– Det er fint å ha en egen dag for oss

Endelig var dagen kommet til å sette “tweens” i fokus – de som er i alderen mellom barn og ungdom. Det viste seg å bli en innholdsrik dag, med morsomme aktiviteter og trosformidling tilpasset målgruppen.


– Det er fint å ha en egen dag for oss, siden vi ikke er gamle nok til å dra på ungdomscamp ennå, mente Lassi (12) fra Finland. Sammen med vennen Erik har han reist fra Lahti for å være på sommerstevnet, og begge var fornøyde med dagens opplegg.

Forberedt i flere måneder

Frivillige fra BCC Bergen og Sør-Tyskland har i flere måneder stått i bresjen for å planlegge Tweensdagen under sommerstevnene. I Bergen fikk de med seg hele bredden i lokalmenigheten, fra ungdom til seniorer, for å skape den perfekte dagen for barn i alderen mellom 11 og 12 år.

Dagen startet med en kick off som skulle introdusere deltakerne for dagens program. Her ble stemningen satt med danseinnslag og en helt ny tweens-sang.

Nytt av året var valgfrie aktiviteter, der deltakerne fikk en hel dag med opplegg de selv hadde valgt etter interesse.

Etter kick off-samlingen, spredte deltakerne seg på ulike aktiviteter rundt omkring på området. Her var det aktiviteter som skating, klatring, Master Chef, villmark, foto/video, maling, med mer.

Erik og Lassi fra Finland, som begge er glade i å lage mat, deltok på Masterchef og var spesielt fornøyde med å vinne hele konkurransen med sine to retter.

Erik (t.v.) og Lassi (t.h) fra Lahti var fornøyde med å ha vunnet hele Masterchef-konkurransen. Foto: privat

En annen som koste seg på Tweens-dagen, var Jenny fra BCC Bergen. Hun deltok på vann-aktivitetene, og likte spesielt vann-curling, SUP-brettet og vannsklien.

Nå gledet hun seg til kveldens Intro-samling. Hun har sett flere av Intro-programmene før, og synes det er fint med det hverdagslige og enkle språket som programlederne bruker når de formidler det kristne budskapet.

– De sier det sånn at vi forstår det, for på møtene bruker de noen ganger ord jeg ikke forstår, forklarer Jenny.

Intro Live i storsalen

– Det viktigste med Intro er at det skal være en skikkelig hjelp for dere der dere er i livet akkurat nå; en hjelp til å forstå mer og en hjelp til å tro, sa programleder Carine Stene fra scenen.

På kveldens samling var temaet “tro”. Her fikk barna forklart mer om hva det vil si å tro på Jesus, på en enkel og forståelig måte.

Kvelden åpnet med sangen “Den som tror på Jesus”, skrevet av Sverre Riksfjord. Carine, og makkeren Emil Larsen, forklarte budskapet i sangen ved å sammenligne troen med en nøkkel som gjør at det vi leser i Bibelen kan gå i oppfyllelse i vårt eget liv.

Sverre Riksfjord hadde også sendt en personlig hilsen til de kommende ungdommene, hvor han motiverte dem til å velge å tro på Jesus, selv om de ikke har sett ham personlig.

“Salige er de som ikke ser, og likevel tror” (Joh. 20:29) ble et sentralt bibelvers gjennom hele kvelden. Og til avslutning fikk de unge en oppmuntring om å tro på Guds løfter, og å ha dette som rettesnor for livet – for han har bare tanker om fred og håp for oss.

Etter en innholdsrik kveld forsvant 170 tweens ut i sommerkvelden, sammen med mentorer og venner. Med mange nye minner og inntrykk i bagasjen, og forhåpentligvis klare for å møte ungdomstiden som ligger foran.

Intro Live med temaet «tro», som ble ledet av Emil og Carine. Foto: BCC
Ungdomskor fremførte sanginnslag for de unge i salen. Foto: BCC