Fartsfylt og festlig feiring

For ungdommer over hele verden har det siste halvåret vært et fyrverkeri av engasjement og fellesskap på tvers av lokalmenigheter og land. Les mer om hva aksjonen går ut på, og hvorfor det har skapt slik begeistring hos både ungdommer og voksne.


Menigheten har lang tradisjon for å ha aksjoner når noe skal gjennomføres, og mange ulike lokalmenigheter har i perioder tatt initiativ til dette. Den såkalte «Driv-aksjonen» har det siste halvåret inspirert til deltakelse i BUK ungdomscamper, og til å kjøpe langsiktig hotellavtale i Samvirk. For i sommer ble det endelig åpnet for salg etter mange år uten at det har vært mulig å kjøpe hotellavtaler. Siste gang slike ble solgt var tilbake i 2012.

Aksjonen ble lansert i Magasinet under nyttårsstevnet, da lokalmenigheten fra Bergen tok imot vandrepokalen og begynte sin halvårsetappe. Og siden det har de bidratt til å inspirere, oppbygge og underholde hele menigheten uke for uke, måned for måned.

Ungdomsgrupper fra hele verden har samarbeidet i teams på tvers av by- og landegrenser. Nye vennskapsbånd er knyttet, og et av BCCs viktige formål har materialisert seg gjennom denne aksjonsperioden; nemlig å tilby barn og ungdom et positivt og sunt kristent miljø, og skape gode rammevilkår for både personlig, åndelig og sosial utvikling. Nettopp det å kunne samles til camp eller stevner på Brunstad er en sentral del av hvordan dette kan realiseres.

Halvåret avrundes nå med en skikkelig markering, og vennene fra Bergen har ikke spart på verken kreativitet eller energi når vi ser hva festdagen innebærer.

Ved samtlige innganger er den røde løperen rullet ut, her føler vi oss velkomne inn. Salen er pyntet i «Driv-aksjon»- tema, og helt fullsatt. I tillegg er det mange som følger med via storskjermer andre steder på området, mens andre ser på sendingen i appen.

Med åpningsshow, orkestermusikk og avduking av en vaskeekte Formel 1- bil, står jubelen nesten i taket. Ruben og Gjermund ønsker velkommen. De er begge frivillige ildsjeler fra lokalmenigheten i Bergen, som har stått ekstra på for å inspirere og velsigne vennene de siste månedene. Og når tilbakeblikks-film fra det siste halvåret ruller over skjermene, er det ikke fritt for at det må tørkes noen gledes-tårer i benkeradene.

Innholdet i svarene ungdommene som intervjues på scenen, gjenspeiler nok de de aller fleste av oss sitter igjen med: En enorm takknemlighet over å være med i en så fremtidsrettet, frimodig og helhjertet venneflokk.

Se bilder fra ungdommens sommercamp her

Vinnerlag kåres i vennskapelig konkurranse

Uten tvil har det vært lagt stor energi, og ikke så rent lite prestisje, ned i å bli det teamet som vinner denne halvårskonkurransen. Alle de 15 teamlederne har blitt en sammensveiset gjeng gjennom det siste halvårets vennskapelige konkurranse, og er spente nå når kåringen av vinnerteamet nærmer seg.

Det var stor spenning til hvilket team som gikk av med seieren, her er teamlederne rett før resultatet avsløres.

Det ble team 5 som vant den siste etappen, og team 11 som gikk av med seieren i halvårskonkurransen. Gjennomgangstonen denne kvelden er likevel at alle team er vinnere, og at denne festen er en felles feiring av et særdeles festlig halvår.

Dette er BCCs formål

  • Fremme den kristne tro slik den framkommer i vårt trosgrunnlag, blant alle mennesker, og lære dem som ønsker det å holde alt det Jesus har befalt
  • Fremme kristendommens rammevilkår og anseelse i samfunnet
  • Tilby barn og ungdom et positivt og sunt kristent miljø, og skape gode rammevilkår for barn og ungdoms personlige, åndelige og sosiale utvikling

Dette er BCC Event

  • En stiftelse som fellestiltak i BCC-forbundet
  • Planlegger trossamfunnets internasjonale stevner og camper, som avholdes på Oslofjord Convention Center i Norge
  • I 2023 arrangeres det ni stevner og fire ungdomscamper

Dette er Samvirk

  • Etablert av og for medlemmer i BCC som deltar på BCC sine arrangementer på Oslofjord, og som har ønske om å kjøpe langsiktige hotellavtaler  
  • Et forbrukersamvirke som kjøper inn all tilgjengelig hotellovernatting fra Oslofjord under BCCs stevner og videreselger dette til sine medlemmer 
  • Har til formål å fremme medeiernes interesser i forbindelse med deres deltakelse på BCCs arrangementer på Oslofjord. Dette gjøres ved å tilrettelegge for smart bruk av Oslofjord og bruke stedet best mulig for nåværende og kommende generasjoner 
  • Tilbyr løsninger for booking og betaling av hotellovernatting under BCC sine arrangementer