Ungdom arrangerte hockeydag for barn

Det er et aktivt ishockeymiljø i flere av BCCs lokalmenigheter, og mange hockeyinteresserte ungdommer trener frem mot turneringer Xercize organiserer under arrangementer som påskecampen. Nylig arrangerte flere av ungdommene en egen turnering for 75 helt unge hockeyspillerne på Vinterbro.


Tekst: Torunn V. Olsen – Foto: Anne-Sophie Tombre

En av arrangørene var Carl Zürcher og han forteller at det var et team med seks frivillige ungdommer, som selv spiller hockey på fritiden, som tok initiativ til arrangementet. Formålet var å lage en turnering for gutter i alderen 10 til 12 år, som foreløpig ikke har et like stort tilbud som de som er blitt ungdommer.


Carl Zürcher var en av de unge arrangørene som hadde lyst til å gjøre noe spennende for de yngre barna. Foto: BCC

– Vi som er trenere har opplevd så mye samhold og moro med vårt eget hockeylag i Xercize, og ønsker at barna her skal få kjenne på det samme, forteller Zürcher. – Vi som er litt eldre fikk nylig oppleve en fantastisk påskecamp der vi har møtt ungdom fra hele verden både hockeyspill, sosiale anledninger og trosoppbyggende samlinger.

– Etter et så fantastisk arrangement i påsken ønsket vi å gjøre noe lignende for de yngre barna som ikke har opplevd dette ennå. Det at de kan bli kjent på en sånn morsom arena som hockey er kan bidra til at de både får smaken på sporten, og at de kanskje gleder seg enda litt mer til å delta på ungdomsarrangementene sammen om noen få år.


Venter på tur: spente spillere følger laget sitt fra sidelinjen under en liten pause. Foto: BCC

Til vanlig er Zürcher trener for U12 laget i hockeyklubben Oslo Tigers, som er tilknyttet Xercize, og har sitt utspring i lokalmenigheten i Oslo/Follo. Her samler to unge trenere spillerne en gang i uka til trening.

– Utover det har vi bare hatt tre kamper i hele sesongen, blant annet mot et annet lag i Xercize, Grenland Seahawks. Grunnen til at det er så få kamper, er at ikke alle foreninger har mulighet til å stille med et fullt U12 lag som oss, og det ønsket vi å gjøre noe med. Derfor startet vi planleggingen av en miksturnering hvor vi kunne invitere flere barn fra foreningene i nærheten.


Barn fra åtte foreninger spilte sammen i en miksturnering hvor alle spillerne var mellom 10 og 12 år. Foto: BCC 

Barn fra lokalmenighetene i Tønsberg, Sandefjord, Horten, Grenland, Drammen, Eiker, Østfold og Oslo/Follo ble derfor invitert til å delta i en turnering hvor de ble mikset i seks forskjellige lag. Totalt var det 75 barn som deltok arrangementet.

Dagen startet med at det ble delt ut splitter nye hettegensere til alle deltagerne, med logo på ryggen, noe som var stor stas for de unge rekruttene.  Deretter ble det gitt informasjon om programmet, aktiviteter, laginndeling og bespisning fra arrangørene i Oslo Tigers.

Mens stemningsfull musikk strømmet fra høyttaleranlegget, ble det gjennomført en felles oppvarmingsdans sammen med deltagere, trenere og foreldre. Mens de første lagene gjorde seg klar til kamp, kunne de ventende lagene delta i tre forskjellige aktiviteter ved siden av; opplæringskurs i hockey, pucklabyrint – hvor én mot én konkurrerte mot hverandre, og spille NHL18 på Playstation 4.


Playstation og NHL18 på storskjerm var et populært avbrekk mellom kampene. Foto: BCC

Etter noen timer i ishallen startet finalekampen med høylytt heing og stor stemning på tribunene. Det ble tilslutt en høytidelig medaljeoverrekking til vinnerlaget og keeperne, før det ble servert mat til alle spillerne direkte fra McDonalds – noe som slo an blant de unge spillerne, skal vi tro Mikkel (12) fra Tønsberg.

– Det var gøy å være med, sier han fornøyd, i sin splitter nye hettegenser. – Vi som er født i 2006 spiller også på U15 i Jarlsberg Flyers, og da styrer de eldste mye av spillet. Nå som vi spilte med U12, måtte vi ta ansvar og gjøre jobben selv, og det var veldig gøy.


Mikkel (til venstre), som var blant dagens eldste på banen, synes det var fint å få mer spillerom og ta ansvar. Foto: BCC

– Jeg var på lag med folk fra forskjellige byer, fra blant annet Horten, Drammen og Oslo. Jeg visste hvem flere av dem var fra før, men noen av dem kjente jeg ikke. Jeg håper det blir en egen U12 liga etter hvert, hvis det bare blir nok folk til å stille lag fra flere byer, sier han ivrig.

Carl Zurcher og resten av de unge arrangørene er glad for at barna fikk smaken på hockeyliga denne dagen. – Målet vårt var å lage en turnering med trygge omgivelser sammen med barna, trenerne, foreldre og supportere. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra både trenere og foreldre om at det var en veldig vellykket dag, og barna virket også veldig fornøyde, særlig etter at de hadde fått i seg en dobbel cheeseburger og is fra McDonalds. Så jeg kan med god sikkerhet si at det gikk over alle forventinger! sier en begeistret Zürcher.


Laget til Mikkel (nr. fem fra venstre) samlet til lagoppstilling etter at siste kamp er spilt. Foto: BCC


Keepere fra flere lag samlet til gruppebilde. De har en avgjørende rolle i spillet, og trenger litt ekstra beskyttelse når de skal vokte målet. foto: BCC