Større sangglede ved bruk av teknologi


Sang og musikk er en sentral del av de flest kristne forsamlingers sitt menighetsliv, slik er det også i Brunstad Christian Church (BCC). Når ungdom eller voksne samles til trosoppbyggelse er sanggleden sjelden langt unna, og sangtekstene leses som oftest fra skjermer i stedet for fra sangboka.


Tekst: Berit H. Nilsen – Foto: BCC

BCC har sin egen sangbok, «Herrens veier». Den er tilgjengelig som e-bok, så når det samles til trosoppbyggelse i menigheten vises teksten ofte på storskjerm i lokalet. Der storskjerm ikke er tilgjengelig, finner ungdommer og voksne fram smarttelefonen og klikker seg fram til riktig sangnummer.

Elektronisk versjon av sangboken med søkefunksjon

Å ha sangboken tilgjengelig i elektronisk versjon gir også gode muligheter til å søke på ord, setninger eller sangnummer. Ved å bruke tilgjengelig teknologi har sangen i forsamlingene fått et løft. Lesbarheten på sangtekstene er bedre og enkelt tilgjengelig, så alle som vil kan synge med av hjertens lyst.


De færreste ungdommer bruker sangbok på møtene, alt de trenger ligger tilgjengelig på smarttelefonen. Foto: BCC

Sangglede i over 100 år

Den første versjonen av sangboken «Herrens veier» kom ut i 1914, og inneholdt 56 sanger. Dagens versjon inneholder 472 sanger som passer for ulike anledninger. Den inkluderer lovsanger, sanger for ungdom, bønner, vekkelsessanger og sanger som styrker den kristne troen og gir trøst. Sangboka utgis fortsatt av Skjulte Skatters forlag, som har publisert kristelige sanger, publikasjoner og litteratur siden 1912.

Navnet «Herrens veier» er hentet fra Salmenes bok kapittel 138, vers 5:
«De skal synge om Herrens veier. For Herrens ære er stor.»

Last ned «Herrens veier» som e-bok her

BCC har gjort sangboken tilgjengelig på våre misjonssider, og håper sangene kan være til glede for flere som vil synge om Herrens veier, til hans navns ære.

Last ned elektronisk versjon av “Herrens veier” her. 


På aktivkristendom.no ligger e-bøker som omfatter sanger og litteratur skrevet av menighetens medlemmer de siste 100 årene.

Del :
Relaterte artikler
Meny