3.900 ungdommer samlet til høstcamp i Norge

I går åpnet Høstcampen 2019 – i en fullsatt Oslofjord Arena og med ungdom fra 27 land. Hovedmålgruppen for campen er 13-18 år, og Brunstad Ungdomsklubb har jobbet iherdig med å forberede arrangementet. Her møtes kristen ungdom fra mange kulturer til aktivitet, trosundervisning og fest.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Ulrikke Andresen/Lidiya Lukashuk

Det er første gang Brunstad Ungdomsklubb arrangerer høstcamp, og den skal vare hele helgen. Allerede fredag ettermiddag ankom store reisefølger fra hele verden til Brunstad, og hotellsuitene i de nye byggene fyltes opp med forventningsfulle ungdommer og spente mentorer. Ungdommene deltar sammen med sine lokale ungdomsklubber, og det har vært et stort engasjement for å komme seg til campen.

I salen ventet en åpningsfest som gjorde inntrykk. Et oppløftende kristent budskap, kombinert med spennende sceneeffekter, musikk og god mat gjorde det til et skikkelig avspark for helgen. Kvelden foregikk dessuten i topp moderne idrettsfasiliteter i det nye Oslofjord Arena, hvor det var rikelig med boltreplass både til de formelle og uformelle delene av programmet.

Åpningsfesten formidlet et håpefullt budskap til ungdommen, og var en blanding av underholdningsinnslag, musikk og inspirasjon til et personliv trosliv. Foto: BCC

Unge voksne deltar som mentorer og støttespillere

– Hovedmålgruppa for campen er ungdom mellom 13-18, men vi har også eldre deltakere, i tillegg til alle mentorene og de frivillige voksne som støtter opp, forteller Judith Grimes fra Brunstad Ungdomsklubb.

– Det er faktisk påmeldt litt flere mentorer enn vanlige deltakere. Det er for å sikre at alle, også de yngste, skal ha det godt og trygt og blir fulgt opp av unge voksne som de kjenner fra før. I tillegg er mange mentorer delaktige i organisering og gjennomføring av de mange aktivitetene vi har. Det er et rett og slett et fantastisk frivillig engasjement bak dette arrangementet! sier Judith Grimes.

Det er påmeldt over 2000 mentorer til campen, som ønsker å gjøre en innsats for ungdommene i målgruppen. Her fra en E-sport turnering fredag kveld. Foto: BCC

Variert tilbud som favner alle

Og det er noe for enhver: på dagtid er det 21 ulike aktivitetstilbud å velge mellom for deltakerne. Noe av det det satses mest på under høstcampen er LAN/E-sport, i tillegg til flere sportsturneringer, musikk, foto og mye mer. På kveldene er det forberedt både spennende og viktige samlinger med trosundervisning for de unge.

Å arrangere en slik camp for nesten 4000 ungdommer er en kjempejobb for arrangørene. Men det er ikke bare teamet i Brunstad Ungdomsklubb som har vært i sving. Frivillige fra hele verden, men spesielt Norge, har jobbet med å planlegge de ulike aktivitetene som ungdommene deltar på.

Det er to lokale ungdomsklubber; BUK Drammen og BUK Oslo Follo, som står for gjennomføringen av kveldsarrangementene. I tillegg har BrunstadTV gjort film- og sceneproduksjoner, og forstandere og erfarne ungdomsarbeidere har bidratt med innhold og forkynnelse.

Judith Grimes (til venstre) og Peter Tischhauser (nr. 2 fra høyre) fra Brunstad Ungdomsklubb, sammen med teamet som arrangerte åpningsfesten. Foto BCC

Aktivitet, fellesopplevelser og trosundervisning i en god blanding

– Målet, det er at alle som kommer hit skal få virkelig gode opplevelser, og at det skal kjennes som et høydepunkt hver gang. Det sier Peter Tischhauser, som leder arbeidet i Brunstad Ungdomsklubb. Vi har jobbet med campen i cirka fem måneder nå, og foreløpig har gjennomføringen gått etter planen, smiler han.

– Campene skal bidra til både sosial, personlig og åndelig utvikling. Det betyr for eksempel at de unge blir styrket i troen på seg selv, og at de får tro på at kristenlivet er for dem. Vi ønsker å inspirere ungdom til å bli disipler.  Det vil vi gjøre på en måte som er spennende og nytenkende, og vil ha en god kombinasjon av seriøst innhold og underholdende innslag med wow-faktor. Ungdom trenger begge deler, smiler Peter Tischhauser.

Nesten 4.000 ungdommer var på plass til åpningen i Oslofjord Arena, og programmet så ut  til å falle i smak. Foto: BCC
Fornøyd gjeng fra Grenland, Telemark. Foto: BCC