Fem nye episoder av Intro kommer denne våren

I februar kommer nye episoder av ungdomsserien Intro, som formidler det kristne budskapet på en enkel måte for aldersgruppen mellom 11 og 14 år. Det nye TV-konseptet fikk god mottakelse høsten 2020, og nå har BCC Media finpusset programmet, som sendes hver måned frem mot sommeren.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC Media

«Intro» er et nytt program som BCC Media har produsert for barn i overgangen til tenårene. I høst ble de seks første episodene publisert. Nå er to ferske episoder spilt inn, og tre til er underveis.

Vil dekke et behov hos de yngste ungdommene

Trine L. Sandersen

– BCC Media har fått mange tilbakemeldinger på at dette er et etterspurt tilbud, og vi har brukt det vi har lært av høstens innspilling til å forbedre og finpusse konseptet, forteller Trine L. Sandersen, som har regi på serien. Hun sier at det var naturlig for BCC Media å fortsette satsningen, fordi de ser et behov for programmer med kristent innhold tilpasset denne aldersgruppen.

– Overgangen mellom barn og ungdom er en viktig alder der mange tilbud i menighetslivet åpner seg, og det kristne budskapet blir noe de fleste må ta mer aktivt stilling til. Da kan det være en del ord og uttrykk de lurer på og som de har nytte av å høre mer om.

Som forrige høst har hver episode sitt tema, og målet er å gi de unge innsikt og interesse for det kristne budskapet, ved å senke terskelen for spørsmål rundt temaer de kanskje ikke har forstått, men som de møter på i menighetens forkynnelse. Etter forrige sesong har det også kommet tilbakemeldinger fra voksne ungdommer, som selv også har satt pris på at det har blitt satt ord på temaene i første sesong. Det har vært en bevisstgjøring på hva disse spørsmålene innebærer for en selv.

LES OGSÅ: BCC Media med eget program for tweens

Sander (15) er med i studio

Trine L. Sandersen forteller at de håper sesong to blir enda bedre enn den første. Teamet kommer til å bruke litt mer tid med å utarbeide hver episode, og bruker variasjon som virkemiddel for å få med seg seere.

– Vi har fått nye lokaler siden sist, og det gjorde at vi måtte tenke nytt når det gjelder studio. Derfor blir det fornyelse også rent visuelt – denne gangen blir omgivelsene lyse og åpne, og utformet mer som et podcaststudio.

Programleder Alexander er med videre, og har denne gangen fått med seg Sander (15) i studio. Trine L. Sandersen tror det at dette vil gjøre programmet enda mer lettfattelig for de unge seerne.

– Man snakker helt automatisk et mer naturlig og lett språk når man har en tenåring med i samtalen. I tillegg har vi flere avbrekk fra studio, så de skal oppleve sendingen som mer variert. Fortsatt brukes både animasjon og musikk aktivt i sendingen, og TV-teamet samarbeider med frivillige som er gode på musikkfronten. Da har lagt enda mer arbeide ned for å få god kvalitet og musikkvideoer som er tilpasset hvert tema og episode.

Vårens første episode har premiere 22. februar, og kommer ut med en ny episode hver måned frem til og med juni. Som i høst oppfordres foreldre, barne- og ungdomsarbeidere til å gjøre de månedlige sendingene til en hyggelig kveld for de unge.

Her kan du se den første av seks episoder fra i høst. Du finner flere på Youtube-kanalen: