BrunstadTV: Ny serie lar barn bli kjent med Jesus

Nå kan barna lære han bedre å kjenne gjennom en ny animasjonsserie spesielt tilpasset deres språk og interesse. Her kan du se første episode av «Jesus er min venn».


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: BCC

– Målet med dette er jo å gi barna et forhold til hvem Jesus var. Han er ikke bare en fjern skikkelse, men en de kan bli kjent med og bli glad i, sier Trine Sandersen, som er regissør i BrunstadTV.

Se første episode her:

Barna kan bli glad i Jesus

Fredag 11. oktober lanserte BrunstadTV første episode av barneserien «Jesus er min venn», som totalt har åtte episoder. Hver fredag de syv neste ukene kan man bli kjent med Jesus fra Nasaret i en enkel og barnevennlig formidlingsform, og de kan sees på brunstad.tv eller på YouTube.

LES OGSÅ:Kan animasjon gjøre evangeliet lettere å forstå?

Trine Sandersen, regissør i BrunstadTV

– Historiene vi forteller om Jesus må være konkrete. Jesus er jo vårt eksempel, og vi ønsker å vise barna hvordan han også kan være til hjelp i livets situasjoner, fortsetter Trine.

Hun er utdannet pedagog, og har derfor tenkt nøye igjennom formidlingsformen.

Manuset er barnevennlig, og det er brukt flere pedagogiske virkemidler. – Hver episode tar for seg ett begrep, og vi bruker mye gjentakelse, og forklaring underveis. Animasjonen er en god formidlingsform, da vi også får mulighet til å forklare begreper visuelt, forklarer hun.

Videre forteller hun at det legges vekt på å vise det frem som en levende historie, slik at det fenger barna. Derfor er det også brukt sterke farger og morsomme animasjonsfigurer som skal gjøre det enkelt å følge med.

Nyttig i søndagsskolen

– Arbeidet med serien startet med at vi gikk gjennom bibelske tekster og tenkte: hvilke ting kan barn lure på? Hva kan være vanskelig? Med utgangspunkt i meg selv som barn, skrev jeg ned mange tema, og deretter startet vi foredlingsprosessen, og endte opp med åtte hovedtema, en for hver episode, forteller Trine.

– Jeg tror dette kan komme til nytte for mange søndagsskoler, sier Susanna Nevanlinna, som også har jobbet mye med regien i prosjektet. – Vi har blant annet undersøkt med ulike søndagsskolelærere, og fått signaler om hvilke tema de savnet undervisningsmateriell til.

Susanna Nevanlinna, regissør i BrunstadTV

Mange fagfolk involver

Med på laget fikk serieskaperne også en dyktig musikkprodusent. Han skrev melodi og arrangement til en egen musikkvideo, som introduserer hele serien.

LES OGSÅ: Barnestevne med lek og moderne formidling

– Det har vært et godt samarbeid mellom flere faggrupper, forteller Susanna. BrunstadTV har nemlig også brukt tegnere fra et indisk animasjonsselskap til å utføre selve animeringsjobben. Det har vært et spennende samarbeid, der BrunstadTV skriver manus.

Manuset inneholder alt som skal bli sagt og hva som skal sees, og tegnes som et storyboard med plan og tidslinje for alle scenene. Deretter sendes all denne informasjonen til tegnerne i animasjonsselskapet, og til slutt legges lyd og lydeffekter på her i Norge.

Skal fremme kristne verdier i barndommen

LES OGSÅ: En god barndom å se tilbake på

Formålet med det hele er altså å gi barna en hjelp i sin egen hverdag. – Gjennom å lære om Jesus skal de få  inspirasjon til å gjøre godt både mot seg selv og andre. Verdier som respekt, likeverd og omsorg skal fremmes. Dette vil være en hjelp i barndommen, men disse verdiene kan også ha stor betydning videre i livet, sier Susanna. Nå gleder hun og resten av teamet seg til å publisere en ny episode av serien hver fredag utover høsten.

Susanna Nevanlinna har hatt regiansvar under produksjonsfasen av serien. Her fra kontoret på Ryen i Oslo. Foto: BCC