Romjulsdrøm for 4500 ungdommer

En ny ungdomscamp er i gang; Nå samles deltakere fra ulike kanter av verden til romjul i Vestfold. 27 nasjoner er representert, og her kan du lese intervju med en av de som har kommet helt fra østkysten i USA.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Lidiya Lukashuk/ Iris Weißgerber

Det myldrer av ungdom fra fjern og nær, som står samlet utenfor konferansesenteret og venter på startskuddet for campen. Det er spenning i luften, og forventningsfulle ansikter ser seg rundt.

Det er klart for årets fjerde og siste camp i regi av Brunstad Ungdomsklubb (BUK). Arrangementet er et samarbeidsprosjekt med flere aktører, og BCC bidrar blant annet med innhold til kveldene.

Fra åpningen av Romjulscampen. Det var forventning og spenning i luften. Foto: BCC

Vinterland i Vestfold

– Hver camp har jo sitt spesielle tema, og det er klart at romjulscampen må ha et skikkelig «Winter Wonderland», sier Christina Nielsen, som er prosjektleder for arrangementet.

Alt er tilrettelagt for en flott vinterdag på stedet. Det er rigget til både skøytebane og akebakke, og på veien oppover mot Oslofjord Arena er det et julemarked og lys i forskjellige farger. Utpå formiddagen fyller hvite snøkrystaller lufta, og topper det hele med et vakkert snødryss.

Winter Wonderland satt den riktige jule- og nyttårsstemningen på området. Foto: BCC

Men hva er det som får ungdommer fra så mange land til å komme hit i romjulen, når både reiseveien er lang, og flybillettene koster sitt?

Joshua Pang (22), er en av dem som har kommet langveisfra; helt fra Connecticut i USA for å få med seg det som skjer på Brunstad. Han er imponert over arbeidet som ligger bak arrangementet.

– For meg er det ikke vanskelig å prioritere å komme hit. Alt er veldig godt tilrettelagt for oss ungdommer. Programmet er variert, spennende og lærerikt, sier han.

Joshua er en av dem som har kommet langveisfra for å få med seg ungdomscampen. Foto: BCC

25 aktiviteter å velge mellom

Med nærmere 4700 deltakere, er det et mangfold av interesser å ivareta, og det er mange ulike valgmuligheter. 25 forskjellige aktiviteter tilrettelegges, alt fra sport, kreativ utfoldelse, media, matlaging, musikk med mer.

Målet er at alle ungdommene i målgruppen skal få mulighet til å drive med noe de har lyst til, og disse dagene er mange i sving for å få dette til.

En av aktivitetene var «koding», og både yngre og eldre ungdom deltok. Foto: BCC
Volleyball var en av hovedturneringene på campen. Her er et av lagene fra USA. Foto: BCC

– Vi hadde ikke klart det uten alle de frivillige mentorene som ønsker å gjøre noe for de andre ungdommene, sier Christina Nielsen. –  Vi har flere hundre unge voksne som er deltar som mentorer og omsorgspersoner her. Det er spesielt å se så mange fra ulike kanter av verden som velger å bruke tid og ressurser i en slik arena.

Joshua er en av disse. Han er supporter for et lag fra hans hjemmenighet under en av campens sportsturneringer.

– Jeg tror på, og har opplevd, at den som velsigner andre selv trives. Jeg vil gjøre noe godt for de som er yngre enn meg. være en omsorgsperson som de kjenner bryr seg om dem. For meg er det kristendom i praksis, og noe som gir meg mye glede.

Romjulsfest med et tydelig og håpefullt budskap

Etter en lang dag med aktiviteter, er det tid for et av campens høydepunkt. Det er en romjulsfest hvor evangeliet står i fokus. Her får ungdommene høre ord til veiledning for et liv med gode tanker, ord og gjerninger.

Gjennom ulike innslag som filmer, taler og musikk kommer et tydelig og håpefullt budskap frem. Under festen hadde også forstander Kåre J. Smith noen ord på hjertet til ungdommen. Han snakket blant annet om sannhetens ånd, som Jesus kom med. Ved hjelp av den kan vi bli fornyet i tanker og sinn, ord og handlinger.

–Vi er hans verk. Vi er skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, sa han, og leste fra ordene i Efeserne 2, 10.

–Slike kvelder som dette er et eksempel på hvorfor jeg prioriterer BUKs ungdomscamper. Her lærer jeg mer om hvordan jeg kan bli et bedre menneske for de rundt meg, og selv bli glad og lykkelig. Det retter kursen for livet mitt, sier Joshua.

Forstander Kåre J. Smith hadde oppmuntrende ord til ungdommen på vei inn i det nyet året. Foto: BCC
Etter en drøy time med trosoppbyggelse, var det tid for romjulsfest i ungdommens stil. Foto: BCC