Norge åpner igjen – vi gleder oss til å være sammen

Månedens informasjonssending til BCCs trosfeller fikk en ekstra dimensjon denne søndagen. Nå kan det planlegges for stevner og arrangementer igjen, etter halvannet år med strenge restriksjoner.


Tekst: Berit Hustad Nilsen – Foto: BCC Media

Flere viktige saker sto på agendaen, og dette var noen av punktene i sendingen:

  • Norge åpner – slik blir høsten i BCC
  • Lansering av stevneåret 2022
  • Forventninger til høstens misjonsfest og status i misjonskollekten
  • Overveldende interesse for Samvirk blant ungdommen
  • Inspirasjon og trosoppbyggelse

Forstander Kåre J. Smith åpnet sendingen med en appell der han talte om sannheten, og at ingen kommer til Faderen uten ved Sønnen. Jesus er sannheten, veien og livet, derfor går den port som fører til livet gjennom det å erkjenne sannheten om seg selv.

Kvelden åpnet med trosoppbyggelse, hvor det ble sendt tale fra Kåre J. Smith og sang fra studio. Foto: BCC Media

Slik blir høsten og stevneåret 2022

Videre bar sendingen preg av gleden over at det endelig blir mulig å samles til stevner igjen. i BCC står opplevelsene i kø. Det gjelder både denne høsten, men også videre inn i 2022, og programmet ble presentert av Steinar Riise, leder for arrangementsavdelingen.

LES OGSÅ: Startet høsten i BCC med samling for ansatte

Forventninger til høstens misjonsfest

Lokalmenigheten i Grenland arrangerer misjonsfesten i oktober. Forstander Bjørn Nilsen og prosjektleder Eliza Aslaksen forteller litt om hva vi kan glede oss til, og hvordan vi best kan forberede oss før festen.

– Siden det i år er 150 år siden Johan Oscar Smith ble født, vil festen dreie seg om den grunnvollen han la for å bygge menigheten videre, sier Bjørn Nilsen. Smith var en usedvanlig rettferdig mann, som bygde med Jesus Kristus som grunnvoll. Menigheten bygges videre på denne renhet og rettferdighet, det er en viktig arv vi har å ta vare på.

Eliza forteller at de er godt i gang med forberedelsene til arrangementet.

– Det skal bli en innholdsrik fest, vi lager blant annet fire filmer om Johan O. Smith, og det blir interessante samtaler vi kan lære av.

I oktober arrangerer lokalmenigheten i  Grenland misjonsfest, og det ble gitt noen smakebiter av hva vi kan se fram til. Foto: BCC Media

Misjonskollekt mot nye høyder

I disse dager har det vært et stort engasjement på på grasrota i BCC, og flere tusen deltar i høstens misjonskollekt. Allerede før BCC hadde rukket å lansere kollekten, engasjerte ildsjeler seg for å komme i gang. I BrunstadMagasinet søndag kveld fikk vi status for innsamlingen, og det har allerede kommet inn over 35 millioner.

– Målet for kollekten var opprinnelig satt til 18 millioner kroner. Men med et slikt resultat blir det mulig å gjennomføre enda flere misjonsprosjekter framover, sier en begeistret Steinar Riise fra BCC.

En av studiogjestene var Helene Bernhardsen fra lokalmenigheten i Horten. Hun sprudler av begeistring og takknemlighet:

– For meg er det rett og slett takknemligheten for den nåde Gud har gitt meg, at jeg har kommet til et lykkelig liv, som gjør at jeg vil bidra for at andre kan oppleve det samme. Jeg er veldig begeistret for å kunne være med å bidra til å oppfylle Jesu misjonsbefaling.

Helene Bernhardsen var en av gjestene i studio, som uttrykte et stort engasjement for misjonen. Foto: BCC Media

Overveldende interesse for Samvirk blant ungdom

Samvirket som er opprettet for å kunne tilby neste generasjon muligheten for å skaffe seg en boenhet under BCC sine stevner og arrangementer opplever overveldende interesse.

– Det er 2.500 ungdommer som har meldt seg for å etablere en spareavtale, dette er veldig moro, sier styreleder Robin Fuglset. Med seg i sendingen hadde han fire unge ildsjeler fra ulike land, som var begeistret for engasjementet i sine lokalmenigheter, og mulighetene dette gir fremover.

Dette er BrunstadMagasinet

Brunstadmagasinet er en månedlig informasjon- og inspirasjonssending til medlemmer og trosfeller i BCC. TV-programmet skal være på pulsen av menighetslivet, og formidle siste nytt om sentrale prosjekter, økonomi og organisering til seere i alle verdensdeler.