75-åring med kjærlighet og framtidstro

BCC er kjent for sitt solide og gode arbeid for barn og ungdom, men det er ikke en selvfølge at det er blitt slik. I kveld er nesten 5.000 voksne samlet for å feire sammen med en leder som har tro på framtiden.


Tekst: Berit Hustad Nilsen – Foto: Lidiya Lukashuk

Det koker i den store flerbrukshallen Oslofjord Arena. Forventningsfulle kvinner og menn i alderen 25 til 98 år er klare for hovedsamlingen i kveld. Det er tid for en markering av at Kåre J. Smith fylte 75 år denne uken.

Å utvikle menigheten slik at barn og ungdom har det trygt og godt i et sunt kristent miljø, er et prioritert arbeid. Men det er ikke en selvfølge at det har blitt slik.

Salen var full av forventningsfulle medlemmer som så fram til en innholdsrik og festlig kveld. Foto: BCC

Det passer ikke å ha en god lære hvis vi lever et dårlig liv

Det håpefulle budskapet vi hører denne helgen sier noe om hva som bør være utgangspunktet for et kristenliv. Budskapet på formiddagsmøtet i dag var viktig og tankevekkende.

– Vi må begynne i våre hjem. Det passer ikke å ha en god lære hvis vi lever et dårlig liv. Et liv uten kjærlighet blir fryktelig kaldt, det blir som is, sa Kåre J. Smith i sin tale.

Å bli minnet om det ansvaret vi har, for først og fremst ta vare på våre hjem, våre ekteskap og vise kjærlighet til de rundt oss, setter i gang tanker om hva vi kan arbeide videre med.

LES OGSÅ: Vil du bli misjonær – start der du er

Eva Smith holder tale for sin ektemann under jubileumsfesten. Foto: BCC

En leder med visjoner

Kåre J. Smith er en leder vi i BCC er svært takknemlig for, som har ledet menigheten inn i en ny tid på mange måter. Ikke minst har han hatt visjon for at vi skal legge til rette for at de kommende generasjoner også kan ha muligheter for å samles til trosoppbyggelse, og at menighetene skal være sunne og trygge arenaer for barn og ungdom.

Mange tusen medlemmer har bidratt for å gjennomføre nettopp disse visjonene, og i dag ser vi litt av resultatet. Det er et aktivt menighetsliv med plass til både barn, ungdommer, voksne og eldre.

LES OGSÅ: 3.900 ungdommer samlet til høstcamp

Flere sanger ble fremført av takknemlige medlemmer fra flere deler av verden. Foto: BCC

På bordet med gjester fra menigheten i Drammen, sitter Ingrid Aamodt (57). Hun er veldig glad for denne utviklingen.

– Det at vi har hatt prosjekter å jobbe sammen om, har skapt en veldig stor enhet i lokalmenighetene våre, forteller hun.

– Vanskelighetene har blitt visket ut når vi har kommet sammen og stått sammen om arbeidet, og det er en praktisk kristendom som Kåre Smith har inspirert oss til. Det har gjort underverker.

Ingrid Aamodt er en av mange medlemmer som føler seg inspirert til troskap i hverdagen, her sammen med sin ektemann. Foto: BCC

 

Kjærlighet og bønn i arbeidet for menigheten

Atmosfæren i festen er preget av takknemlighet, enhet og lovprisning til Gud. Kvelden innledes med en film som tar utgangspunkt i et stykke Johan O. Smith skrev i 1936. Stykket har tittelen «En apostolisk strid».  Den strid en menighetstjener har for sine søstre og brødre er et verdifullt arbeid. Paulus arbeidet utrettelig for menighetene, veiledet dem og ba for dem. Han bar dem i sitt hjerte fordi han hadde kjærlighet til dem. Slik har vi også opplevd Kåre J. Smith, og festen inspirerer alle til å ta del i denne oppgaven, og være med i bønn for de som bærer ansvar for menighetens åndelige utvikling.

 Leif Arne Bratlie (54) og kona Elisabeth (52) har tatt turen fra Oslo for å være med på høststevnet. Leif Arne har en bestemt ting han trekker frem når det gjelder jubilanten;

Kåre Smith har lært oss å elske Jesus og å elske hverandre, det setter jeg enormt pris på.

Filmen i starten gjorde veldig inntrykk på meg, sier Elisabeth. Jeg har blitt inspirert til å se meg selv som en viktig del av menigheten, for alle har en gjerning og en funksjon.


Elisabeth og Leif Arne er takknemlige for jubilanten, og inspirert til et personlig kristenliv. Foto: BCC

I løpet av kvelden er det mange medlemmer som forteller om sin opplevelse av Kåre J. Smiths tjeneste for menigheten. Både fra talerstolen og via filmklipp.

Gjennomgående er takknemligheten for den hjelp, omsorg og barmhjertighet  som Kåre J. Smith har vist mennesker over hele verden.

Festkvelden går mot slutten, og en slik inspirerende avslutning gjør at vi som er voksne får arbeidslyst, og vil være med å bygge menigheten videre inn i framtiden.

Vi gleder oss til fortsettelsen og stevnets siste dag i morgen.

LES OGSÅ: Intervju med Kåre J. Smith i BCCs årsrapport fra 2018

Rundt bordene var det varme smil og latter, og atmosfæren var preget av takknemlighet. Foto: BCC