Jenter som skal ut på nye eventyr

– Vi gleder oss til ungdomscampene i 2019, og kommer til å planlegge godt for å sikre at gruppa vår får med seg alle medlemmene dit. Det er Carine, en av mentorene i ungdomsgruppa som innleder festkvelden, når jentene fra «Adventure»-gruppen har juleavslutning.


Tekst: Berit H. Nilsen – Foto og film: Greta Stene/Lydia Budak

Av i overkant av 60 deltakere i gruppa, er cirka 25 av dem unge mentorer, som bidrar til å arrangere aktiviteter, turer, dugnader og samlinger for ungdomsgruppen «Adventure». Vi fikk bli med da jentene hadde fest for å runde av dette halvåret, og se framover mot neste.

Å hjelpe andre er en vinn-vinn situasjon

En av de som har engasjert seg er Lydia (25), og hun er ikke i tvil om at dette har vært en vinn-vinn situasjon for henne.

– Det å få være med å bruke av min tid på å gjøre noe positivt for de som er yngre, gir meg mye tilbake, sier hun. – I denne gruppa tar vi vare på hverandre, jeg har fått så mange gode venner, samtidig som vi har hatt fantastiske opplevelser ute i naturen.

Kvelden er et tydelig bevis på at denne gruppa har blitt en sammensveiset flokk, og at de finner fellesskap i å samles i et kristent ungdomsmiljø. Flere av jentene har forberedt sanger, film, selskapsleker og mange av dem benytter festen til å holde fine innlegg der de uttrykker sin takknemlighet.

Se filmen jentene har laget, med eventyrlige øyeblikk fra «Adventure» i 2018

Lydia og Jessica, to av kveldens arrangører, i fullt engasjement med «pakkeleken». Foto: BCC

En ungdomsklubb kan bety mye i en alder med mange ulike utfordringer

Innleggene fra de yngste jentene gjør inntrykk. Flere av dem sier at de er veldig glade for at de kan ha et slikt sted og møtes.

Tenårene er en tid som kan by på mange utfordringer både i vennegjengen, på skolen, på nett og i sosiale medier. Flere av jentene takker for at de i ungdomsgruppa har mentorer som viser dem omsorg og som ikke minst er gode forbilder.

Engasjerte ungdomsmentorer med hjerte for saken kan gjøre en forskjell i en ungdoms hverdag. Foto: BCC

God planlegging skal gi alle like muligheter til å delta

En viktig del av den videre planen er at lederne for gruppa ønsker å få med seg alle til Brunstad Ungdomsklubb (BUK) sine camper neste år. Gruppa har deltatt på påskecamp tre år på rad, og sier at dette er noe av det som har gjort en forskjell for ungdommene.

– Vi kommer til å legge oss i selen for å skaffe dugnadsjobber, planlegge godt og hjelpe hverandre, slik at alle kan få muligheten til å være med på disse campene, uansett familiens privatøkonomiske situasjon, sier Carine (30).

Hun forteller om planer for å lage et godt budsjett, slik at hele gruppa vet hvilke aktiviteter de skal på neste år, og ikke minst at alle skal få lik mulighet.

Carine leder kvelden, takker for året som har gått, og om planene for året som kommer. Foto: BCC

– Det fellesskapet og de aktivitetene vi opplever på campene på Brunstad, er en stor hjelp for oss. Både for å skape motivasjon, læring og ikke minst fellesskap om det som samler oss – den kristne forkynnelsen.

Jentene knipser bilder, ler og prater sammen, vel vitende om at har mange nye eventyr som venter dem i 2019.

Første stoppested blir Romjulscampen i nyttårshelgen.

God, gammeldags julestemning på låvefesten i ungdomsgruppa «Adventure». Foto: BCC