Hyggelig Halloween-feiring

Som mor til 4 prøver jeg ofte å finne på noe gøy for barna i helgene, og da «Reisejentene» sendte invitasjon til Halloween-fest i helgen, var vi ikke sene om å melde oss på!


Av: Elin Bratlie – Foto: Vera Jacobsen

– Jeg vil ha samme som han, sier lillesøster på 3 år og peker på broren som har fått malt et skummelt Dracula-ansikt med blod på tennene. Ansiktsmaling er en av de populære aktiviteter på årets Halloween-feiring. Solen stråler fra blå himmel, det er pyntet med gresskar og edderkoppnett, gylne høstblader ligger overalt, og stemningen er på topp både hos foreldre og barn.

Små zoombier, hekser, sjørøverprinsesser og superhelter skjærer ut gresskarlykter og venter tålmodig i kø for å ri på ponni. For de aller yngste er det laget en liten bilbane og flere poster hvor de kan skyte på blink og få fine premier. Mens de litt større barna venter spent på å bli skremt i stabburet som for anledningen er gjort om til spøkelseshus. De kommer stolte ut igjen, med munnen og hendene fulle av godteri.

Halloween-feiring
Halloween-feiring
Halloween-feiring
Halloween-feiring

Overalt er det blide, hjelpsomme ungjenter fra «Reisejentene» å se. De unge, engasjerte BCC-medlemmene har planlagt, forberedt og er full av engasjement for å gjøre dette til en ekstra gøy dag for barna.

Ikke mindre stas er det for foreldrene å få tid til å slå av en prat over kaffe og kake. Det mangler ikke på tilbud – spøkelseskake og vanlige kaker, mystisk heksesaft, vafler, pølser og godteposer, (som vi må innrømme at vi også liker) er noe av det vi får kjøpt i salgsbodene.

Halloween-feiring
Halloween-feiring

Jeg stopper opp ved Marina Silitrari, som er en av lederne, og spør hva som ligger bak dette engasjementet fra ungdomsgruppa. – Som navnet tilsier, så er vi en ungdomsgruppe som har som hobby å reise. Vi samles hver uke, og legger stadig planer for spennende steder vi kan dra til. Men for å gjennomføre reisene må vi selvsagt skaffe penger å reise for, og da er vi kreative for å skaffe oss inntekter selv. Ideen med Halloween-feiring for barna i menigheten testet vi ut i fjor, og arrangementet ga oss et pent overskudd.

Halloween-feiring
Marina står på post ved spøkelseshuset

Jentene skal ha honnør for sin kreativitet og innsats for å tjene penger til reisene sine. Og når de steller i stand en så uforglemmelig høstdag for våre barn, kjøper jeg gjerne en godtepose ekstra for å støtte dem.

– Jeg synes også det er ekstra gøy å få gjøre noe for barna. Jeg har selv veldig mange ganger i min oppvekst opplevd at ungdommer i vår lokalmenighet har vist omsorg for meg, og jeg vil at de som er barn i BCC i dag også kan oppleve det positive, kristne miljøet jeg har vokst opp i, avslutter Marina.

Halloweenfeiring

Om opplevelsen for barna ble slik «Reisejentene» hadde planlagt? Uten tvil, da den lille Dracula-gutten min kom bort og ga meg en god klem og sa – Mamma, dette var verdens beste dag!