Velkommen i ungdomsflokken

Pandemien har stoppet det meste av samling og aktivitet, men for ungdomsarbeiderne i BKM Horten har den ikke stoppet engasjementet. Nå ønskes 11 nye tenåringer velkommen i ungdomsgruppa, med en gave på døra fra menigheten.


Tekst: Per Kristian Østern – Foto: privat

Filip Bernhardsen

Fra man er 13 år har man mulighet til å være en del av ungdomsarbeidet til lokalmenigheten i Horten. I 2021 hadde ungdommene her gleden av å ønske hele 11 nye deltakere velkommen, forteller Filip Bernhardsen, ungdomsleder i BKM Horten:

– Vi er virkelig heldige som hvert år kan få nye og lovende ungdommer med i den flotte ungdomsgruppa vår. Det har vært en berikelse gjennom mange år, og 2021 er ikke noe unntak.

Velkomst til de nye ungdommene

I lokalmenigheten pleier det å være en hyggelig velkomstsamling, med utdeling av bibler til de nye ungdommene. Selv om det ikke kunne arrangeres en felles velkomst i år på grunn av pandemien, ønsket ungdomsarbeiderne likevel at de yngste skulle føle seg velkommen. Overrekkelsen ble derfor byttet ut med levering av bibel på døra hjemme hos den enkelte.

– Velkomsten gir vanligvis en fin mulighet for de nye å bli kjent med resten av gruppen, men vi håper at alle som fikk besøk på døra kjenner seg hjertelig velkommen i ungdomsgruppa, og at de vil bli godt mottatt når aktivitetene starter igjen. Også anbefaler vi på det varmeste å gjøre seg bruk av gaven – Bibelens ord er jo grunnlaget for det vi forkynner, sier Filip.

Da pandemien har stanset mulighetene for de fleste samlinger, fikk de nye ungdommene levert velkomstgave fra menigheten på døra. Sveip til høyre for å se flere bilder. Foto: Privat

Ser fram til å kunne samles igjen

Selv om koronapandemien i stor grad har hatt innvirkning på mange av de faste aktivitetene og samlingene i ungdomsgruppa, har ungdomsarbeidet måtte foregå på alternative måter. Menigheten i Horten samarbeider med BUK (Brunstad Ungdomsklubb), som tilbyr både aktivitet, kristent felleskap og camper. Det siste året har campene blitt arrangert online, og her har ungdomsarbeiderne fått drahjelp til å holde aktiviteter og samlinger i gang.

LES OGSÅ: Slik løser de ungdomsarbeidet i koronatiden

Fremover vil det åpne seg mange spennende muligheter for de nye deltakerne, både til å være med i forskjellige aktivitetstilbud, samt muligheter for å delta på større ungdomscamper når samfunnet åpnes igjen.

Det siste året har ungdomsarbeidet blitt drevet på alternative måter; her fra den lokale sommercampen i 2020. Foto: BKM Horten

– Selv om pandemien fører med seg mange utfordringer, er vi virkelig heldige som har så mange dedikerte ungdomsarbeidere som er oppfinnsomme i det gode. Her i Horten har vi mange, både helt unge og litt eldre, som bruker store deler av sin fritid på å gjøre det så godt som mulig for de andre i gruppa, sier Filip.

Han sier at selv om vi fortsatt er i utfordrende tider, er Guds ord til inspirasjon: «For vi vet at alle ting samvirker til det gode for dem som elsker Gud, dem som etter hans råd er kalt» Rom. 8,28. Dette er virkelig noe vi opplever, og som vi kan fortsette å holde fast på.

– Vi har mye å være takknemlig for, og har utrolig mye å se fram til, sier Filip. – Nå gleder vi oss enormt til å kunne samles alle sammen igjen. Da skal vi ta en skikkelig fest!