Romjulscamp online for over 6000 ungdommer

Ungdommer fra flere deler av verden skulle fylt opp salen på Oslofjord Convention Center i romjulen. Men selv om pandemien gjorde at den fysiske campen måtte avlyses, sørget Brunstad Ungdomsklubb og BCC Media for innhold og fellesskap via skjermen.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Brunstad Ungdomsklubb

Da nye restriksjoner ble innført i desember, og det ble klart at den fysiske ungdomscampen måtte avlyses, var både medarbeidere og hundrevis av frivillige mentorer klare for å omstille seg raskt. Takket være online-satsningen som BCC gjorde i begynnelsen av pandemien, var heldigvis både Brunstad Ungdomsklubb (BUK) og BCC Media godt rustet til en ny runde med digitale alternativ, og på kort tid ble det klargjort et nytt online-program for ungdommene i BUK.

Enda flere kunne delta

For både campdeltakerne og deres mentorer, er det ikke tvil om at det var en skuffelse da campen måtte avlyses. Salen som skulle vært fylt opp av over 4000 forventningsfulle ungdom og voksne, ble isteden rigget om til studio hvor programmet har blitt sendt til lokale grupper i alle verdensdeler. En fin bonus var likevel at onlinecampen nå ble tilgjengelig for enda flere; cirka 2000 flere ungdommer enn de som var påmeldt opprinnelig meldte seg på online-arrangementet. 

I samarbeid med et TV-crew på litt over 40 personer, samt frivillige som bidro med innhold, satt BUK altså i stand fire sendinger med trosoppbyggelse, musikk og innslag fra de ulike lokale klubbene. Temasendingen tirsdag kveld, som for mange var høydepunktet, ble vist for seere i 46 land.

I salen ble det rigget til sendinger som ble streamet til alle verdensdeler. Foto: BCC 
Tirsdag kveld var det temasending med oppbyggelse, konkurranser og status fra Bible X-prosjektet. Foto: BCC

Lokale camper som møtes via skjermen

Onlinecamp gir også en unik mulighet til å få et glimt av det internasjonale mangfoldet i BUK. Under sendingene hadde mange nemlig sendt inn bilder og filmklipp fra sine lokale aktiviteter. På skjermen rullet blant annet hilsener fra ungdomsgrupper i Afrika, Amerika og Asia, for å nevne noen.

Selv om campen måtte arrangeres online, er Peter Tischhauser, leder av Brunstad Ungdomsklubb, glad for at mange ildsjeler gjør alt de kan for at ungdommene skal få et godt alternativ:

– Selvfølgelig var dette en stor snuoperasjon, og mange har jobbet og stått på. Ikke minst har mentorer rundt om i hele verden gjort en utrolig innsats for at ungdommen kan ha en god campopplevelse, sa han under åpningen tirsdag morgen.

BUKs hjemmeside kan du lese mer og se bilder fra campen.

Et lite glimt fra lokale camper i ulike land. Se mer på BUKs hjemmeside. Foto: Brunstad Ungdomsklubb