Debattregler for kommentarfelt i sosiale medier

Debattregler for kommentarfelt i våre sosiale kanaler

Våre sosiale medier profiler er opprettet som et åpent forum for informasjon fra BCC-forbundet og deling av kristent innhold til medlemmer og andre interessenter, i tråd med vårt formål.

Du er velkommen til å delta i våre kommentarfelt, men for å sikre en konstruktiv debatt krever vi alminnelig folkeskikk, så alle kan føle seg velkomne. Vi ber alle om å holde en respektfull tone, uten skittkasting og sjikanering av meningsmotstandere eller andre. Alvorlige anklager eller påstander om straffbare forhold, som ikke har rot i sannhet eller kan dokumenteres med fakta vil bli fjernet.

Tenk deg om når du kommenterer, og husk at mange leser det du skriver. Vis respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, etniske opprinnelse, nasjonalitet og livssyn.

Våre profiler er til for å oppfylle vårt formål, som er å;

  • fremme den kristne tro slik det fremkommer i vårt trosgrunnlag, blant alle mennesker, og lære dem som ønsker det å holde alt det Jesus har befalt.
  • fremme kristendommens rammevilkår og anseelse i samfunnet
  • tilby barn og ungdom et positivt og sunt kristent miljø, og skape gode rammevilkår for barn og ungdoms personlige, åndelige og sosiale utvikling.

Debattregler

Vi krever at ditt brukernavn er ditt egentlige navn, og fjerner innlegg fra brukere som vi ikke kan verifisere navnet til, eller som gjentatte ganger bryter våre debattregler. Falske eller ufullstendige profiler, pseudonymer og kommentarer fra andre Facebook-sider kan bli fjernet.

Målet er å skape en spennende arena for erfaringsutveksling og refleksjoner om personlig tro, der alle føler seg velkomne. Her er våre syv grunnregler:

  1. Vis respekt for menneskers identitet, privatliv, etniske opprinnelse, nasjonalitet og livssyn. Krenkende og/eller diskriminerende kommentarer om person og/eller organisasjon vil bli slettet
  2. Diskuter sak, ikke person. I stedet for å karakterisere en meningsmotstander, forklar heller hvorfor du er uenig. Skriv bare det du like gjerne kunne sagt muntlig om dere satt overfor hverandre
  3. Vær høflig, unngå ufint språk, banning eller skjellsord
  4. Begrunn kritikken når du er uenig i noe. Først da blir kommentaren interessant for andre
  5. Vis folkeskikk. Trakassering, trusler, hatske utfall, beskyldninger om straffbare forhold, gjentatte uriktige påstander i omtale av BCC eller enkeltpersoner vil føre til utestenging.
  6. Hold deg til temaet. Unngå usaklige avsporinger fra temaet presentert i innlegget.
  7. Bruk seriøse kilder. Vi sletter kommentarer som gjengir eller lenker til åpenbare konspirasjonsteorier, voldsforherligende nettsteder eller benekter veldokumenterte fakta

Brudd på debattreglene

Dersom du bryter våre debattregler, kan BCC slette kommentaren din og/eller utestenge deg fra å kommentere på våre sosiale kanaler.

Opplever du at din kommentar blir skjult eller slettet, anbefaler vi å lese reglene igjen og prøve på nytt.

Husk at du selv er juridisk ansvarlig for det du skriver i BCCs kommentarfelt. Hvis du skriver ting som bryter med juridiske bestemmelser om ærekrenkelser, privatlivets fred, trusler eller hatefulle ytringer kan du forfølges rettslig for dette, selv om vi sletter innlegget i ettertid. Våre profiler er åpne for alle, og det du skriver hos oss er en like offentlig ytring som et debattinnlegg i en avis.

Til slutt: Vi prøver å følge godt med på kommentarfeltene hos oss, men det hender vi går glipp av noe som burde vært fulgt opp. Send da gjerne en direktemelding i innboksen til BCC via Facebook eller Instagram.