Nestekjærlighet på tvers av landegrenser

- Vanligvis reiser vi til stevne og nyter et vel tilrettelagt program som andre har jobbet for. Og hver gang vi evaluerer sier vi at det var det beste stevne vi har vært på. I år steg nivået igjen.


Vi har fått denne teksten fra Karin, som er en av de frivillige på helgens stevne. Hun kommer fra Holstebro, hvor rundt 90 kvinner fra lokalmenigheten tok fri fra jobb for å bistå BCC Event i forberedelsene til helgens søstrestevne i BCC.

Det at vi fikk mulighet til å være med i planlegging av dette stevnet endret opplevelsen av stevnet markant for oss. Og det til noe enda bedre.

Å få lov å hjelpe til skapte en enorm forventningsglede i ukesvis før vi reiste til stevnet. Vi stakk hodene sammen i forskjellige grupper og planla loungemiljøer, dekorasjon og aktivteter. Målet vårt var at kun det beste er godt nok for de mange tusen søstrene som gledet seg til å møtes igjen. Et viktig delmål var å treffe de forskjellige målgruppene, så alle kunne kjenne at vi hadde tenkt på dem.

Det å bidra i planleggingen før et stevne gjør at man får ekstra fokus på om det som var planlagt lykkes slik det var tenkt. Så langt har vi fått mange gode tilbakemeldinger, og det er en stor glede for oss å se så mange medsøstre som virkelig fryder seg i fellesskapet her, både under og mellom møtene.

Et høydepunkt i vår del av frivilligheten var da vi delte ut cirka 3.000 porsjoner med Kylling Tika Masala på to timer fredag like etter kveldsmøtet. Under matutdelingen møtte vi kvinner fra hele verden som vi slo av en kort prat med før de forsvant videre for å spise kveldsmaten. Det var en fest å være med i kveldsmørket utenfor møtesalen. Temperaturen var bare to grader, men vi holdt varmen under lampene, og ved alle de vennlige smil vi fikk.

Vi har det virkelig festlig mens vi jobber sammen her, tiden flyr av sted. Det gjør en slik oppgave uforglemmelig og bidrar til en følelse av at vi kan gi litt tilbake for alt det vi har mottatt fra andre gjennom årene. Det å bidra selv gjør at søstrestevnet 2022 blir forankret i minnet på en helt spesiell måte.

Før stevneprogrammet startet, da vi fredags kveld møttes til en kopp kaffe i loungen og fikk høre at temaet på kveldsmøtet var nettopp nestekjærlighet, fikk vi ytterligere inspirasjon til å være med å hjelpe til for å gjøre det best mulig for andre. Budskapet om å kunne romme og elske hver og en av sine venner og de en er iblant er noe å arbeide videre med i tiden framover.