Nyheter om endring i stevnekalender og boavtaler

Medlemmer i BCC har lang tradisjon for å prioritere det å komme til internasjonale stevner på Brunstad. Helt fra det var en enkel liten teltplass, via litt bedre campingfasiliteter og fram til dagens 2.400 rom, har det vært et drivende ønske om å bidra til å gjøre det mulig å samles.


Mange har allerede for over 20 år siden kjøpt en avtale og allerede rukket å forlenge den for en ny periode. Andre tok i bruk sin avtale da de siste hotellbyggene sto ferdig så sent som i 2021. 

For å videreføre muligheten for at alle medlemmer som deltar på BCCs stevner kan overnatte, har de gått sammen om å etablere forbrukersamvirket Samvirk. All overnattingskapasitet under stevnene koordineres nå via Samvirk, og alle som ikke har en avtale allerede, får mulighet for å skaffe seg det. 

Nyheter som engasjerer publikum

I Magasinet, informasjonsendingen under pinsestevnet, kom det fram spennende nyheter om de internasjonale stevnene BCC arrangerer. Publikum var begeistret og reagerte spontant på presentasjonen av stevnekalender med jubel, klappsalver, men også litt rolig småsnakk i benkeradene under noen av forslagene. Den ene siden er at stevneprogrammet for årene framover blir tilpasset slik at det blir plass for flere medlemmer å komme til stevnene. Den andre siden er at samvirkeforetaket som selger overnattingen nå åpner for at flere kan kjøpe avtale.

BCC Event og Samvirk
Leder i BCC Event (t.v.) og daglig leder i Samvirk (t.h.), presenterte spennende muligheter for stevner og overnatting som vil lanseres til sommeren.

– Fra vår side krever det god koordinering. Men åpner også for muligheten til å selge flere poengavtaler slik at alle som ønsker å delta på stevnene får mulighet til det, sier Robin Fuglset som er daglig leder i Samvirk, og fortsetter:  

– Dette er en milepæl for oss, for nå har det ikke vært mulig å kjøpe poengavtale for overnatting siden 2012. Det er mange som har signalisert at de venter på dette.

Blir mulig å kjøpe poengavtale til sommeren

Til sommeren vil BCC Event legge fram stevnekalenderen for 2024. Samvirk vil tilby poengavtaler til de som ønsker å kjøpe. Det vil si at alle de som er faste brukere av overnattingstilbudet på BCCs stevner er medeiere i samvirkeforetaket og bærer sin del av kostnadene for dette.

Som vi tidligere har skrevet om, har ungdommene allerede over flere måneder hatt aksjon. Det handler om å komme på forskudd, slik at de kan kjøpe seg overnattingsavtale når de blir voksne. Oppslutningen har vært overveldende.  

– At vi nå må tilpasse stevnekalenderen for at det skal bli plass til alle medlemmer som vil delta på stevnene, er jo egentlig en gladnyhet. Det sier Peter Tischhauser, daglig leder i BCC Event.  

– Mange kommer til å spare reisekostnader på at vi flytter rundt på noen stevner. Jeg har allerede fått en del positive tilbakemeldinger på at dette kan bli en veldig god løsning, fortsetter Tischhauser. 

Det jobbes med ulike scenarioer, da både nyttårs-, påske- og pinsestevnene det siste året har vært temmelig overfylte. Hvordan stevnekalenderen blir for neste år er ikke klart før til sommeren.

Dette sier medlemmene 

Investeringen som er gjort på Brunstad er noe som alle medlemmer på stevner nyter godt av. Vi snakket med noen fra ulike land rett etter sendingen som selv har gjort en innsats, og her kan du høre hva de tenker.  

Tabea, Tyskland 


«For min mor har det alltid vært høyeste prioritet å komme til Brunstad, og hun satset alt for å være her og støttet det med alt hun hadde. Og nå er det vår tur. Det er ubeskrivelig betydningsfullt å være her, og den forståelsen vil jeg også gi videre til mine barn.»

Tabea, Tyskland 
Coen, Nederland

«Jeg er nesten 26 år, og jeg tenker å investere mer her. Jeg har en avtale som jeg kjøpte for noen år siden, men den dekker kun overnatting på sommerstevnet, så jeg er klar for å utvide den når muligheten kommer til sommeren. Jeg har opplevd så mye godt her på Brunstad og dette stedet er viktig for meg, i tillegg kjenner jeg ansvar for å ta min del.» 

Coen, Nederland
Oliver, Norge

«Det vi hørte på Magasinet er akkurat det samme vi hørte i 2009. Vi satset den gangen alt vi kunne og har ikke angret på det. Så hvorfor skal du vente? Jeg tror ikke jeg kjenner noen som har angret på å ha prioritert dette.» 

Oliver, Norge

Dette er Samvirk

  • Etablert av og for medlemmer i BCC som deltar på BCC sine arrangementer på Oslofjord, og som har ønske om å investere privat i boavtaler.
  • Et forbrukersamvirke som kjøper inn all tilgjengelig hotellovernatting fra Oslofjord under BCCs stevner og videreselger dette til sine medlemmer.
  • Har til formål er å fremme medeiernes interesser i forbindelse med deres deltakelse på BCCs arrangementer på Oslofjord. Dette gjøres ved å tilrettelegge for smart bruk av Oslofjord og bruke stedet best mulig for nåværende og kommende generasjoner.
  • Tilbyr løsninger for booking og betaling av hotellovernatting under BCC sine arrangementer, og sparing til dette.

Dette er BCC Event

  • Ideell og allmennyttig stiftelse i Norge, og en del av BCC-forbundet.  
  • Har til formål å formidle den kristne tro og lære ved å planlegge og gjennomføre regionale, nasjonale og internasjonale arrangementer for kristne menigheter og organisasjoner på Oslofjord Convention Center i Sandefjord, Norge.
  • Arrangerer alle BCC sine stevner og BUK sine ungdomscamper.
  • Deltakere til BCC sine arrangementer kommer fra over 40 land fra alle verdensdeler.