Romjulscamp samler ungdom fra 27 land og fem verdensdeler

Etter flere års suksess med å arrangere påskecamp for ungdom i BCC, inviteres det til ungdomscamp denne romjulen. Med nesten 4.000 deltakere fra 27 land og fem verdensdeler, er det et yrende liv på konferanseanlegget på Brunstad, når campen i dag er i gang.


Tekst: Berit H. Nilsen – Foto: BCC

De nye flerbruksanlegget på Oslofjord summer av stemmer og forskjellige språk. En strøm av ungdom i ulike aldre og nasjonaliteter kommer og går i ulike retninger. Noen skal spille ishockey, andre fotball eller volleyball. For det store anlegget har flere baner, og fasiliteter for en mengde aktiviteter.


Den nye flerbrukshallen på Oslofjord er imponerende. I dag rommer den flere tusen ungdommer og ulike idretter spilles side om side. Foto: BCC

På den ene kortveggen gjøres det klart for klatring, og det er plass til både nybegynnere og litt mer øvede. Her er lokale grupper fra flere land påmeldt, og eldre ungdommer veileder de yngre. Gutter og jenter kravler seg sakte opp den imponerende klatreveggen, og det er flere etasjer med såkalte buldrevegger; klatrevegger for nybegynnere, med tykke madrasser under.


Full aktivitet i klatreveggen, her tester en jentegjeng ut buldreveggen. Foto: BCC

Kristent, rusfritt arrangement for ungdom

Romjulscampen er et kristent, rusfritt ungdomsarrangement for ungdommer som deler Brunstad Christian Church (BCC) sitt trosgrunnlag. Formålet med å arrangere ungdomscampene er å kunne tilby aktiviteter som passer for ulike interesser, et kristent fellesskap, og ikke minst tilby trosoppbyggelse og -undervisning.

LES OGSÅ: Spenning i lufta før ungdomscamp i romjulen

Omsorgsarbeid, inkludering og fellesskap på tvers av kulturer

Campene har målgruppe 13-18 år, men i tillegg er et stort antall ungdomsledere og mentorer med og ivaretar omsorgsarbeid og inkludering, så alle skal kjenne seg trygge og trives.


Mentorarbeid og inkludering ivaretas i mindre grupper, når nesten 4.000 ungdommer fra hele verden møtes til aktivitet og fellesskap. Foto: BCC

I kveld er det forberedt en interessant temakveld i storsalen. Trosforkynnelsen er tilpasset ungdom med både tema og språk, så det skal være interessant og inspirerende for målgruppen.

BCC jobber for å lære alle de som ønsker det, å holde alt det Jesus lærer oss. Derfor er arbeidet for den neste generasjon viktig, og ungdomscampene er et ledd i dette arbeidet. Det samler ungdom på tvers av kulturer og landegrenser, om den felles kristne troen.

Vi ser fram til å fortelle mer om ungdomscampen, både om kveldsarrangementene og aktivitetene, her på bcc.no.


Jenter fra Sør-Afrika og Danmark har funnet tonen. Noen deltar i volleyballturneringen, mens andre stiller som supportere. Foto: BCC

SE OGSÅ: Tilbakeblikk i bilder, fra Påskecamp 2018