Sommerkonferanse på andre siden av jorda

Helt i begynnelsen av januar samlet medlemmer fra alle verdens hjørner seg i Sydney for BCC Australia sin årlige sommerkonferanse. Her var det lagt opp til både møter og aktiviteter for alle aldre.


Tekst: Nora Risnes – Foto: Åshild Telle / BCC

Sommerstevnet ble holdt på Long Point Camp utenfor Sydney og hadde cirka 320 deltakere. Nesten 100 av disse var tilreisende gjester fra blant annet Norge, Danmark, Nederland og Nord-Amerika. Fra BCC Australia deltok medlemmer fra Sydney, Melbourne og Perth.

For alle de australske BCC-medlemmene er dette stevnet et høydepunkt i året, da det er mange som ikke har muligheten til å dra til de internasjonale konferansene i Norge så ofte.

Et kraftfullt budskap som betyr mye for mange

– Selv om vi har stor glede av å se på overføringene fra stevnene i Norge ellers i året, betyr det mye for oss å få dette kraftfulle budskapet forkynt her i vårt eget lokale, sier Lily Ward (20).

Hun er en av de australske ungdommene som setter stor pris på disse stevnene.

– Det er helt fantastisk å møte venner som bor langt unna igjen. Dette stevnet hadde vi også veldig mange tilreisende gjester, forteller hun.


Innholdsrike samlinger og de felles kveldsmåltidene etterpå, er noe av det beste med konferansen, mener Lily Ward. Foto: BCC

Forstander Kåre Smith er en av de som gjennom en årrekke har reist til januarstevnet i Australia, og bidro med kraftfull og inspirerende forkynnelse til stevnedeltakerne.

– Vi fikk høre ordet om rettferdighet igjen og igjen, og om velsignelsen det å leve rettferdig bringer både over egne liv, våre omgivelser og familie i flere ledd. Og at den eneste måten jeg kan få mer del i dette, er å passe på meg selv og mine egne saker. Det ble en oppvekker for meg, og ga oss noe å jobbe med i det nye året, sier Lily Ward.

Barnedagen åpnet sommerkonferansen

Som ofte under BCCs konferanser rundt om i verden, ble det også under Sydneystevnet arrangert «Barnas dag». Temaet for dagen var å «ha et rent hjerte», inspirert av BCCs sommerkonferanse.

Dette ble presentert ved et spennende skuespill, filmer og engasjerte voksne som forklarte barna om hvordan man kan bevare hjertet sitt rent. Mellom de to samlingene var det også en spennende konkurranse på uteområdet, der de alle barna fikk prøve seg som superhelter!


En fornøyd superhelt under barnestevnelekene ute. Foto: BCC

Eget stevne for ungdom

Etter barnas dag var det tid for tre dager med ungdomsstevne. Flere av disse dagene var det lagt opp til aktiviteter for de unge også, utenfor konferanseområdet på Long Point Camp.

På kvelden samlet ungdommene seg til møte. I tillegg til trosoppbyggende taler var det mange som ga vitnesbyrd og delte egne erfaringer og utfordringer fra sitt kristenliv. Ungdomsstevnet ble en unik sjanse til å oppleve et kristent fellesskap med mennesker fra ulike deler av verden.


Kristent fellesskap, forkynnelse og sang under kveldsmøtene Foto: BCC

Fra Eiker til Sydney med hele familien

Marit og Aksel hadde tatt med seg barna sine og reist hele veien fra Øvre Eiker i Norge, for å besøke nær familie i Sydney.

– Det var veldig fint å ha med familien på sommerstevnet her, og både vi voksne og barna har knyttet mange nye vennskapsbånd her nede.

– For oss voksne var det talene til på de oppbyggelige samlingene som gjorde mest inntrykk, og det å bli kjent med andre venner her nede. Det er nye relasjoner som betyr mye for oss.


Marit og Aksel hadde tatt med barna til Australia, hvor de deltok på stevnet. Foto: BCC

Marit forteller også at høydepunktet for barna under stevnet var barnas dag. Her var de i fokus hele dagen, og det ble arrangerte leker for dem, musikal og en egen fest til slutt.

En uke over, men minner som varer lenge

Etter en uke var et inspirerende stevne over. Disse kristne samlingene er av ubeskrivelig verdi, både for de australske menighetene, men også for oss som kan reise dit og delta. Vi opplever at vi har mer eller mindre de samme utfordringene og mye felles i livet, selv om vi bor på hver vår side av jorda.


Lange, varme kvelder på Long Point Camp; tid til gode samtaler og nye vennskap. Foto: BCC


Barna fra Norge koste seg under stevnedagene i Sydney. Foto: BCC


Et stevne er over, men stor og små reiser hjem med mange nye minner. Foto: BCC