Tweensday: egen dag for de største barna

– Hjertelig velkommen, er dere klare for tidenes første tweensday? roper programlederen. Et stort ja høres over den store festplassen, hvor barn mellom 10 og 13 år sitter spente og venter på at dagens program skal settes i gang.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Carina Clausen

Spenningen rundt bordene er til å ta og føle på; her er det både livlige barn, frivillige ungdommer og voksne som ser fram til å tilbringe dagen sammen. Flere hundre deltakere er påmeldt, og alle er tweens – det vil si de eldste barna mellom 10 og 13 år. 

Dagen starter med lunsj på den store festplassen i hjertet av konferanseområdet. Her forteller programlederne om spennende aktiviteter som venter: Rebusløp på hele området, konkurranser og leker sammen med jevnaldrende venner. I løpet av dagen skal alt fra hinderløype og quiz, til maling og minigolf testes ut.

Etter lunsj forsvinner én etter én gruppe av gårde og ut i den varme julidagen.

Varmt velkommen: Programlederne er på plass, så venter  lunsj og rebusløp med mange aktiviteter. Sveip for å se noen av bildene fra dagen. Foto: BCC

– Jeg har kost meg sammen med venner og mentorer

Etter rundt tre timer med aktivitetsløp møter vi møter Tuva (12), som kan fortelle om en innholdsrik dag. Hun har kost seg med hyggelige mentorer og gode venner:

– Det har vært masse gøye aktiviteter, nå er jeg faktisk litt sliten. Jeg har fått konkurranseinstinktet opp, og ikke gitt meg, smiler hun.

Patrick og Tuva er begge fornøyde etter en dag full av aktivitet og moro. Foto: BCC

Patrick (11) er også strålende fornøyd med Tweensday. Han syns det var stas at hans aldersgruppe fikk sin egen dag med aktiviteter, som et steg videre fra de tradisjonelle barnestevnene, som han nå begynner å vokse litt fra:

– Det var gøy å oppleve noe nytt som vi aldri har gjort før, med mentorer som gjorde det ekstra bra. Det første jeg tenkte etter dagen var at det her blir vanskelig å toppe, smiler han.

Intro Live: En forsmak på ungdomstiden

Etter en felles middag ute i kveldssolen, er det klart for historiens første «Intro Live» inne i den store konferansesalen.

Sceneområdet er opplyst i sterke farger, og når programmet skal til å begynne, blir det helt stille i salen. Så starter kvelden med en kraftfull sang fra et ungdomskor, som smiler og stråler mens de synger. Programlederne gir igjen en varm velkomst til publikum, og loser engasjert deltakerne videre gjennom kvelden. 

Programlederne loser deltakerne gjennom kvelden på en engasjert og varm måte – alle skal kjenne at de har en god fremtid, og mange muligheter foran seg. Foto: BCC

Et variert program med et godt budskap

Denne kvelden er det både korte, inspirerende samtaler fra scenen, filmer, konkurranser og animasjoner som illustrerer budskapet som skal fram: Disse ungdommene har en lys framtid foran seg, og kan søke trøst og hjelp hos Jesus i alle situasjoner.

– Overgangen til ungdomstiden er en viktig tid, hvor man begynner å gjøre betydningsfulle valg for resten av livet. Vi ønsker å gi dem de beste forutsetningene for ungdomstiden, at denne gruppen skal føle seg sett og prioritert, og i tillegg få en fantastisk dag sammen med vennene sine, sier Elise Schöll. Hun er produsent for programmet, som er i regi av BCC Media, og en videreføring av en egen satsning for denne aldersgruppen. Selv om de er i en alder som kan være utfordrende for mange, så har de Jesus som elsker dem ubetinget, og som kan hjelpe dem.

– Man trenger ikke å forstå alt som handler om troen, men man kan begynne med det lille man forstår, sier en av programlederne til avslutning.

Stemningsfull belysning, og innholdet som formidles ser ut til å både treffe og fenge målgruppen. Foto: BCC


LES OGSÅ: BCC Media med eget program for tweens
Fem nye episoder av Intro kommer denne våren 

Forventninger til ungdomstiden

Etter en innholdsrik time, fortsetter festen ute i kveldssolen, med is, popcorn, musikk og premieutdeling etter dagens konkurranser.

Tuva forteller Intro Live har gjort inntrykk på henne: 
– De stundene der var helt fantastiske. God stemning, med fine folk som snakket. Jeg kommer til å savne barnestevnene og disse Intro-sendingene, men nå gleder jeg meg også til å fortsette med BUK (Brunstad Ungdomsklubb), dra på camper og få nye venner der.

Patrick er også spent på tiden som venter, og har fått en forsmak på ungdomsaktivitetene han skal delta på i årene fremover:

– Jeg er ganske spent på ungdomstiden. Jeg håpet at dagen i dag skulle bli en liten opplevelse av fremtidens sommercamper, og det ble det.

Sveip for å se flere bilder fra avslutningen av Tweensday – ute i kveldssolen. Foto: BCC

LES OGSÅ: Barnas festdager – se bildene her