Generasjoner har bidratt til at ungdommen i dag har gode muligheter

En del av BrunstadMagasinet under nyttårsstevnet i Brunstad Christian Church (BCC) var dedikert til det viktige ungdomsarbeidet. Det planlegges en økt satsning med fire egne ungdomsarrangement i 2019, og ungdommer fra hele verden ble inspirert til å kunne samles til de kristne campene.


Tekst: Berit H. Nilsen – Foto: Randi Hutt

Visjonen for ungdomsarbeidet i BCC og Brunstad Ungdomsklubb sto høyt på agendaen både under nyttårsstevnet, og under den foregående Romjulscampen, som samlet nesten 4.000 ungdommer fra hele verden.

LES OGSÅ: Romjulscamp samler deltakere fra 27 land og fem verdensdeler

Vekkelse skaper ny giv og nytt liv

BrunstadMagasinet formidlet nyhetene om den fortsettende ungdomssatsningen med engasjement, og startet med et tilbakeblikk på en vekkelse som gikk i ungdomsflokkene over hele landet på 70-tallet. Flere av de som ble grepet av Jesus den gangen er i dag gode medarbeidere og støtter i menighetsarbeidet i BCC. Disse har også i stor grad bidratt til at Brunstad i dag er et sted der vi kan samles til trosoppbyggelse og kristent fellesskap, med mennesker fra mange land.

– Vi har jo satset på Brunstad for at barna og ungdommen skal kunne samles om den kristne tro, slik vi har hatt muligheten til det, helt fra vår barndom av, sa forstander Kåre J. Smith.

Han var selv aktiv i ungdomsarbeidet i vekkelsesperioden på 70-tallet, og har siden den gang engasjert seg svært mye for at ungdom og barn skal kunne samles til trosopplæring og formidling av evangeliet, men også at de kan ha et godt tilbud med aktiviteter og lek.

Det betyr mye at den oppvoksende generasjon har slike gode forbilder. I samme sending ble alle de som var ungdommer på 70-tallet, og som ble berørt av vekkelsen som var den gangen, invitert til å komme opp og synge en sang sammen.

Gode forbilder betyr mye for den oppvoksende generasjon – her en flokk med godt voksne medlemmer som synger  «Troens ånd», en sang som ble skrevet på 70-tallet. Foto: BCC

Det ble et gripende øyeblikk, når en stor flokk med eldre personer synger av hjertens lyst: «Den som tro på Jesus, fylles med en ånd – av hans liv har skriften sagt, skal strømme vann.»

LES OGSÅ: Voksne «trivselsambassadører»  tar påskeferien på ungdomscamp

«Rocket to Brunstad» – ungdommen er virkelig i gang

Det er lagt store planer for å kunne tilby innholdsrike, varierte og gode kristne møteplasser ved å arrangere ungdomscamper.

– Nå har foreldrene og besteforeldrene våre satset på samlingene på Brunstad i mange år, nå vil vi også gjøre det mulig for alle ungdommer som vil å reise hit så ofte som mulig, sa leder for Brunstad Ungdomsklubb, Peter Tischhauser.

Peter Tiscchauser, engasjert leder for Brunstad Ungdomsklubb. Foto: BCC

For å få oppmerksomhet og engasjement rundt campene, lanserte han aksjonen «Rocket to Brunstad». – Konkurransen skal være en hjelp for ungdommen, slik at de blir inspirert til å spare opp og jobbe inn penger til ungdomsklubben sin på forhånd, og deretter reise til de campene de ønsker å delta på, sier Tischhauser.

– Dette skal bli så morsomt, sa Tischhauser, som nærmest spant rundt på scenen mens han snakket. Over 70 lokale ungdomsledere var invitert til å bli med på scenen, for å motivere og inspirere sine klubber.

LES OGSÅ: BCC har spennende planer for 2019

Fullsatt sal, og over 70 ungdomsledere på scenen for å inspirere sine lokale ungdomsklubber i aksjonen «Rocket to Brunstad». Foto: BCC

Inspirerende ungdomsarbeid – og kristne ungdommer som blir gode samfunnsborgere

Vi ser fram til å følge med på ungdomsarbeidet med de internasjonale kristne ungdomscampene her på bcc.no.

Engasjementet kan være til glede og inspirasjon for de som ønsker at ungdom skal få muligheten til å bli vekket opp til å leve et godt og rettferdig liv som kristen, og dermed blir gode og nyttige samfunnsborgere.

LES OGSÅ: Mentorordning – å gi noe av seg selv