Høstcamp for ungdom i 28 land

Ungdomsklubben arrangerer ungdomscamp i alle verdensdeler denne helgen. Dette blir en hybrid camp, hvor Brunstad Ungdomsklubb (BUK) sender et fellesprogram online, og klubber rundt om i verden arrangerer sine egne aktiviteter lokalt.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Brunstad Ungdomsklubb

Det er fjerde gang Brunstad ungdomsklubb gjennomfører et online arrangement for sine medlemmer i år, og denne helgen er over 5 400 deltakere mellom 13 og 26 år påmeldt. Det er lagt opp til felles program fra studio, og i tillegg vil det sendes live fra flere av de lokale campene.

Hver klubb har sitt eget program for helgen, som består av både trosoppbyggelse, aktiviteter og underholdning. Sendingene online vil bli et møtepunkt for de mange tusen ungdommene. Mye av innholdet produseres av BUK og BCC, men bak de lokale campene står det hundrevis av frivillige mentorer som medarrangører.

Sveip for å se bilder fra forskjellige camper rundt i verden:

LES OGSÅ: Brunstad Ungdomsklubb samler ungdommer i 35 land online

Egne sendinger fra lokale klubber

«BUK Live» er et konsept som tar sendingene helt ut til de lokale campene. Her har lokale klubber både planlagt og produsert en morgensending, som skal gi en god start på en hektisk og aktiv dag som ligger foran. Gjennom dette får alle campdeltakere et innblikk i livet og engasjementet som foregår i andre klubber.

Under årets sommercamp var det live-sending både fra Afrika, Amerika og Europa. Denne gangen er det lokalklubber i Nederland og i Norge som står for hver sin sending, og i Norge er BUK Grenland klare for å sende direkte fra fjellgården Vatnlian i Telemark med beliggenhet i vakker norsk natur.

Arvid Knutsen

Klubbene står både for innhold og teknisk gjennomføring, og sender live fra sin lokasjon. Sendingen strømmes via BrunstadTVs hovedkontroll, og derfra ut til trosfeller rundt i verden. Arvid Knutsen (24) er produsenten for programmet, og synes det er givende å kunne bidra som frivillig i prosjektet:

–Campene er noe som betyr mye for mange ungdommer, og jeg brenner for at de skal få en skikkelig god opplevelse. Også er det jo lærerikt å være en del av et team som utformer og gjennomfører prosjektet. Jeg føler jeg får mye mer igjen enn det jeg gir.

På sendingen søndag morgen er det både filmer, musikk og gode ord fra ungdomsarbeidere som står på programmet.

–Jeg håper at sendingen gir en kickstart på dagen, men også inspirasjon til troslivet før de skal hjem til hverdagen igjen, sier Arvid. – Temaet for sendingen er «å se lyst på framtiden», noe jeg tror er et viktig og aktuelt tema i tiden vi lever i.

Fra live-sending i Nederland lørdag morgen. Foto: BCC Media 

BCC bidrar med teknikk og innholdsproduksjon

Sendingene fra campen distribueres i samarbeid med BCCs medieavdeling, som sørger for teknisk crew under campen. Matthias Hauptmann (35) er regiprodusent i studio denne helgen.

Matthias Hauptmann

– Fra studioet sendes i alt fem programmer online, både til oppbyggelse og underholdning for deltakerne. Flere ungdomsarbeidere og forstandere i BCC vil også bidra for å gi inspirasjon og oppmuntring til ungdommens kristenliv, sier han.

Rundt 30 medarbeidere er i sving for å produsere sendingene, og medieavdelingen har også bidratt med innholdsproduksjonen til campen i forkant. Matthias forteller om et godt samarbeid med ungdomsklubben:

– Vi har et tett samarbeid med BUK, med et felles mål om at de mange tusen ungdommene rundt i verden skal få en opplevelse for livet, sier Matthias.

På tross av begrensningene koronapandemien har ført til dette året, samarbeider BCC og BUK for at de unge medlemmene over hele verden fortsatt kan oppbygges og inspireres til et personlig kristenliv.

Sveip for å se bilder fra første live-sending, med både trosoppbyggelse, musikk og underholdning: