastisk.

Les mer: Barnesang rett fra hjertet 

Kristian Tøgard (25),TGI ungdomsklubb Oslo/Follo


Kristian Tøgard er primus motor i å tilby et sosialt og positivt tilbud til tenåringer som er spill- og gaminginteressert. Foto: BCC

Kristian brenner for at tenåringer som er glad i gaming også skal oppleve at det er et godt miljø i menigheten, og har vært pådriver for teknologi- og gaminggruppa tilknyttet lokalmenigheten i Oslo/Follo.

Fra å være en innadvendt gamer i tenårene har han selv utviklet seg til en teambuilder av rang. Sammen med 24 andre ledere har ungdomsgruppa nå blitt den mest populære fritidstilbudet i lokalmenigheten – med over 100 medlemmer og samlinger hver uke. I tillegg har de hyppige helgearrangementer der de arrangerer LAN i sammenheng med andre aktiviteter. Alt er bygget på at klubben har et kristent formål, så ungdommene som velger å være med her ønsker å støtte menighetens trosgrunnlag.

– Jeg har engasjert meg i denne gruppen fordi jeg selv brukte mye tid på dataspill da jeg var yngre. Gruppen består hovedsakelig av gutter i alderen 13-20 år. Det å være med i et trygt miljø med positive rammer betyr mye når man er i denne fasen i livet.

Les mer om LAN-samlingene  som Kristian og TGI deltar på her.