Barna utforsker Bibelen

Før sommeren ble et nytt undervisningskonsept lansert, som skal gjøre det mer spennende for barn å utforske Bibelens historier og budskap. I helgen ble et nytt kapittel tilgjengelig, og flere hundre barn har testet det ut.


Dette er Bible Kids Explorers

  • Interaktiv nettside, med ressurser for søndagsskolen
  • Ferdige undervisningsopplegg, med filmer, oppgaver, sanger og mer
  • Tilgjengelig på 12 språk
  • Åpen ressurs til bruk i søndagsskoler

Før sommeren kom kapittel 1 med fortellingen om Daniel i løvehulen. Sist helg kom altså kapittel 2 med nytt tema og nye spennende oppgaver; denne gangen om Abraham.

Slik fungerer kapittelet

På nettsiden blir barna med på en tidsreise sammen med karakterene «Jack» og «Gina», som står ovenfor dilemmaer mange barn vil kjenne seg igjen i.

For å finne svar på dilemmaene, drar de til sitt hemmelige kontrollrom. Her møter de fortelleren Iris, som tar barna med tilbake i tid. Her får de oppleve Bibelens historie på nært hold, og lærer hvordan budskapet kan hjelpe dem med å løse sine egne utfordringer.  

Deltakerne, som er barn og mentorer på søndagsskolen, får være med å styre reisen gjennom ulike oppgaver, og blir selv «explorers».

Barn fra mange ulike land har testet spillet. Se bilder fra Kamerun, Chile og New Zealand:

– Målet er å gi søndagsskolelærere og mentorer et helt nytt verktøy som kan fenge og engasjere barna på en måte som gjør Bibelen levende for dem, sier Annette Tobler, leder for team barn i BCC Media.

Det er BCC Media som produserer filmene og innholdet på nettsiden, og i samarbeid med BCC-forbundets barnekomité ønsker de å lage et univers, der barn over hele verden kan oppleve budskapet så levende som det er.

Bilde fra kontrollrommet hos Iris, fra spillet der barna utforsker Bibelen
I kontrollrommet hos Iris. Foto: BCC Media
Sara og Abraham, fra spillet der barna utforsker Bibelen
Sara og Abraham. Foto: BCC Media

En etterlengtet fornyelse for barna

Sist søndag var flere engasjerte søndagsskoleledere i gang flere timer før med tekniske forberedelser. En av menighetene som testet spillet, var i lokalmenigheten i Grenland.

Da barna kom inn i menighetslokalet gikk det spenningsmusikk fra spillet i bakgrunnen, og alle fikk en egen t-skjorte. Teamet med ungdom og voksne stod klare til å ta dem imot.

Så delte de seg i mindre grupper, og satt i gang:

– Nye ressurser til barneundervisningen har lenge vært etterlengtet, sier Asgeir Nilsen (39). Han har i flere år vært engasjert i søndagsskolen i lokalmenigheten i Grenland. – Men å se for seg at det skulle bli så bra som dette hadde jeg verken mot til eller evne til å tenke ut.

–Og så får alle tilgang til det samme enten du bor i Norge eller i Asia! Som mentorer kan vi møte barna der de er, med tidsriktige og inspirerende verktøy. Også blir det naturlige arenaer hvor man kan samtale om Guds ord og livets mange utfordringer, sier han.

– Barna husker ting bedre når de selv er aktive og må løse oppgaver sammen, sier Annette Tobler. – Jeg tror det styrker relasjonen mellom barna, mellom barna og mentorene, og ikke minst styrker det barnas forhold til Jesus.

Nytt kapittel kommer

Flere hundre barn har nå fått testet ut to ulike kapitler, som fungerer som supplementer til den ordinære søndagsskoleundervisningen. Barnekomiteen og BCC Media forteller at de får gode tilbakemeldinger fra foreldre. Særlig barn som har vansker med å følge de ordinære samlingene, blir engasjert og deltakende gjennom dette nye undervisningskonseptet.

Flere kapitler er nå underveis:

–  Vi er midt i produksjonsfasen for kapittel 3 nå. Dette skal handle om David og vi ser selv veldig frem til å se resultatet. Og for noen dager siden har vi kick-startet arbeidet på kapittel 4, men temaet her vil være en overraskelse, sier Annette.