Frivillige fra lokalmenigheten lagde fotballfest for 700 barn

15. og 16. juni inviterte frivillige fra lokalmenigheten i Oslo/Follo til en helg med fotball, aktiviteter og fest. Over 700 barn mellom 6 til 13 år deltok, og de kom fra hele Norge, Danmark og England.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Anne-Sophie Tombre / Heidi Gangsø

Det er 14. året på rad at frivillige fra lokalmenigheten i Oslo og Follo stiller opp for å lage en festhelg for fotballinteresserte barn og familier i BCC. Arrangementet er et samarbeid mellom foreningen Xercize og lokalmenigheten i Oslo/Follo, og ble avviklet på to ulike baner i Follo-området; Nordby og Gjersjøen.

Hele helgen sto 150 frivillige på pletten for å gjøre det til en uforglemmelig helg for de 74 lagene med foreldre, mentorer og barn som hadde meldt seg på.


Ansvarlig: Magnar (31) var ansvarlig for de 150 frivillige i årets Oslofjordcup. Foto: BCC

– For å komme i mål med et slikt arrangement kreves det innsats på mange områder som parkering, helseberedskap, rigg, musikk, mat, lyd og lys, renhold, dommere, sekretariat, og mye mer, forteller dugnasdsgeneral Magnar Sandersen. Han anslår at det er lagt ned rundt 2.500 dugnadstimer før og under helgen, men at det er en svært lystbetont oppgave for de frivillige.

– Vi har tro på at positive, kristne grunnverdier skaper en god atmosfære og rammer for en slik helg.  For oss betyr det veldig mye å få gjøre dette for barna. Her kan de både konkurrere som motspillere på forskjellige lag, og ha det gøy sammen etter lange dager med kamper.


Over 700 barn med foreldre, lagledere og frivillige var samlet denne helgen. Foto: BCC 

– Har gledet seg mange uker

Amalie Rosendal (18) fra København er en av mange unge lagledere som bidrar på sin måte under cupen. Sammen med Helena (24) og Martine (17) har hun tatt med seg syv yngre jenter fra deres lokalmenighet på fotballturen til Norge.

De danske jentene planlegger allerede ny tur neste år, og har tenkt gjøre det enda bedre da. Amalie forteller at barna og ungdommen i lokalmenigheten deres pleier å spille både fotball og volleyball hver søndag, men at laget fra nå av vil trene enda mer, med tanke på neste års cup.


Dette jentelaget kom helt fra København, sammen med laglederne Amalie (t.v), Martine og Helena. Foto: BCC

– Det har vært en kjempeopplevelse for jentene, og de har gledet seg i ukesvis, sier hun. Foreløpig har laget tapt alle sine kamper, men er like blide likevel. – Det viktigste her er atmosfæren. Her får vi møte venner fra andre lokalmenigheter både på fotballbanen og utenom. Det gir en veldig god forsmak på hva man får oppleve som ungdommer i BCC, hvor vi kan delta på flere internasjonale, kristne arrangementer sammen.

Festkveld med kristent innhold

Arrangørene hadde også lagt ned mye innsats for å skape et godt kveldsarrangement med en tydelig kristen profil.

– Vi har jobbet med budskapet så det skal passe godt for barna i målgruppen, nemlig de som er i barneskolealder, forteller Magnar Sandersen.

I år var tema for cupen å være «aktiv i det gode». Det har også vært et gjennomgangstema for de frivillige under cupen, noe de har vist gjennom deltakelse og stort engasjement i alt fra forberedelser av mat, kamper, logistikk, underholdning og så videre, sier han.


Engasjerte frivillige sørget for festmat til over 700 barn, og donutene var noe av det som gikk unna Foto: BCC

Og kvelden sto i stil med innsatsen. Sultne kropper i alle aldri fikk servert både gourmetburgere, grillkjøtt, rikelig med tilbehør og donuts. Utover kvelden ble det både allsang med kjente sommersanger og gevinsttrekning som igjen fikk frem spenningen hos barna.

Et positivt budskap og en god atmosfære

I midten av camp-området var en stor utescene og storskjerm rigget opp, og her fikk barna se små filmer og høre sanger som handlet om det å ha Jesus som venn. Flinke barnegrupper fra ulike lokalmenigheter deltok med sang og dans, og barna fikk høre korte inspirerende innlegg om det å gjøre gode ting for andre.


Bjørn Nilsen (74) var eldstemann på cupen denne helgen, og snakket til barna om å være aktiv i det å gjøre gode ting. Foto: BCC

Det at dette budskapet kan bli formidlet på en god måte til barna som kommer og spiller fotball i Follo denne helgen er et av målene. Men også samhold, spilleglede og vennskap er viktig.

– Både det sportslige, det organisatoriske rundt og den kristne profilen på arrangementet er viktige for oss, sier Sandersen.

– Hele atmosfæren her skal være så god at det ikke bare er et budskap, men et liv vi forkynner.


Enda en fotballcup er gjennomført, og de frivillige fra lokalmenigheten kan nå notere seg 14 vellykkede arrangementer. Foto: BCC


Spilleglede i to hele dager, her er Gutter 10 i aksjon. Foto: BCC


Allsang, dans, gevinster og inspirerende innslag på utescenen lørdag kveld. Foto: BCC