BrunstadMagasinet – nye planer og informasjon fra auguststevnet

I BrunstadMagasinet fikk medlemmene utfyllende informasjon om foreningens arbeid, nyheter for ungdom som vil på A-laget, og nye planer for camper og stevner det kommende året.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Adelle Cheetham

Sommerstevnet i august gir de mange tusen deltakerne det samme, innholdsrike programmet som under stevnet i juli. Informasjons-sendingen BrunstadMagasinet ble åpnet med et musikkinnslag av ungdommer som deltok på Brunstad Ungdomsklubb sin sommercamp like før stevnet.

På vegne av BCC takket Trond Eriksen alle de som har lagt ned stor frivillig innsats i arrangementet, det har vært arbeidet flere tusen timer for at det skulle bli så vellykket.

Ungdomsklubben presenterte sine videre planer for høsten og vinterens camper, og inspirerte de lokale ungdomsklubbene til å melde seg på innen fristen.

Peter Tischhauser fra Brunstad Ungdomsklubb presenterte neste års planer, og Trond Eriksen takket for alle som har bidratt med frivillig innsats i sommer. Foto: BCC

BCC har store planer for fremtiden

Ved inngangen til sendingen ble BCCs årsrapport for 2018 ble delt ut. Last den ned her

Styreleder Berit Hustad Nilsen oppfordret medlemmene til å lese årsrapporten, og fortalte at den har fått god respons både hos medlemmer og offentlighet allerede.

– De som kommer til Brunstad under arrangementene våre ser jo hva vi gjør for barn og ungdom. Vi møter respekt og anerkjennelse for det positive arbeidet, sa Hustad Nilsen.

Berit Hustad Nilsen og Arve Solli fortalte om BrunstadTVs  planer for medievirksomheten. Foto: BCC

Visjoner om en pulserende medievirksomhet

Årsrapporten sier også noe om planene for å utvikle BrunstadTV i fremtiden, hvor kanalen skal bli et pulserende mediesenter for kristen formidling.  Avdelingen endrer struktur fra å være en TV-kanal til å produsere innhold for BCCs formål, til flere medier og kanaler.

LES OGSÅ: Hvordan er det å være lærling i BrunstadTV?

I tillegg satses det på materiale som skal brukes til misjon på nett, blant annet ved å utvikle et miljø for animasjon og grafikk. Hustad Nilsen fortalte at BCC allerede opplever stor interesse for budskapet; bare den siste måneden har websidene til Active Christianity hatt over 1,2 millioner besøkende fra hele verden.

LES OGSÅ: Misjonsinitiativ når ut til flere

Gode tilbakemeldinger på stevneopplevelsene i juli

I studio kom også leder for BCCs arrangementsavdeling, som kunne fortelle om gode tilbakemeldinger på stevneprogrammet, som inneholder flere endringer og nye elementer i år. Både program, matservering og sikkerhet var blant det deltakerne scoret høyt på. Arbeidet med arrangementene er lystbetont, og vil fortsette å utvikles fremover, sa Lise Larsen.

Populært ungdomsprogram i utvikling

Gjennom over 15 år har ungdommer i BCC deltatt på A-laget, der de i ett år har fått oppleve bibelundervisning, kulturutveksling og deltatt med frivillig arbeid. A-laget har hatt 3-400 deltakere hvert år, og stadig ønsker nye årskull av ungdom fra hele verden å oppleve et slikt år.

LES OGSÅ: Livet på YEP og bibelskolen

Framover vil A-laget i større grad organiseres av det tyske selskapet Workn Travel, og BCC vil kun bidra med bibelundervisningen. Her har Bjørn Nilsen og Gershon Twilley lang erfaring, og vil sammen med flere andre bidra til at ungdommene fortsatt får lære både om Bibelen og menighetshistorien i den Bibelske tidslinje.

Fram til nå har ungdommene i løpet av A-lags året bidratt med frivillig innsats som på ulike måter har kommet menighetens virksomhet til gode.

En stor del av ungdommene har de siste årene gjort en frivillig innsats for Globeserve som har levert tjenester til byggeprosjektet på Brunstad på markedsmessige vilkår. Nå går imidlertid prosjektet mot slutten, og det er derfor behov for å endre strukturen.

Framover vil derfor alle som deltar på A-laget bli ansatt hos ulike arbeidsgivere på ordinær lønn. Lønnen dekker kost, losji og lommepenger, og deretter kan ungdommene bruke resterende inntekter på å starte en spareordning til hotellavtale på Oslofjord, noe som ble lansert forrige måned.

Samtidig får ungdommene oppleve bibelundervisning kulturutveksling, kristent fellesskap og menighetsliv i ulike lokalmenigheter på fritiden.

Flere samarbeidspartnere

Administrasjonen i Tyskland vil samarbeide med flere bedrifter og organisasjoner om arbeidsutveksling, både i Tyskland og andre land.

I Norge har en del ungdommer søkt om å bli ansatt i ILC Construction, som er hovedentreprenør for byggeprosjektet på Oslofjord De har også muligheten for å tilby flere ungdommer lærekontrakter på byggeplassen. Dagfinn Lindberg fra ILC fortalte at de har vært svært fornøyd med innleid mannskap fra Globeserve AS, men at det for ILC er en fordel å kunne ansette for å sikre nok gode ressurser i avslutningsfasen av det store prosjektet.

Youth Exchange Program videreføres i BCC

BCC vil også fortsatt ha en gruppe ungdommer som kommer til Norge fra andre land for å jobbe et år i den ideelle virksomheten. Det er mange oppgaver både innen arrangement, media og administrasjon, og ungdommer fra A-laget er verdifulle ressurser å ha med.

BCC ser også dette som en vinn-vinn situasjon, da ungdommene ofte blir viktige bidragsytere i sine lokalmenigheter når de kommer hjem.

Inspirasjon til å leve et liv som disippel

En interessant samtale mellom Kåre J. Smith, Bjørn Nilsen og Trond Eriksen inspirerte forsamlingen til å komme inn i et disippelliv i etterfølgelse av Jesus.

– Her er jeg Gud, for å gjøre din vilje, slik må vi ha det i alle situasjoner. Da kommer jeg inn i de ferdiglagte gjerninger som disippel av Jesus,  sa Bjørn Nilsen med begeistring.


Bjørn Nilsen, Kåre J. Smith og Trond Eriksen bidro i samtale om disippelskapet. Foto: BCC