Mentorordning: å gi noe av seg selv

Hver uke arrangeres det sosiale aktiviteter og sport for ungdom mellom 12 og 17 år i Brunstad Christian Church sine lokalmenigheter. I dette arbeidet er opplæringen i det å være mentor for andre en viktig del av hverdagen for de unge.


Av: Anne Lea Nielsen 

Annie Larsen er mentor for yngre ungdommer. Hun er 24 år, studerer bedriftsøkonomi, og på fritiden utfører hun frivillig arbeid med badmintonlaget i lokalmenigheten i Holstebro, hvor hun er med på å skape et godt og positivt miljø for yngre jenter. Hun trekker frem at unge mennesker i begynnelser av tenårene har behov for bekreftelse og tillitsfulle relasjoner.

– Det kan være sånn at man må være den beste, den peneste, eller kanskje den mest populære for å få oppmerksomhet. Men med mentorordningen er det meningen at alle unge har minst en person som ser meg, roser meg og gir meg plass til å være akkurat som jeg er.

Annie (24) er ressurssterk og vil gjerne bidra til at andre også skal  ha det godt, derfor bruker hun gjerne tiden sin på yngre ungdommer. Foto: privat 

– Det er egentlig ikke så vanskelig

Egentlig er det ikke særlig vanskelig å være mentor, mener Annie. Hun pleier for eksempel å sende noen beskjeder eller snaps til de hun er mentor for noen ganger i uken, og ellers finner de av og til på ting som de gjør sammen på fritiden.

– Jeg føler at jeg får så mye igjen ved å gjøre noe godt for de yngre, smiler hun. Det å se jentene blir tryggere på seg selv, eller gode i badminton for eksempel, det er noe som jeg elsker med dette, uttrykker hun.

Et budskap som oppmuntrer

Annie er en ressurssterk person, og karakteriserer seg som trygg i sin kristne tro. Derfor vil hun gjerne formidle dette videre ved å gi noe av seg selv og bruke tid på å være mentor. – Det handler om å være der for dem, også skal man være interessert i dem.

Mentorordningen skal bidra til noen trygge arenaer, som kan hjelpe de unge å finne sine interesser og personlighet. Også har vi et oppmuntrende kristent budskap som jeg selv har funnet stor glede ved, som jeg gjerne vil formidle videre.

Gode rammer for en trygg oppvekst

Hun er bevisst på at de unge skal få den tid og det rom de selv trenger til å finne sin vei i ungdomstiden, og at de kan kjenne glede i sitt kristne trosliv. – Jeg vil gjerne være en som viser vei med livet jeg lever, og ikke bare forteller med ord hvordan troen har gjort meg lykkelig, avslutter hun.

De siste 20 årene spesielt har BCC arbeidet aktivt for at barn og unge skal ha gode rammer for en trygg, sunn og god oppvekst. Mentorarbeidet der ungdommer lærer å vise omsorg og gjøre noe godt for de som er yngre enn dem, enten det er tenåringer eller barn, har blitt en del av menighetskulturen, ikke bare i Danmark og Norge, men i lokalmenigheter over hele verden.