Vennskapsmenigheter på vinterweekend

I BCCs lokalmenighet i Drammen er det omtrent 220 ungdommer mellom 13 og 35 år. Hvert år arrangeres det flere turer for disse, og forrige helg var det klart for vinterweekend i Trysil sammen med vennskapsmenigheten fra Hamar.


Tekst: Judith Johansen – Foto: BKM Drammen / BKM Hamar 

160 forventningsfulle ungdommer fra Drammensområdet var samlet til avreise, og bilene kjørte nordover i retning Hamar, klare for en festhelg med ungdommene derfra. Vel framme ble alle innlosjert hos familier fra lokalmenigheten på Hamar, som var vertskapet for ungdommene denne helgen.

Et glimt av selveste Kong Harald

Aktivitetene neste dag var komplette for deltakerne, det var slalåm i anlegget i Trysil eller langrennsski i den vakre norske fjellheimen. For de som ikke var like begeistret for uteaktiviteter, var det mulighet både for klatring og badeland, eller bare sightseeing i Hamars gater.

Det var også Norgesmesterskap (NM) i distriktet denne helgen, så de som ville, fikk heie nordmennene fram i løypa, og mange fikk oppleve et vink av selveste Kong Harald. De mest ivrige fikk også tatt selfie med langrennsløper Marit Bjørgen.


Disse jentene tilbrakte lørdags formiddag med å heie på Bjørgen og vinke til kongen. Foto: BCC

Nyttårsfest med tale om Guds godhet

På lørdagskvelden var det duket for nyttårsfest, med festpyntet lokale og feststemte mennesker overalt. Det hele startet med at vi fikk høre trosoppbyggende ord, spesielt om Guds godhet mot oss. Det ble lest fra Paulus brev til Titus; om at Gud har frelst oss etter sin godhet, og ikke etter våre rettferdige gjerninger.

Det ble tatt fram flere Bibelord som overbeviser om Guds godhet, deriblant i brevet til Hebreerne, kapittel 7, hvor det står om at Jesus lever for å gå i forbønn for oss. Hans interesse er i å hjelpe oss til fullkommen frelse når vi kommer til Gud ved han. Dette er et håpefullt budskap for en ungdomsflokk som samles for å oppmuntre hverandre i troen.


Panelsamtale om bibelske tema på scenen, med deltakere både fra Drammen og Hamar. Foto: BCC

Middag, musikk og morsom underholdning

Festen fortsatte med en nydelig kalkunmiddag, og underholdningen denne kvelden var virkelig et høydepunkt. Man fikk trent lattermusklene med morsomme filminnslag og show på scenen, i tillegg ble mye god musikk fremført av Hamar-ungdommene, som har et skikkelig bra musikkmiljø.


Det ble mange fine musikkinnslag denne kvelden, hvor ungdommen selv deltok. Foto: BCC


En god dose humor må også til. Foto: BCC

Sporty avslutning for vennskapsmenighetene

Søndag vendte vi snutene mot ishallen for å se på hockeykamper mellom lagene fra Hamar og Drammen. Med tap til Drammens juniorlag, men seier til seniorlaget, ble det en bra avslutning på en fantastisk helg, og vi tar med oss mange nye minner og vennskap hjem igjen. Vi håper dette kan gjentas, så vi allerede kan glede oss til neste tur sammen med vennskapsmenigheten fra Innlandet.


Lørdagen ble tilbrakt utendørs for de fleste, og man kunne velge mellom alpinanlegg i Trysil, skitur på fjellet, NM i langrenn, men også noen innendørsaktiviteter. Foto: BCC


Gode venner og fine minner fra en aktiv helg. Foto: BCC 


Full fart under hockeykampene søndag. Foto: BCC