Påskens store ungdomshappening i BCC

Teamet bak Påskecampen 2017 er i full sving med å klargjøre ankomsten til mer enn 3000 deltakerne, før vårens store ungdomsarrangement braker løs på lørdag.


Av: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

Oslofjord_hkj
Hilde K. Johnsen – Foto: Oslofjord Convention Center AS

For veldig mange BCC-ungdommer er det årets happening som står for døren, og BCC er i ferd med å avklare de siste detaljene med Oslofjord Convention Center, hvor Påskecampen avholdes. Hilde Karine Johnsen, som er prosjektleder ved Oslofjord Convention Center, mener de er godt forberedt. – Her er arrangementsapparatet vårt klart for storinnrykk, forteller hun. – Alle leilighetene og hyttene vi har til rådighet er booket fulle fra lørdag til torsdag. Vi klargjør også stort på kjøkkenfronten, da vi skal servere ungdommene tre måltider daglig, i tillegg bankettmåltidene på åpnings- og avslutningsfestene, hvor vi serverer cirka 3.400 kuverter, sier Johnsen.

Stort korps av mentorer og frivillige
BCC har leid hele konferanseanlegget på Oslofjord Convention Center for anledningen. Det er gjort mange forberedelser med organiseringen av alle aktivitetstilbudene og idrettsturneringene som pågår helt frem til onsdag kveld. Over 3.000 unge skal aktiviseres både på dag- og kveldstid, så det er et stort apparat i sving, der en rekke frivillige foreldre og venner, i tillegg til rundt 800 unge mentorer, er med og bidrar.

2017_paaskecamp_foaje
Snart fylles konferanseområdet på Oslofjord Convention Center med 3000 ungdommer

Bygget på menighetens trosgrunnlag

Påskecampen skal være et trygt og mangfoldig tilbud for de ungdommene som deltar, og hele programmet er forankret i menighetens trosgrunnlag. På dagtid er det varierte aktiviteter, og på kveldene er det interessante arrangement med ulike innholdselementer. BCC har stort fokus på omsorgsperspektivet i ungdomsarbeidet, og temakveldene under campen skal blant annet inspirere og gi opplæring på mentorområdet.

2027_paskecamp_sal
På kveldene tas det opp ulike temaer som er relevante for de unge deltakerne

Med ungdom i fokus
Hovedmålgruppen for arrangementet er ungdom mellom 13 og 20 år, og det knytter seg store forventninger til påskeuken. Første gangen Påskecampen ble arrangert var i 2015, den gang som et prøveprosjekt. Men oppslutningen gjorde at suksessen ble gjentatt i 2016, og nå arrangeres den altså for tredje gang.
For BCC sin del er det ganske ambisiøst å gjennomføre et fem dagers aktivitetsmaraton som Påskecampen er, umiddelbart før den store og tradisjonsrike påskekonferansen. Sistnevnte starter langfredag og har over 8200 besøkende fra hele verden. Dette krever god planlegging og gir en utfordrende logistikk for de mange involverte.

Stor internasjonal deltakelse
Det omfattende ungdomsarrangementet er et samarbeid mellom BCC, den kristne foreningen Xercize og Brunstad Ungdomsklubb, og ble en umiddelbar suksess da det ble dratt i gang for tre år siden. Det første året inviterte man kun norsk ungdom, men på grunn av stor interesse åpnet man i fjor også for internasjonal deltakelse. Og tilstrømmingen fra utlandet har ikke vært liten. Av de rundt 3.000 påmeldte kommer nesten 1200 fra land utenfor Norge; fra Europa, Afrika, Asia, New Zealand, og nesten 90 stykker bare fra Nord-Amerika.
Fra land som for eksempel India og Kamerun kommer det også flere eldre ungdommer som skal lære mer om mentorarbeid blant barn og unge. De vil rullere på de ulike aktivitetene og delta på temakveldene for å la seg inspirere i sitt lokale menighetsarbeid.

2017_paskecamp_kamera
Ungdom fra hele verden møtes på Brunstad under BCCs Påskecamp

Direktesendte sportssendinger

Aktivitetstilbudet er i år mer omfattende enn noen gang. Xercize tar ansvaret for turneringene i ishockey, fotball og volleyball, og her er det mange påmeldte. I tillegg har Brunstad Ungdomsklubb bidratt til en større bredde i tilbudet, så de unge nå kan velge mellom totalt 25 ulike tilbud, som for eksempel kunstskole, ridning, flyving, dans, musikk og sang, freerunning, design og redesign. Det gis også opplæring i programmering, TV-og flerkameraproduksjon. Et eget «aktivitetstorg» i konferansesenteret skal sørge for at de som ikke har påmeldt seg på forhånd kan benytte seg av et mer fleksibelt tilbud.
Nytt i år er at BrunstadTV har flyttet sitt opplæringskurs i flerkameraproduksjon til Tønsberg ishall, der de lager TV-sendinger fra ishockeyturneringen. På den måten kan venner og kjente av hockeylagene følge med på kampene direkte fra sofaen hjemme.

2017_paskecamp_hockey_01
BrunstadTV produserer direktesendinger fra den populære hockeyturneringen

Godt samarbeid med lokale aktører
BCC og foreningene som samarbeider om arrangementet har et godt samarbeid med flere lokale leverandører, som bidrar å gjøre prosjektet mulig. Samarbeidet med ulike aktører gjør at aktivitetstilbudet blir enda mer variert. Blant annet står Grorud gård i Andebu for ridetilbudet, der det tilbys profesjonell rideopplæring til de hesteinteresserte. I tillegg leier BCC flere ulike idrettshaller, og har et godt samarbeid med blant annet Tønsberg og Sandefjord kommune.
Det er ikke bare BCC ungdommene som gleder seg til Påskecampen. Også hos Oslofjord Convention Center ser de frem til arrangementet. – Våre største arrangementer har vi i påsken, og under påskecampen venter vi opptil 3.400 besøkende, forteller Hilde Karine Johnsen. – Mange av gjestene har reist langt for å komme hit, så vi vil gjøre vårt ytterste for at de skal få en så god opplevelse som mulig, understreker hun. Dette arrangementet er veldig omfattende, og omtrent hver eneste kvadratmeter av konferansesenteret er tatt i bruk for å huse all aktiviteten, så god planlegging har vært helt avgjørende. Men vi har forberedt oss godt, så vi tror at dette arrangementet blir et høydepunkt for oss også!