Novemberkonferanse samlet 3500 BCC-medlemmer

17. november samlet rundt 3.500 BCC-medlemmer seg til årets åttende internasjonale konferanse på Oslofjord Convention Center i Vestfold. Denne helgen var målgruppen for konferansen de litt mer voksne, og deltakerne fikk oppleve et innholdsrikt program.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Brian Noronha / Randi Hutt 

Det er som kjent mye fokus på arrangementer for ungdom i BCC, og allerede neste år planlegges flere nye ungdomsarrangementer. Denne helgen i november var likevel målgruppen for konferansen de litt mer voksne, og både tenårings- og småbarnsforeldre, ektepar uten barn, single og eldre hadde reist til Oslofjord Convention Center for å delta.

Rundt omkring i de rundt 900 leilighetene og hotellsuitene som finnes på konferanseområdet var det fullt liv hele helgen, og mange brukte anledningen til kvalitetstid og gode samtaler sammen med venner og kjente fra hele verden.


Mange satte pris på litt kvalitetstid sammen denne helgen. Foto: BCC

Omsorg for den oppvoksende slekt

Til tross for ulik alder og sivil status har konferansedeltakerne mye felles, og det er blant annet interessen og engasjementet for den generasjonen som vokser opp nå. Vi fikk gode påminnelser om hva vi kan gjøre bedre på dette området, spesielt i lokalmenighetene og i familiene, der vi tilbringer mest tid. Helgen hadde et innholdsrikt program, med tre evangeliske møter, et festmøte og en livesending av TV-programmet BrunstadMagasinet.

Gjennom flere taler med evangelisk innhold ble blant annet verset fra Jesu bergpreken referert, om at «Salige er de rene av hjertet, for de skal se Gud». Gjennom tusener av år har menneskene ønsket å se Gud. Det å være ren av hjertet er egentlig å være ren fra egen egoisme, for det er den som oftest står i veien for meg. Denne egoismen kan renses ut, så jeg kan se Gud og han kan gi meg tanker om hvordan jeg skal leve som en Jesu etterfølger uten hykleri og falskhet, slik apostelen Peter skriver i sitt første brev, kapittel 1 og vers 22.

For foreldrene er de barna man han fått man først og fremst har ansvar for, og de trenger foreldre som er våkne for deres ulike behov og gir dem godhet og trygghet.


Lørdag kveld ble det blant annet panelsamtaler på scenen, der ulike deltakere bidro til å belyse forskjellige temaer. Foto: BCC

Bankett og festmøte med aktuelle tema

Lørdag kveld var det klart for bankett og festmøte, og flere deltakere deltok på scenen der et sentralt tema var det å være gode veiledere for de yngste ungdommene.

Tilhørerne ble oppfordret til å støtte opp under arbeidet som gjøres her, uansett på hvilken arena man befinner seg. Ved at ungdomsmentorer og foreldre går sammen om oppgavene og har omsorgen for barna og de unge i fokus, vil man trekke i samme retning og gjøre det enklere for de som vokser opp.

Vi ønsker ikke at barna skal presses inn i en bestemt sosial form eller karakter, men være seg selv og få utvikle seg som de individene de er, uten tvang eller frykt.

Hvis de som vokser opp i dag får møte ekte og sann kristendom, med voksne som viser godhet og selv viser veien til et godt liv, tilfører dette dem verdier og en barnetro som kan utgjøre en trygghet for dem både nå og senere i livet.


Fra festmøtet lørdag kveld, som inneholdt både sang og musikk, panelsamtaler, trosoppbyggelse og bankettservering. Foto: BCC

Nye perspektiver på praktisk kristendom

– Jeg har absolutt fått noen gode tips og nye perspektiver som jeg ønsker å ta med meg hjem fra denne helgen, forteller Naomi Grimes-Borch fra København.

Hun er her sammen med ektemannen Keld, og gleder seg til å reise hjem til barna med fornyet inspirasjon.

– Jeg vil reise hjem og jobbe med meg selv, og min egen egoisme. Ved å erkjenne sannheten om meg selv kan jeg ta ting på en positiv måte i hverdagen.  I stedet for å irritere meg og bli utålmodig, kan jeg samtidig vise barna mine en bedre vei. Her tenker jeg for eksempel på det ikke å dømme. Snakker jeg godt om mine medmennesker og lar være å fremheve feil, så har jeg det godt med alle dem jeg møter. Likeså planter jeg ingen dårlige tanker i barnas hjerter, men tvert imot kan de møte medmenneskene med et fritt og åpent sinn.


Naomi Grimes-Borch (t.v.) brukte også muligheten til å treffe familiemedlemmer under konferansen. Her sammen med sin søster og mor. Foto: BCC

Informasjon og direktesending avsluttet helgen

Som avslutning på helgen ble en direktesendt versjon av TV-programmet BrunstadMagasinet sendt fra storsalen på Brunstad. Her ble det presentert inspirerende nyheter og informasjon om pågående prosjekter som er interessante for BCC sin virksomhet. Blant annet ble det informert om det pågående arbeidet med å legge ny strategi for fremtidige arrangementene og utredningsprosjektet om et større konferansesenter på Brunstad.


Fra direktesendingen søndag, med kommentarer fra publikum i salen. Foto: BCC

Lokalmenighetene fikk mye god inspirasjon i det videre arbeidet med sine aksjoner, og ny plan for sommerkonferansene som gjelder for neste år ble lansert.  Med et innholdsrikt 2017 som snart går mot slutten, er det liten tvil om at 2018 kommer til å bli et like virksomt år for BCC.

Engasjementet og optimismen blant publikum i storsalen på Brunstad lover godt for månedene fremover, og vi ser frem til å møtes igjen til nyttårskonferanse og feire starten på et nytt og innholdsrikt år, der det viktige arbeidet for barna og ungdommen som vokser opp skal fortsette i sunne og gode spor.


Deltakere fra BCCs lokalmenighet i Bergen med et av helgens sanginnslag. Foto: BCC