Trenger du digital informasjon til skoleoppgaver?

Mange tusen elever sitter nå hjemme og løser skoleoppgaver digitalt. Kanskje skriver du om et trossamfunn eller kristen forsamling? BCC har en pedagogisk nettside for skoleelever, som inneholder lettleste artikler, filmklipp, medlemsintervjuer og svar på ofte stilte spørsmål.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

BCC har jobbet for å informere bedre om hva vi tror på og hvem vi er de siste årene. Et av tiltakene er å nå ut til skoleelever med god og riktig informasjon, og nettsiden «Skoleinfo» brukes i kontakt med skoleelever som skal lære om kristne kirkesamfunn.

LES MER: Bli kjent med BCC gjennom vår nye skoleside

Skoleside med enkel og lett tilgjengelig informasjon

Hjemmesiden Skoleinfo ble opprettet i fjor høst, og er spesielt tilpasset ungdommer i grunnskole og videregående. Her finner man filmklipp med medlemsintervjuer, informasjon om trosgrunnlag, religiøse samlinger, barne- og ungdomsaktiviteter, samt undervisningsmateriell som kan være til hjelp for lærere.

En av filmene på nettsiden. Her snakker BCC-medlemmer om hvordan det er å leve som kristen. Film: BCC

Skal gjøre det lettere å bli kjent med vårt kirkesamfunn

Skoleinfo-siden skal gi elever og andre svar på det de lurer på, og bidra til å gi et mer tidsriktig bilde av BCC. Mye informasjon som finnes om BCC er nemlig utdatert, da kirkesamfunnet vårt har utviklet og endret seg svært mye de siste tiårene.

På skolesiden kan de som ønsker det få mulighet til å bli kjent med kirkesamfunnet innenfra, ikke bare gjennom ytringer i sosiale medier eller sensasjonelle fremstillinger i media.

LES OGSÅ: FAQ – ofte stilte spørsmål om BCC



Suzanna (12) fra Sande har skrevet oppgave om BCC mens hun har hatt hjemmeskole. Skolesiden var en god hjelp, synes hun. Foto: privat

Økende antall henvendelser gir muligheter til å bli kjent

Henvendelser fra skoleelever som skriver oppgaver om BCC øker i takt med at BCC blir mer kjent som kirkesamfunn.  Derfor har vi også en egen mailadresse hvor de som har spørsmål kan kontakte oss.

– I 2019 var det et gjennomsnitt på tre henvendelser per måned fra skoleelever og arbeidsgrupper som ville vite mer om BCC. Nå er antall henvendelser per måned mer enn tredoblet, og spørsmålene kommer fra hele landet, sier Ulrikke Andresen (21). Hun er lærerstudent, men jobber også hos BCC, blant annet med å ta imot disse henvendelsene.

– Det at mange ønsker å skrive oppgave om oss, synes vi som jobber her er gøy. Vi svarer mer enn gjerne på alle mailene som kommer inn.


Ulrikke (her på hjemmekontor) svarer på de fleste spørsmålene som kommer inn via skolemailen. Foto: privat

Lurer du på noe, eller har tilbakemeldinger til oss? Send inn til skoleinfo@bcc.no