Bible Kids Explorers

Alt ligger klart for søndagsskolementorer

Nå satser BCC Media på et av mediehusets flaggskip; nemlig Bible Kids Explorers. I mars fikk barna bli med på en ny tidsreise i Bibelen gjennom interaktiv læring. Barna får mer ut av det bibelske innholdet, og det blir lettere å være mentor i søndagsskolen med gode ressurser tilgjengelig.


Explorers er et interaktivt konsept for trosopplæring som tar barna med på en tidsreise i Bibelen. Explorers ble lansert i 2022 og er blitt godt mottatt av søndagsskoler verden over.

Christine Zimakoff

– Det er et fantastisk verktøy, budskapet blir veldig tydeliggjort, forteller Christine Zimakoff. Hun er en av de som er med på å koordinere søndagsskolen i lokalmenigheten Eiker, og har deltatt i planleggingen av den lokale gjennomføringen av det nyeste Explorers-kapitlet om David og Saul.

Det å få et ferdig opplegg som er gjennomarbeidet både innholdsmessig og pedagogisk har enormt stor betydning.

Christine Zimakoff

Kapittelet om David og Saul vektlegger viktigheten av det å bevare et rent hjerte. Gjennom filmer, spill og oppgaver blir det tydelig forklart hva som skjer hvis man slipper inn det gode og i motsatt fall, hvis man slipper inn det onde.

Fakta om Bible Kids Explorers

  • Et interaktivt konsept for trosopplæring for barn og mentorer
  • Inneholder Bibelske tidsreiser med filmer, spill, bibelkort, oppgaver og quiz.
  • Nettbaserte ressurser, tilgjengelig på 12 språk
  • Fri bruk for søndagsskoler
  • Finansiert ved kollekt og bevilgninger fra BCC-forbundet

En festdag for barna

Mentorene gikk virkelig inn for å gjøre gjennomføringen av Explorers kapittel 3 til en skikkelig festdag i Eiker. Barna ble tatt imot i et fargerikt og festpyntet lokale, ble servert sukkerspinn og slush, og kunne velge mellom mange spennende aktiviteter i tillegg til hovedattraksjonen som var tidsreisen i Bibelen.

– Barna fikk virkelig opplevelsen av å være hovedpersoner denne dagen, forteller Christine.

Se film fra gjennomføringen av Bible Kids Explorers her:

Nye mentorspirer

Søndagsskolen i Eiker ble denne dagen delt opp i 11 grupper à 5-10 barn som gjennomførte tidsreisen sammen med mentorer. Mange søndagsskoler har opplevd utfordringer med å få mentorer til å stille opp, men med Explorers har dette endret seg. Flere foreldre stiller opp, og nye mentorspirer kommer til.

– Vi opplever at flere mestrer det å guide en barnegruppe gjennom dette konseptet, også helt unge mentorer ned i 18 års alder, forteller Christine.

Det at konseptet baserer seg på fastlagte innholdselementer og at ikke så mye står og faller på mentoren selv, oppleves som en trygghet. Karl Andreas Meier, som også var med på gjennomføringen av kapittel 3 i lokalmenigheten Eiker, setter stor pris på støtten Explorers-konseptet gir.

Karl Andreas Meier

– Før var kvaliteten av en samling veldig avhengig av personlig kunnskap og evnene til de enkelte mentorer og hvilke tekniske løsninger lokalmenigheten kunne legge til rette. I dag har alle mentorer de samme forutsetninger og alt ligger klart, slik at jeg som mentor kan ha fokus på det jeg egentlig vil gjøre, nemlig å gjøre det fint for barna, forteller Karl Andreas. Han er opptatt av at barna skal forstå budskapet i bibelfortellingene.

Med hjelp av dagens teknologi har vi en helt annen mulighet til å nå barnas hjerter

Karl Andreas Meier

Tidsriktig verktøy

BCC Media ønsker å gi barn opplevelser som er så fengende og engasjerende at de får lyst å ha Jesus som beste venn for resten av livet. I en tid der man konkurrerer med populære spill, serier og sosiale medier er det avgjørende å henge med på utviklingen innen formidling.

– Barna som vokser opp nå er eksponert for så mye forskjellig fra spill og serier, så det å drive tradisjonell trosopplæring får sterk konkurranse, sier Christine.

Hun påpeker at man kan ikke kan bruke en gammel oppskrift i dette arbeidet, man er nødt til å ta i bruk nye virkemidler.

– Det å få et verktøy som Explorers er ikke bare bra, det er helt avgjørende, sier hun engasjert.

Flere kapitler i produksjon

Neste kapittel er i produksjon, og målsetningen er å lansere to kapitler årlig. Sammen med hvert kapittel kommer også tilhørende materiale til flere søndagskolesamlinger med samme tema.

Her er en smakebit fra produksjonen av Explorers kapittel 4, som vil handle om Josia: