Hvor er BCCs penger?

NRK har i dag publisert en forsideartikkel med betegnelsen «Vil ikkje bevise kor 611 millioner kroner er». Beviset ligger jo imidlertid helt oppe i dagen.


BCCs penger er nemlig akkurat samme sted som lokalmenighetens penger: på Brunstad.

Lokalmenighetens sparepenger kan du lese mer om her.

Dette kommer neppe som en overraskelse for BCCs medlemmer. Våre medlemmer og trosfeller over hele verden har nemlig vært igjennom et fantastisk løft de siste tiårene, hvor vi sammen har klart å styrke lokalmenighetenes og BCCs økonomi samtidig som vi har finansiert utbyggingsprosjektet på Brunstad. Det er her sparepengene til BCC og lokalmenighetene er lånt ut, etter at lokalmenighetene etter lange og grundige vurderinger kom til konsensus om å stille seg bak den store utbyggingen på Brunstad og misjons-steder i utlandet for over 5,3 milliarder kroner.

Totalt er det bygget på Brunstad for over 4,5 milliarder kroner – se regnskapene til Brunstadstiftelsen. Hvordan pengene er brukt kan man reise og se på med sine egne øyne.

Fra Sommercamp 2019. Foto: BCC

Også BCCs sparepenger er i all hovedsak plassert her; bare en rask titt i våre offentlige regnskaper viser med en gang at NRKs spekulasjoner om at 611 millioner kroner ikke skal være redegjort for kun kan fremmes av en journalist som ikke har lest regnskapene. Regnskapet spesifiserer nemlig helt tydelig at 823 millioner kroner er lånt ut til Brunstadstiftelsen-konsernet (se note 12).

NRK har altså sett beviset helt selv, da NRK Brennpunkts fotografer allerede i mars 2020 tok kjøreturen ut til Brunstad for å filme til dokumentaren sin. Skjønte ikke NRK at det har kostet penger å bygge et slikt sted?

Fra sommerstevnet 2018. Foto: BCC