Slik blir online sommer for BCC

I tråd med norske myndigheters restriksjoner grunnet covid-19, er begge BCCs sommerstevner avlyst. Det er første gang siden 1950-tallet at disse stevnene må utgå, men som alternativ vil BCC tilby aktiviteter og trosoppbyggelse online.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Lidiya Lukashuk

Medlemmene fikk beskjed om avlysningen i begynnelsen av mai, etter at myndighetene hadde offentliggjort at forbudet mot arrangementer med over 500 personer vil bli opprettholdt til over sommeren.

Online alternativ fra påskestevnet blir videreført

Arbeidet som ble gjort med å skape løsninger for et online alternativ vil komme til stor nytte også i sommer. Parallelt med at medieavdelingen allerede tilbyr flere ukentlige sendinger, jobbes det for fullt med å planlegge et godt online-tilbud for alle målgrupper flere dager i juli.

Sommersendingene vil derfor inneholde interaktiv trosoppbyggelse fra mange verdenshjørner, som i påsken, hvor medlemmene kan dele stemningsbilder fra sin dag, tekstmeldinger eller videosnutter. I tillegg blir det aktivitetspakker for barna, som kan gjennomføres i familien eller i mindre grupper lokalt.

Les også: Online arrangement: BCC deler erfaringer

Lokale menigheter kan samle igjen

Nyheten om at det åpnes opp for arrangementer for inntil 50 personer gjør nemlig at lokale menigheter får mulighet til å samles igjen i mindre grupper.

Norges Kristne Råd har utarbeidet en veileder for smittevern som gjelder for både kirkelige samlinger og barne- og ungdomsarbeidet. BCC, har delt veilederen delt med lokalmenighetene, og oppfordrer alle til å følge disse rådene.

– La oss velsigne de vi er satt sammen med

For BCC og medlemmene er det både uvant og utfordrende at vi ikke kan samles til stevne og vanlige arrangementer slik vi pleier, og i den anledning sendte forstander Kåre J. Smith en hilsen til alle medlemmene i begynnelsen av mai.

Her oppmuntrer han særlig foreldrene til å gjøre det best mulig for barna og familiene sine, selv om ferien kanskje ikke blir som planlagt.

«La oss være i kjærligheten, være oppfinnsomme i det gode og velsigne de vi er satt sammen med. Siden det ikke kan arrangeres stevne i år ønsker jeg å bidra til at det kan bli et innholdsrikt tilbud online. Dette blir likt for alle, uansett hvor du tilbringer sommerukene. Vi skal forkynne Guds ord, og det blir mye interessant og oppbyggelig både for barn, ungdom og voksne gjennom hele juli.», skrev Kåre J. Smith.

BCC gleder seg til å tilby et online sommerarrangement for sine medlemmer. For oss er sommerstevnene et av årets store høydepunkt, og derfor ser vi det som en nødvendighet å produsere et alternativ for medlemmene, slik at vi fortsatt kan få inspirasjon, hjelp og trøst til å praktisere kristendom