En annerledes påskehelg

Mange ukers planlegging av lokale, koronavennlige camper blir nå skrinlagt flere steder, men likevel kan Brunstad Ungdomsklubbs medlemmer verden over glede seg til online-programmet som venter.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC Media

Påsken minner oss kristne om det viktigste frelsesverket som har skjedd for menneskene, og det er mange måter å markere høytiden på. I år er imidlertid både påskegudstjenester, stevner og andre typer påskearrangement avlyst over hele verden. Ungdommer i lokale BUK-klubber, som hadde gledet seg til påskecamp og flere dager med fellesskap og aktiviteter, er intet unntak.

Et helt år med online camper

For ett år siden hadde over 4000 ungdommer meldt seg til BUKs internasjonale påskecamp på Oslofjord Convention Center i Sandefjord, men så rammet pandemien. Heldigvis viste ungdomsklubbene over hele verden seg svært endringsvillige. Kreative ungdomsledere og mentorer i hele verden tilpasset seg restriksjonene og gjorde det de kunne for at tenåringene skulle få andre, men uforglemmelige opplevelser sammen.

Resten av året arrangerte lokallagene både pinsearrangement, lokale sommercamper, høstcamp og romjulscamp tilpasset lokale retningslinjer. BUK sentralforening sørget hele tiden for kreative programelementer via internett og TV-skjerm, slik at den internasjonale fellesskapsfølelsen ble opprettholdt. Det har de også tenkt denne påsken.

Produsent og programleder er klare for kveldens åpning av campen, hvor flere tusen ungdommer vil følge med. Foto: BCC Media

Også denne påsken skal bli fin

I kveld starter enda en ny online camp. Denne gangen sitter flesteparten av deltagerne sannsynligvis hjemme og følger med sammen med familien, i stedet for med vennene de hadde gledet seg til å være sammen med.

Det setter større krav til ungdommene, til deres mentorer og til foreldrene. Men vi tror at med litt oppfinnsomhet, omtanke og felles tro på fremtiden, skal også denne påsken bli fin. Sendeprogrammet online inneholder mange innholdselementer som vil lyse opp palmehelgen, og det kristne budskapet vil stå i sentrum og skinne for dem som ser det og lar seg begeistre.

– Vi håper programmet kan inspirere ungdommene til å komme inn i et personlig forhold til Jesus, og at de kan oppleve hvordan Guds ord kan bli en hjelp og rettesnor i livet. Vi jobber stadig for å nå ut med evangeliet på en aktuell og gripende måte for de unge, sier Peter Tischhauser, leder i Brunstad Ungdomsklubb.

Ungdomsklubben har satset online siden 2020: Via internett og TV-skjerm blir den internasjonale fellesskapsfølelsen opprettholdt. Foto: BCC Media

–Vi har gjort alt vi kan for å gi følelsen av fellesskap og samhold

Online påskecamp sparkes i gang med en åpningsfest fredag kveld, og følges opp med en spennende temakveld på lørdag. Den handler om «Fra Begynnelsen», prosjektet for ungdom som vi tidligere har skrevet om her på bcc.no. Søndag blir det internasjonalt ungdomsmøte, og mandag avsluttes campen med en festkveld med innslag fra flere deler av verden.

På dagtid blir det også livesendinger fra lokale BUK-klubber, både i Norge og i Canada. Her får ungdommene innblikk i livet i hva andre lokale klubber gjør, og mellom sendingene har BUK sentralt lagt opp til aktiviteter online, som kan tilpasses de retningslinjene som gjelder i ulike land.

–Vi savner så klart en full sal med forventningsfulle ungdommer, sier Tischhauser. – Men jeg er glad vi satset stort for å komme oss online for et år siden. Det gjør at vi når ut internasjonalt på en helt ny måte enn før. Og selv om det går via TV-skjermen denne helgen, har vi gjort alt vi kan for å gi følelsen av fellesskap og samhold.

Sveip for å se bilder fra åpningsfesten fredag kveld: