Frivillighet i BCC: Unge veteraner

Et mangfoldig menighetsliv trenger ulik kompetanse, og i Bergensområdet er det flere som har tatt musikken på alvor. Selv om de ikke er veldig gamle, er ildsjelene Dag Helge Bernhardsen og Karethe Opitz for veteraner å regne. Vi lader opp til Frivillighetsdagen med et gjensyn med disse to.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

– Jeg har aldri sett på meg selv som en ordentlig musiker, men jeg har alltid drevet med musikk, og bruker den til å formidle et budskap som jeg selv tror på, sier Dag Helge (41). Han har jobbet med musikk i menighetslivet mer enn 20 år, og startet i et enkelt selvsnekret studio hjemme  hos seg selv.

Musikkproduksjon som gleder mange

Dag Helge Bernhardsen

Menighetens egen sangbok, «Herrens Veier», inneholder 472 sanger som formidler et budskap om tro, håp og kraft til et aktivt kristenliv. Sammen med en håndfull andre ildsjeler, produserer Dag Helge ukentlig musikk– og korarrangementer av disse sangene til en nettbasert musikkportal.

Les også: Større sangglede ved bruk av teknologi 

Portalen har de siste ti årene vært tilgjengelig for alle BCC-medlemmer worldwide. Arbeidet som gruppen i Bergen har gjort, er på mange måter nyskapende.

Karethe Opitz Mihai (33) er et annen veteran i musikksamarbeidet. Sammen med Dag Helge er hun sterkt engasjert med musikkproduksjon og mentorarbeid i ungdomsforeningen Seasound. Da foreningen ble stiftet i Bergensområdet  for cirka 10 år siden, ble det starten på noe nytt.

Karethe Opitz Mihai

– Her ønsket vi å treffe ungdom som hadde interesser innenfor sang og musikk, og gi dem muligheter til å videreutvikle seg. I begynnelsen var vi rundt 15 stykker, men i dag teller foreningen 47 ungdommer mellom 13 og 33 år.

Musikk og mentorarbeid går sammen

Hvert år er det nye 13-åringer som ønsker å begynne i Seasound. Midt i musikken er det å være en god omsorgsperson og rollemodell viktig for de eldre mentorene.

– Arbeidet er jo to-delt. Vi har musikken, også har vi mentorarbeidet, forteller Karethe.

– Det har vært utrolig inspirerende å se hvordan noen av de som først var beskjedne og litt usikre ungdommer etter hvert ble tryggere og begynte å gi mye mer av seg selv. De får oppleve at de får til ting de ikke visste de kunne. Etter konserter og opptak er det fantastisk å se hvor glade de er for at det gikk bra, og hvordan det gir dem mestringsfølelse, sier hun smilende.

– Vi håper å inspirere andre lokalmenigheter til å investere i musikkprosjekter, for det betyr så mye både for lokalmenighetene og oss som får drive med dette, sier hun engasjert.

– Musikken gir oss både energi og fellesskap, og med de sangskattene vi har i sangboken vår, er den også med på å formidle tro og håp til mange mennesker. Menighetslivet hadde absolutt ikke vært det samme uten.

«Musikken gir oss både energi og fellesskap, og med de sangskattene vi har i sangboken vår, er den også med på å formidle tro og håp til mange mennesker»


Deler av Seasound-koret under et arrangement tidligere i år. Foto: BCC

Forbereder innspurten til årets julekonsert

I dag jobber gruppen knallhardt med å forberede sin julekonsert som går av stabelen om få dager. I år som i fjor har Seasound invitert hele lokalsamfunnet i Sund, familier og andre interesserte til en stemningsfull førjulskveld som de håper blir en riktig god opplevelse for både publikum og de 57 medvirkende sangere og musikere.

Hele artikkelen om Seasound, som er publisert på bcc.no tidligere i år, finner du her: Musikkfabrikken