Det samme budskapet, men fornyet formidling

Klokken har akkurat passert 19, og selv om det er neste en time igjen til kveldens program begynner, strømmer ungdom fra 13 år og oppover raskt inn i storsalen. De er tidlig ute, mye tidligere enn vanlig, for de vil ha en god plass. Hva er det som får disse tenåringene til å sitte stille og vente?


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Anne-Sophie Tombre

BCC har de siste årene gjort et stort fornyingsarbeid, og en viktig målgruppe er menighetens ungdom. Kristen tro og menighetens lære formidles på nye måter og med enkle ord som selv de yngste ungdommene kan forstå. Egne arrangementer for samme målgruppe planlegges flere ganger i året.


I kveld er salen full av ungdom, som venter spent på «iFront Live» skal starte. Foto: BCC

Å tilrettelegge for ungdom gir resultater

I påsken 2018 samlet BCCs ungdomscamp 4.500 ungdom fra hele verden til aktiviteter og kristen forkynnelse. Et av høydepunktene under kveldsarrangementene var «iFront Live», et TV-program for ungdom som sendtes direkte fra storsalen. Nå er det sommerkonferanse, og klart for runde to av samme program.

Det er dette ungdommene har gledet seg til. Når klokken er 20 har nesten 3.000 unge logget seg inn på appen som brukes i kveld, som har fire hovedspråk: norsk, engelsk, tysk og nederlandsk.

Konkurransespørsmål som skaper ettertanke


Alt er klart for konkurranse i storsalen, hvor hele publikum blir involvert til å delta via mobiltelefonene sine. Foto: BCC

Salen er inndelt i to soner som konkurrerer mot hverandre, og publikum utfordres til å svare på spørsmål via mobiltelefonene.

Eldre voksne som har jobbet som ungdomsarbeidere hele sitt voksne liv vil delta aktivt med veiledning og gode innspill fra scenen, og forstander Kåre Smith er av de som skal utdype temaene ytterligere underveis. På en spennende måte gir konkurransen ny innsikt om trosrelaterte, hverdagslige spørsmål som de unge kunne kjenne seg igjen i.

Laglederne Harald Kronstad og Trond Eriksen har gjort seg klare, og forberedt korte innlegg til hvert tema som det konkurreres i. De håper programmet kan oppmuntre og lære ungdommene noe viktig, samtidig som mens de klikker på ulike svaralternativer på mobiltelefonene og hører juryens begrunnelse for det beste svaret.


Trond Eriksen, som har arbeidet med ungdom hele sitt voksne liv, er lagleder for det rosa laget. Han har forberedt flere innledende innlegg i løpet av kvelden. Foto: BCC

Vil gi ungdommene noe av verdi denne kvelden

– Jeg håper alle får noe nytt å tenke på i løpet av kvelden sier jurymedlem Bernt Aksel Larsen. Det vi skal snakke om i dag er verdifullt. Han er på scenen sammen med Kåre J. Smith og svarer på noen innledende spørsmål fra programlederen.

Hele salen følger med mens ulike tema behandles gjennom korte filmer, spørsmål og svar. Et av temaene er «Humor på andres bekostning». Flere av svarene har fornuftige elementer, men 94 % av det rosa laget tror samme svaralternativ er det beste.


Etter at svarene er avgitt får publikum utfyllende kommentarer fra juryen, som bidrar med dypere kunnskap og livserfaring for å få frem det beste budskapet. Foto: BCC

– Den minste gleden du kan ha, det er gleden du har på andre bekostning, tilføyer Kåre Smith fra jurydisken. – Det kan være lett når du har flertallet i ryggen at det er enkelt å si noe morsomt om andre, og særlig når det går utover mindretallet. Vi må ha respekt for alle, og vise det, sier han.

Illustrerende filmklipp innleder hver nye runde i konkurransen med en aktuell problemstilling, her «Humor på andres bekostning». Film/regi: BrunstadTV

Trosopplæring som er aktuell i hverdagslivet

Det er ikke hver kveld at tradisjonell forkynnelse og korsang blir byttet ut med gameshow og konkurranse i storsalen, men iFront-kvelden både i påsken og i kveld har virkelig engasjert ungdommer ned i tenårene med interessant trosopplæring som er aktuell for dem i deres hverdagsliv.

Det er i hverdagen at den levende kristendommen kan utvikles, og det er der tankene kan fylles med tro og håp gjennom små og store seire over det som virker nedbrytende i en ungdoms liv. Ungdommene i salen oppfordres til å komme inn i gode vaner og gjøre seg bestemmelser om å leve for Jesus, slik at dette livet kan utvikles mer og mer i årene som kommer.

Det er dette BCC ønsker å oppnå, og derfor legges det ned mye ressurser i å utvikle konkurranser, konsept og TV-program som kan treffe og inspirere ungdom, slik at flere av de som ønsker det, kan få lære å holde det Jesus forkynte for sine disipler, og personlig få del i den troen som han brakte til menneskene.


God stemning og engasjement i publikum, som nok fikk noe nytt å tenke på i løpet av de spennende og lærerike konkurranserundene. Foto: BCC