Romjulscamp i alle verdensdeler

På samme tid i fjor var konferansesalen i Vestfold full av flere tusen ungdommer som deltok på Brunstad Ungdomsklubbs internasjonale camp. Nå arrangeres årets romsjulscamp online, og følges av over 4 300 ungdommer.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: BCC Media/privat

Brunstad Ungdomsklubb (BUK) har i løpet av året arrangert hele fire online camper. Årets siste camp ble sparket i gang i tirsdag, med deltakere fra alle verdensdeler, som ser campen fra hvert sitt sted.

Online-satsningen har vært viktig for å opprettholde samhold og fellesskap internasjonalt. I Connecticut på USAs østkyst finner vi en av ungdomsgruppene som samles til aktiviteter og trosoppbyggelse lokalt, mens de følger online-sendingene fra BUK sammen.

– Campene styrker fellesskapet

– Online-campene har betydd mye for oss her. Flere ganger i år har vi fulgt med på temasendinger og online aktiviteter fra BUK sentralt. Samtidig har vi fått mulighet til å skreddersy campene slik det passer for ungdomsgruppen vår, sier Kurt Heneveld, som er en av ungdomslederne i Connecticut.

Her har de arrangert en lokal camp for 20 deltakere, med aktiviteter, felles måltider og kveldsprogram tilrettelagt lokale restriksjoner. Rundt 20 eldre ungdommer står bak planleggingen. Selv om koronasituasjonen krever mer planlegging enn ellers, gir slike prosjekt også mye tilbake:

– Det krever så klart mer av ungdommer og voksne som er med arrangerer, men jeg opplever at det å ha slike camper sammen har gitt en sunn utvikling i ungdomsgruppen vår, og det har styrket fellesskapet mellom oss, sier Kurt.

Kurt forteller at han likevel gleder seg til ungdommene igjen kan få oppleve vanlige camper igjen:

– Selv om online-campene har vært et fantastisk tilbud i denne tiden, så ser vi fram til å ha både trosoppbyggelse og aktiviteter sammen med ungdommer fra hele verden på samme sted igjen, sier Kurt. Flere ungdommer fra Connecticut deltok på romjulscampen som BUK arrangerte i Vestfold i fjor, og det var en stor opplevelse for dem.

LES OGSÅ: Romjulsdrøm for 4500 ungdommer

Sveip for å se bilder fra den lokale campen i Connecticut:

Ungdomsklubb med visjoner

Tirsdag kveld åpnet altså campen med en temasending fra BUK sentralt. Her deltok ungdomsklubbens leder Peter Tischhausser i panelsamtale sammen med blant annet Kåre J Smith, som har vært en viktig støttespiller i arbeidet med BUK.

Her fikk ungdommene høre mer om visjonene for arbeidet med den internasjonale ungdomsklubben. Et sterkt ønske om at hver enkelt en skal få utfolde seg og trives, og få med trygge og varme mentorer som viser omsorg og er gode forbilder, kom tydelig frem. Et av målene er å skape et godt og variert aktivitetstilbud basert på menighetens trosgrunnlag, og at alle ungdommer skal kunne se tilbake på en god oppvekst i menigheten, uansett om de ønsker om de ønsker å være en del av den som voksen eller ikke.

Fra BUKs temasending første campdag. Her fikk ungdommene høre mer om visjonene for ungdomsklubben. Foto: BrunstadTV

Det er også et klart hovedmål for campene; at ungdommene skal få høre evangeliet Jesus kom med, og bli oppglødet til å følge etter han i sitt personlige liv.

Sendingen inneholdt innslag fra ungdommer fra mange ulike steder i verden, som uttrykte hva campene og ungdomsklubben betydde fra dem. Mange nevnte også at de var glade for at BUK har satset så offensivt med alternative tilbud i koronaperioden, slik at aktiviteter og fellesskap har blitt opprettholdt på nye og kreative måter.

Forventninger til et nytt BUK-år

Med både oppbyggelse, musikk og underholdning ble det hele en oppglødende sending for ungdommene over hele verden på vei inn i et nytt år. Det er fortsatt usikkert når ungdommene kan samles til camper igjen, men Peter Tischhauser, sier at teamet i Brunstad Ungdomsklubb er klare for å gi ungdommene et nytt BUK-år med både opplevelse og oppbyggelse:

– Vi kommer til å jobbe i det samme drivet som vi har gjort i 2020, og vi prøver selvfølgelig å gjøre det enda bedre. Det er absolutt ingen grunn til ikke å glede seg til 2021, for det er flere tusen mentorer som står beredt til å skape et minnerikt år for BUK-ungdommene, sier Peter.

– Jeg er glad for det samarbeidet vi har med lokalklubbene, og for den iveren mentorene har for å gjøre online-campene til uforglemmelige opplevelser. Uten dem ville campene ikke vært det samme.

LES OGSÅ: Høstcamp for ungdommer i 28 land

Peter Tischhauser i studio under årets romjulscamp. Han gleder seg til det videre arbeidet og utviklingen i 2021. Foto BrunstadTV

Sveip for å se bilder fra noen av de lokale camper: