Ungdom fra hele verden samles til påskecamp i Norge

Snart går startskuddet for årets første ungdomscamp med Brunstad Ungdomsklubb, og rundt 4.400 deltakere fra 37 land er ventet til Norge. Dette er vårens store høydepunkt for mange ungdomsgrupper, og den nye hovedarrangøren har ambisjon om å løfte campen enda noen hakk.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

Forventningene til den kommende påskecampen er høye. Ungdomsgrupper i inn- og utland har startet nedtellingen, og det er travle innspurtsdager for arrangørene.

– Vi er i sluttrunden, «finetuner» programmet og forbereder oss til rundt 4500 ungdommer fra hele verden kommer til Brunstad, forteller Peter Tischhauser fra Brunstad Ungdomsklubb.

LES OGSÅ: Romjulscamp samler deltakere fra 27 land og fem verdensdeler

Brunstad Ungdomsklubb har tatt over stafettpinnen som hovedarrangør

Det er femte året på rad det arrangeres påskecamp for BCC-ungdommer på Oslofjord. Men i år har Brunstad Ungdomsklubb, BCCs samarbeidende ungdomsorganisasjon, tatt over som hovedarrangør. Målgruppen er ungdom mellom 13 og 18 år, og deres lokale ungdomsforeninger.


En mengde ulike ungdomsforeninger fra både Norge og andre land samles under påskecampen, til ulike aktiviteter og kristent fellesskap. Foto: BCC 

Fire ganger i året skal Brunstad Ungdomsklubb arrangere ungdomscampene, og her møtes ungdomsgrupper fra hele verden. Ellers i året foregår ungdomsarbeidet i de lokale klubbene, hvor tenåringer møtes ukentlig og kan velge mellom ulike fritidsaktiviteter i et kristent miljø. Gruppene jobber også sammen for å spare til en eller flere camper i året.

LES MER: Ungdom som gjør en innsats for fellesskapet

Påskecampen varer i fem hele dager. På dagtid er det et bredt spekter av valgfrie aktiviteter som ofte speiler det lokale fritidstilbudet. Det betyr at ungdommene kan treffe likesinnede som deler deres interesser. På kveldene samles alle sammen til kristen trosforkynnelse, fest og fellesskap i storsalen.


Det blir engasjerende kvelder med felleskap, trosforkynnelse og fest i storsalen når 4.500 ungdommer samles til camp. Foto: BCC

Sportsarena huser mange av aktivitetene

Peter Tischhauser

Mye av det som skal skje under campen vil ta plass i det nye Oslofjord Arena, som ble åpnet i desember, forteller Peter Tischhauser. Han har ansvar for BUKS satsning under påskecampen, og er sterkt engasjert i det meste foran påskens ungdomsarrangement.

– Under campen åpner vi en egen «Camp-hub» her, et samlingssted i Oslofjord Arena. Her er vi i nærheten av alle turneringene, og mye av aktivitetene på dagtid vil skje der, enten man har meldt seg på ishockey, klatring, volleyball, fotball, vil heie på sine favorittlag, eller bare være med venner.

Det er forresten hele 38 ulike aktiviteter å velge mellom under campen. Mange sportsaktiviteter er bare en del av tilbudet; i tillegg arrangeres det grupper for datakoding, sang og musikk, tegnspråkkurs, foto, TV-produksjon, sjakk, og mange flere.


Oslofjord Arena vil være åpen og huse en mengde sportsaktiviteter, turneringer og ellers være samlingssted for ungdommene under campen. Foto: BCC

Ny formidlingsteknikk skaper spenning rundt kveldene

Peter vil ikke røpe alle detaljene foran påskens arrangement, men det som er klart er at både åpningsfesten og avslutningsfesten blir arrangert med en helt ny vri, hvor deler av kveldene vil ha sport og konkurranse som en integrert del av festen.

Det blir også en helt spesiell kveldssamling søndag kveld, hvor ny formidlingsteknikk tas i bruk for å få frem et ekstra spennende budskap. Her vil forstanderskapet i BCC bidra, når sentrale deler av BCCs historie og lære skal settes under lupen og belyses fra en ungdoms perspektiv. Dette er ledd i en større satsning på nye formidlingsteknikker som særlig kommer til uttrykk på ungdomscampene, forteller Peter.

LES OGSÅ: Det samme budskapet, men fornyet formidling 


Konkurranse og trosformidling som engasjerer ungdom – her fra romsjulscampen som BCC arrangerte i desember.  Foto: BCC

– Som Kåre J. Smith (forstander i BCC) har uttalt tidligere, så skal vi legge til rette for ungdommene, vi skal være kreative, oppfinnsomme og det skal bli noe nytt hele tiden. Forstanderskapet i BCC har engasjert seg og bidrar sterkt til dette, og deres visjon er at ungdommene skal få kjenne den ånd som var i Jesus Kristus, forklarer han.

– Dette ønsker vi også å støtte opp om i BUK. Vårt mål er å lage tidenes påskecamp, og at det skal bli et uforglemmelig høydepunkt for ungdommene. Her skal de både oppleve trivsel, fellesskap, åndelig oppbyggelse, og gjøre de aktivitetene de elsker mest. De som reiser hit skal føle at det ikke er noe bedre sted å være i påsken, sier Peter Tischhauser.

SE OGSÅ: Tilbakeblikksfilm – påskecampen 2018


Musikk og sang: her fremfører en av gruppene sitt innslag under forrige ungdomscamp. Foto: BCC


Fra fjorårets tegnspråkkurs, også en del av aktivitetstilbudet i år. Foto: BCC


Stor variasjon med 38 ulike aktivitetstilbud, og ishockey er en av de populære idrettene. Foto: BCC