Brunstad Ungdomsklubb samler ungdommer i 35 land online

Denne helgen arrangerer Brunstad Ungdomsklubb online sommercamp for 6 800 medlemmer over hele verden. Koronapandemien har skapt flere begrensninger, men også åpnet muligheter for nye måter å samles på. I år kan flere ungdommer enn noen gang delta lokalt.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Brunstad Ungdomsklubb/BCC

Egentlig skulle flere tusen ungdommer møtes til sommercamp i Vestfold i Norge i slutten av juli. Men da det ble klart at campen måtte avlyses, bestemte Brunstad Ungdomsklubb (BUK) seg for å utvikle et helt nytt arrangement online. Dette skulle kombineres med lokale arrangement, der deltakerne kan følge hverandre fra der de er, og på den måten møtes likevel.

Lokale camper over hele verden – felles møtepunkt blir online

De opprinnelige planene ble dermed erstattet med et nytt og variert online program fra BUK sentralt. Samtidig engasjerte ildsjeler i hele 35 land seg for å lage egne, unike camper for sine ungdommer lokalt.

– Sommercampen blir todelt; mye skjer lokalt, samtidig som det er mange felles møtepunkter online, der man også ser glimt av hva som foregår i mange av de andre klubbene. Koronapandemien gjør at det er ulike nasjonale retningslinjer som må følges på hvert sted, men en ting er felles, og det er at alle får være en del av fellesskapet gjennom vårt online program, sier Peter Tischhauser, leder i Brunstad Ungdomsklubb.

Peter Tischhauser, leder i Brunstad Ungdomsklubb, gleder seg over at online camp samler ungdommene på en ny måte. Foto: BCC

– Online camp ga rekordpåmelding av deltakere

Tischhauser forteller at de opprinnelig hadde regnet med omtrent 4000 deltakere til sommercampen, men at online-arrangementet har gitt plass til enda flere:

– Nå har vi totalt 6.800 ungdommer som skal følge programmet, og de kommer fra alle verdensdeler.

Han berømmer ildsjeler, ledere og foreldre som har gjort en kjempejobb med å planlegge de lokale campene, og er imponert over kreativiteten og bredden i det de får til mange steder.

– Mange drar på tur, noen klubber låner hverandres lokaler, og skaper fantastiske opplevelser med det de har av muligheter. Vi har for eksempel ungdomsklubber som har dratt til fjell og fjorder og tilbyr aktiviteter som Via Ferrata, kajakkpadling, ridning, vannsport og mye mer. Noen har leid LED-skjermer for å følge sendingene utendørs. I tillegg bidrar flere av klubbene inn til oss med innslag og livesendinger som blir en del av fellesprogrammet, sier han.

BUK sentralt har sendt ut flere aktivitetsforslag, i tillegg til materiale som gjør at de ulike camp-stedene kan dekoreres på samme måte. Alt for å skape samhold og gi alle steder en fellesskapsfølelse, på tvers av landegrensene.

Sveip for å se bilder av lokalt engajsement (foto: Brunstad Ungdomsklubb):

BCC Online bidrar med TV-sendinger og innhold

Under campens fire dager blir det fem kveldssendinger fra BUK sentralt, i tillegg til tre morgensendinger fra ulike lokasjoner i både Nord-Amerika, Afrika og Europa.

Sommercampen online er et samarbeid mellom Brunstad Ungdomsklubb, lokale BUK-klubber og BCC. Alle sendingene skjer via BCC Online sine plattformer, og TV-crewet fra BCC er på jobb gjennom hele helgen. Tischhauser forteller at flere ungdomsarbeidere og forstandere i BCC vil bidra med innhold:

– Vi deler ønsket om å inspirere ungdommene til å komme inn i et aktivt kristenliv, at de skal oppleve hva troen kan gjøre for dem og gi dem av glede både nå og resten av livet. Det skal ikke være lange og tunge sendinger, men det er et kristent budskap til ungdom, der form og formidling er tilpasset dem og deres behov.

Han forteller at kombinasjonen av aktiviteter på dagtid, underholdning og forkynnelse på kvelden har vist seg å være en suksess på tidligere camper. – Det viderefører vi, og gjør alt vi kan for at både sendingene og campen som helhet skal oppleves som et skikkelig høydepunkt for alle deltakerne våre.

Se tilbakeblikk fra sommercampen i fjor: