Julebord, gode minner og venner for livet

Etter et aktivt halvår på Brunstad Bibelskole og andre YEP-grupper, var det første helgen i desember klart for felles julefest for nesten 450 ungdommer på Oslofjord Convention Center. Mens juleferien nærmet seg kunne vi senke skuldrene og se tilbake på noen fantastiske måneder sammen.


Tekst: Nora Risnes, elev ved Brunstad Bibelskole – Foto: Randi Hutt

Konferanseanlegget på Oslofjord Convention Center dannet en flott ramme om julebordet. Da vi ankom lokalet sto 500 velkomstdrinker klare til alle gjestene. Her var både vi som har vært elever på Brunstad Bibelskole i høst, ansatte, lærere, og ungdommer fra de andre norske YEP-gruppene samlet til en stemningsfull førjulskveld.


God stemning og tid for noen selfies før julebordet startet. Foto: BCC

Festmaten ble laget av ungdommene selv

Her startet kvelden med et nydelig treretters måltid. Maten, som bestod av alt fra marinert laks og ytrefillet av lam til twist og pannacotta, var det elever ved Brunstad Bibelskole selv som stod for. Og det smakte helt fantastisk.

Julebord med musikalske høydepunkter

Årets julebord sto definitivt til forventingene.  Her var det både trosoppbyggende innslag og innslag som fikk latteren til å sitte løst i salen. De som er begavet innenfor musikk fikk også «sparket fra seg» denne kvelden. Korinnslag, solofremføringer og til og med en urfremføring var blant det som stod på programmet.


Et av korene som bidro med flere suksessrike fremføringer denne kvelden. Foto: BCC

Et av korinnslagene var sangen «Go tell it on the mountain» som ble fremført i skikkelig gospel-stil, med stor innlevelse. Hele salen klappet og sang med, og den gode stemningen spredte seg fra den yngste til den eldste. Julesalmen «Mitt hjerte alltid vanker» ble også vakkert fremført av en ungdomsgruppe, og hvis man ser bort fra musikken, tror jeg ikke det var en lyd å høre i den store salen.


God stemning i salen undern fremføringen av «Go Tell it on the Mountain.» Foto: BCC

Pakkelek skapte engasjement

Festen fortsatte, og mot slutten var det klart for den store pakkeleken. Med flere hundre deltakere var det mildt sagt kaotisk. Pakkene som vi hadde tatt med til kvelden ble kastet rundt, byttet, hentet og tatt med rundt i hele salen på de oppsatte bordene. Jeg tror konkurranseinstinktet til noen og enhver våknet til liv i løpet av de minuttene denne leken pågikk.

Et håpefullt budskap

Julens gave til menneskene var en frelser som ga oss fremtid og håp, og vi som er unge har alle muligheter foran oss. Vi tror på at Jesus kan veilede oss og støtte oss gjennom hele livet, og hjelpe oss til å bli lykkelige personer. På Bibelskolen har vi flere lærere og omsorgspersoner som var sammen med oss denne kvelden, og budskapet fra de ulike taleinnslagene var oppløftende og inspirerende for oss.


Bjørn Nilsen, rektor på Bibelskolen, var tilstede og hadde som alltid noe godt å si til oss unge. Foto: BCC

Venner for livet

Denne kvelden fikk jeg mulighet til å reflektere litt ekstra over det jeg har opplevd disse første månedene jeg har tilbrakt som elev på Brunstad Bibelskole. Da jeg først kom hit, kjente jeg nesten ingen av de jeg skulle tilbringe det kommende året med. Men etter kort tid hadde jeg hilst på de aller fleste og blitt kjent med en hel del. Og nå, etter et halvt år, har jeg allerede fått venner for livet.

Mobbefritt miljø som fungerer 

Her på bibelskolen er det nulltoleranse for mobbing av noe slag, og det er ikke bare en målsetning. Jeg har ikke merket eller hørt om noen form for utfrysning eller mobbing, på tross av forskjellene i kultur, bakgrunn og vaner.  Vi er rett i underkant av 300 elever her til daglig, og jeg kan ikke tenke meg at det finnes et bedre skolemiljø enn på Brunstad Bibelskole, selvsagt med forbehold om at jeg er litt inhabil som er elev her selv.


Sammen med noen av de jeg har møtt dette halvåret, som nok blir venner for livet. Foto: BCC

Det at over 400 ungdommer, der de fleste er mellom 18 og 25 år, kan samles uten at det oppstår noen som helst problemer, som på dette julebordet, er faktisk ganske imponerende. Jeg vil si at samholdet mellom ungdommene i BCC er noe av det beste ved menigheten.

Takknemlig for alle gode minner og verdifulle øyeblikk ved Brunstad Bibelskole

Takk til alle medelevene mine på bibelskolen, og til lærerne og ressurspersonene som legger så godt til rette for oss, for en fantastisk tid så langt. Det har gitt meg så mange øyeblikk og minner jeg aldri ville vært foruten.


Årets julebord for YEP og Bibelskolen sto absolutt til forventningene, og skapte øyeblikk til både ettertanke, glede og latter. Foto: BCC