Ny kunstgresshall skaper idrettsglede

Barna og ungdommene i BCCs lokalmenighet på Hamar er en aktiv gruppe. Etter mange år med leie av ulike sportshaller, kan disse endelig få utfolde seg i en helt egen og ny kunstgresshall.


Tekst og foto: Kristina Samnøy 

– Vi begynner med stiv heks. Klar, ferdig, gå! roper trener Line Telle. Klokken har bikket 17.45, og åtte barn i alderen fire til syv år er på plass i den nye kunstgresshallen på Skattlund utenfor Hamar.  Smårollingene er i full gang med oppvarmingen. Etter et par leker er det tid for å spille fotball på ordentlig. Syv gutter og en jente løper ivrig rundt på gressmatten i håp om å få den hvite og svarte ballen i mål.

20170323_Hamar_Sport_WEB_05
Sigurd Viken

Etter kampen snakker jeg med målscorer Sigurd Viken (6), og spør ham hva han synes om den nye hallen. – Den er bra, for da kan vi spille inne i stedet for å fryse ute, svarer han raskt. – jeg elsker å spille fotball, og sist gang scoret jeg elleve mål!

Eskild Viken

Storebror og «assistenttrener» Eskild Viken (12) er også veldig fornøyd med at kunstgressbanen er på plass. Hans oppgave er
å hjelpe til med øvelsene, samt å motivere og å trøste dersom noen skulle slå seg. I tillegg til å hjelpe til med de små barna, trener han også fotball i hallen med gutter på sin egen alder på torsdager.

Så behovet

Kunstgresshallen sto ferdig i fjor høst. Hallen, som egentlig er et telt, er på 20 x 40 meter, og har to nye syver-fotballmål, samt to volleyballnett som kan settes opp. Frøydis Bratlie, styremedlem i BCCs lokalmenighet på Hamar, er en av pådriverne for prosjektet. Hun forklarer at behovet for en ny hall var noe de hadde sett lenge. –Vinteren 2015 diskuterte styret behovet for mer vrimlearealer for barna og ungdommen i lokalmenigheten her på Hamar. Vi leide ulike haller tidligere, men det tok mye tid for både ungdommen og foreldrene, som måtte kjøre langt for å drive med sportsaktiviteter. Av den grunn kom det opp et forslag om å sette opp et vinterisolert telt med kunstgressbane.

– Støpejobben ble gjort på dugnad i fjor sommer, og rundt skolestart stod hallen klar til bruk. Den brukes nå hyppig av barn og ungdom, og vi har fått i gang fotballtreninger for flere grupper, helt ned i femårsalderen. Nå kan barna kose seg med fotball året gjennom, forteller hun fornøyd, og fortsetter med et smil: – Hallen er faktisk også med på å skape trivsel og helsefremmende aktivitet også blant litt eldre. Vi har allerede en seniorgruppe som er i gang med volleyball på fredager!

20170323_Hamar_Sport_WEB_01
Styremedlem Frøydis Myhrer Bratlie er fornøyd med den nye kunstgresshallen

Sambruk med andre lokallag

I tillegg til lokalmenighetens fotball- og volleyballag, benyttes hallen også av andre idrettslag i området. Det har vært stor interesse for å leie fasilitetene, og per i dag er hallen booket hele syv kvelder i uken. – Dette har selvsagt vært et stort økonomisk løft for medlemmene våre, så vi er glade for at hallen har høyt belegg. Vi har fått til et fint samarbeid med andre idrettsforeninger, og lagene som leier uttrykker begeistring for den nye hallen. Det at flere i lokalmiljøet her kan ha glede av dette tilbudet synes vi er veldig bra, avslutter Bratlie.

forsidebilde
God plass å boltre seg på uansett vær

Bruk hele banen! 

Etter drøye 45 minutters trening for rekruttene, er det tid for neste pulje. Gutter og jenter mellom åtte og ti år renner inn i hallen, og etter litt oppvarming deles de i lag. Trener Line deler ut vestene, og kampen blåses i gang. Etter noen minutters spill blåses det i fløyta. – Skal jeg fortelle dere en hemmelighet? spør trener Line. Barna står i en halvsirkel foran henne og nikker ivrig. – Hvis dere bruker sidene har dere mye større plass å spille på. Dere må spre dere! Og husk at når dere kaster ballen må dere alltid kaste mot det målet dere skal score på, og aldri mot deres eget mål.

– DET var en lang hemmelighet! er det en som utbryter, før laget løper ut på banen for å fortsette kampen.

20170323_Hamar_Sport_WEB_03
Alice Dahl – en habil spiss på mix-laget