Sommercamp: Budskap som gir en god retning for livet

Brunstad Ungdomsklubbs sommercamp er godt i gang, med aktiviteter og kristent fellesskap. Et av høydepunktene er temakvelden «Fra begynnelsen», et prosjekt som oppmuntrer ungdom til å sette seg inn i hva praktisk kristendom betyr.   


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Øystein Vårdal/Brunstad Ungdomsklubb

Åpningen av sommercampen fant sted i konferansesalen tirsdag ettermiddag, og det var stor forventning da nedtellingen begynte på skjermene. Nærmere 3000 ungdommer jublet da startskuddet gikk – endelig var det camp igjen. 

Les mer på BUKs nettside: Sommercamp – Fantastisk. Betydningsfullt. Samlende.

Etter kick-off med både trosoppbyggelse og musikk, er de unge klare for flere innholdsrike sommerdager. Det er mange aktivitetsmuligheter på dagtid, og det som for mange er selve kjernen i campen: inspirerende temasendinger hver kveld. En av disse handler om prosjektet «Fra begynnelsen».

Forveningen var stor under åpningen av årets sommercamp. Sveip for å se bilder fra åpningsfesten. Foto: Brunstad Ungdomsklubb

Fra begynnelsen: brevveksling som blir offentlig

Siden februar i år har ungdommer i alle verdensdeler fulgt prosjektet, og fått innblikk i den personlige brevvekslingen mellom Johan O. Smith og hans bror Aksel Smith. I disse brevene gir Johan klare råd til broren sin om å leve et liv i personlig gudsfrykt og etterfølgelse av Jesus.

Forstander Kåre J. Smith har vært initiativtaker til prosjektet, og har sammen med blant andre et team fra BCC Media jobbet med å formidle dette gjennom det siste halve året. Det er produsert flere temasendinger, samt en egen webapp som har gjort brevene tilgjengelig på 16 forskjellige språk, i tillegg til biografier, filmer og annet innhold som har gjort det aktuelt for unge lesere.

Les mer om prosjektet her.

Spente ungdommer strømmet inn i salen i små grupper etter en dag ute på mange ulike aktiviteter. Det er mange som har gledet seg til finalen av prosjektet, og forventingen i salen var til å ta og føle på.

Ungdommer fra over 40 land fulgte også med online, da kvelden åpnet med en sang. Et ungdomskor sang med håp og kraft ut til unge trosfeller: I mitt indre hjerte banker, rike veller Kristi tanker, full av fryd mitt hjerte nå kan rope ut. Sangen er nr. 111 i sangboken, og denne er skrevet av Aksel Smith da han bare var 35 år gammel.

– Prosjektet har truffet meg

Silje (22) har vært medvirkende i prosjektet, blant annet som programleder denne kvelden. Hun sier hun har fått et nytt perspektiv på brevene etter prosjektet som har vært:

– «Fra begynnelsen»-prosjektet har vært så bra på mange måter. Det har åpnet en spesiell mulighet til interessante samtaler med venner, gitt bedre kjennskap til Johan og Aksel, og en ny måte å lese brevene på. Det har i alle fall truffet meg, og jeg tror mange har det på samme måte, sier Silje.

Silje har vært medvirkende i prosjektet, blant annet som programleder denne kvelden. Foto: Brunstad Ungdomsklubb

Denne kvelden er Silje på scenen, og sammen med Kåre J. Smith og Bernt Aksel Larsen skal hun være med å lede oss igjennom kvelden. I åpningen kommer det tydelig fram at evangeliet har et budskap som er høyst aktuelt for en ungdom:

– Be om visdoms- og åpenbarings ånd fra Gud. Da er det akkurat som bokstavene i Bibelen hopper ut og inn i hjertet ditt, og så åpenbares det en herlig arv du har med alle hellige i lyset. Da har du funnet vei til himmelen, og Kristi rike er opprunnet – det har kommet inn i deg. Så begynner det å folde seg ut der inne, der du kan tjene den Herre Kristus av hele ditt hjerte. Dette var noen av ordene Kåre J. Smith åpnet kvelden med.

Forstander Kåre J. Smith har vært initiativtaker til prosjektet, og hadde mange gode råd til ungdommene under temasendingen. Foto: BCC

Videre i kvelden veksles det mellom samtaler og film med ungdommers erfaringer i fokus. Det er laget både spillefilm, samt personlige historier fra litt voksnere mentorer om deres opplevelser rundt omvendelse og videre det praktiske kristenlivet. Underveis er det også humoristiske innslag, og latteren sitter løst i publikum.

Budskapet er enkelt og klart å forstå: Det oppmuntres til å gi hele hjertet til Jesus, og å komme inn i et liv hvor Guds ord blir en rettesnor for valgene man gjør. Dette er et liv som gir håp, glede og fred, at man kan få himlenes rike inne i seg selv allerede fra ungdomsårene, og bli til velsignelse og glede for andre.

LES OGSÅ: Inspirasjon til et personlig liv med Gud

Flere campdager

De neste dagene fram til lørdag blir det både sommerkonsert, konkurranser og live-sendinger fra ulike lokasjoner, både for de som deltar i Norge, og for dem som følger med fra lokale camper rundt i andre land.

Tid for gode samtaler og fellesskap etter en innholdsrik kveld. Foto: Brunstad Ungdomsklubb
De neste dagene blir det både sommerkonsert, konkurranser og live-sendinger fra ulike lokasjoner. Foto: Brunstad Ungdomsklubb