– Et budskap som skaper fornyelse i kristenlivet

BCCs stevne for kvinner inneholdt både tid til trosoppbyggelse, felleskap og gode samtaler. Her samles deltakerne om sin tro, og inspireres av forkynnelsen.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Lidiya Lukashuk

Stevnet er en kort, men innholdsrik helg hvor både unge og eldre BCC-medlemmer deltar. Her åpnes muligheter for å gjenforenes med gamle venner og stifte nytt vennskap, og deltakere blir oppmuntret til å leve for Jesus i sin hverdag.

Med trosoppbyggende møter, tema-kveld og aktiviteter blir programmet variert og spennende for alle målgrupper.

I forbindelse med korona-viruset var BCC i kontakt med både helsedirektoratet og kommunelegen i Sandefjord i forkant av arrangementet, men budskapet fra helsemyndighetene var klare: det var ikke grunnlag for å avlyse, med de ekstra tiltakene som ble gjort. Med noen ekstra forholdsregler ble dermed stevnet gjennomført som planlagt.

LES OGSÅ: BCC arrangerer stevne for kvinner

Forkynnelse og deling av personlige troserfaringer

Kåre J. Smith åpnet stevnet, og det kom frem at vi må vende oss til vår Gud, for det er ingen som har slik omsorg for sitt skaperverk som han.

Herrens bekk er alltid full av vann, og når vi tror Jesus, så sier skriften at det skal det rinne strømmer av levende vann også fra våre liv. Slik kan vi være med å gi ånd og liv til våre menigheter; det blir noe nytt som erstatter det trege, det tause, det som er preget av sedvane.

Møtet inneholdt også en rekke korte og inspirerende innlegg av kvinner som var grepet av det samme, som delte sine personlige troserfaringer med salen.

Stevnet varte i to dager, og innehold tre møter, samt en live TV-sending av BrunstadMagasinet fra storsalen.

LES OGSÅ: BrunstadMagasinet i mars: få med deg siste nytt fra BCC

Fra Canada til Norge for en helg

Ruth Kloosterman har kommet helt fra vestkysten i Canada til Vestfold for å få en helg med BCC-kvinnene. Hun  deltok på det første Søstrestevnet i 2006 – og har ikke gått glipp av en eneste av disse stevnene siden den gangen:

– Det er spesielt å samles med bare kvinnene. Med hele familien tilstede blir det hele litt mer hektisk, men nå kan jeg være sammen med vennene mine og få med meg trosoppbyggelsen i ro og fred, sier hun.

Å kunne samles slik i en fredfull atmosfære er et tydelig høydepunkt i løpet av året, og hun forteller at det ikke bare er for kaffeslabberaset hun kommer:

– Budskapet jeg hører gir meg en slags fornyelse i kristenlivet. Jeg kan reise hjem med et oppmuntret og styrket hjerte, og har ny giv til å møte hverdagens utfordringer. Da kan jeg bli en bedre mor for mine barn, en bedre kone for min mann – ja, et bedre medmenneske for dem som er rundt meg, sier hun.

LES OGSÅ: Kvinnekonferanse med deltakerrekord

Ruth (t.h) er nok en gang samlet med BCC-kvinnene til stevnet. Hun sier at hun setter pris på å få høre forkynnelsen i en fredfull atmosfære. Foto: BCC

Temamøte med internasjonale bidrag

Lørdag kveld var det et temamøte som i tillegg til den vanlige forkynnelsen inneholdt intervjuer, tekstopplesning og musikkinnslag som bidro til å belyse kveldens tema.

Budskapet bar preg av at alle kan leve et selvstendig liv i Kristus, der man er. Vekst og hvile i Gud får man bare når man hører hans røst, tror på Ordet og lar seg lede av Ånden i de livsforhold man står i. Under temakvelden kom dette fram i flere filmklipp, der kvinner i ulik alder delte sine erfaringer rundt det å leve et liv for Gud midt i en travel hverdag. Alle kunne fortelle om et personlig forhold til Jesus, og viktigheten av å holde den forbindelsen levende.

Under temakvelden tok Kåre J. Smith fram at hjertet må bevares rent for å være nær Gud, og komme til åndelig vekst. Foto: BCC

Kathrine Jacobs, som er med i BCC Arrangements frivillige komité, er en av de som har samarbeidet med både andre frivillige og ansatte i BCC om å planlegge kvelden. Blant annet ble det vist en musikkvideo fra Canada, laget for anledningen.  Gjennom internasjonalt samarbeid har komitéen fått flere lokalmenigheter til å være med å bidra.

– Det var noe av fokuset, at budskapet skulle være noe alle kunne oppbygges av – ung som gammel. Livssituasjonene til de enkelte er jo veldig forskjellig, men evangeliet er universelt og gjelder for alle mennesker, sier Kathrine.

LES OGSÅ: Ildsjeler bidrar til variasjon i stevnene