Online sommer: Mangfold og medvirkning

Tusenvis av medlemmer hadde gledet seg til å samles om forkynnelse og fellesskap, men for aller første gang er årets sommerstevner i BCC avlyst. Men nå er programmet for online sommer klart, så medlemmer fra hele verden likevel kan delta i trosoppbyggelsen.


Tekst: Berit H. Nilsen / Foto: Lidiya Lukashuk

Sommerstevnene er vanligvis noe som settes høyt på prioriteringslisten hos våre medlemmer. Deltakere fra over 40 land har vært samlet i Norge gjennom flere tiår, og det har vært fullt program store deler av sommeren.

Men i år setter koronapandemien en stopper for muligheten til å arrangere et vanlig sommerstevne.

LES OGSÅ: Sommeren 2019 i bilder

Som et godt alternativ er programmet for online sommer klart.

– Vi håper alle de tusenvis av medlemmer som er rundt om på kloden skal kjenne felleskapet og varmen via skjermene, der de er, sier Johannes Schmechel. Han er leder for online-satsningen og gleder seg til å gjennomføre.

– Stikkord for programmet i sommer 2020 online er mangfold og medvirkning, sier Schmechel. – De ulike møtene har tema fra hver verdensdel, og vi ønsker å vise filmer, sanger og innslag fra alle kontinenter.

Ved å øke kunnskap om andre kulturer øker respekten for hverandre, og det at alle medlemmene som ønsker det kan bidra via online-sendingene gir en særlig opplevelse av fellesskap.

Johannes Schmechel, som leder BCC Online-prosjektet, håper alle medlemmer skal kjenne felleskapet via skjermene. Foto: BCC

LES OGSÅ: Barneprogram på 12 språk

Medlemmene finansierer online produksjon

Siden BCC ikke får deltakerbetaling som er vanlig for deltakelse på sommerstevnene, er vi avhengige av at medlemmene bidrar med gaver i kollekten. Det vil bli avholdt kollekt under stevnet, og det er mulig å bidra via Vipps eller bankoverføring for de som ønsker det. I tillegg er det mange frivillige som bidrar på flere ulike måter for å gjøre det mulig å gjennomføre en så omfattende og mangfoldig produksjon.

Ingen pandemi eller katastrofe kan bryte det åndssamfunn vi kjenner med hverandre. Ved å samles online skal budskapet lyde like klart og tydelig som før. Det glade budskap som forandrer liv, et budskap som er nyttig både til enkeltmenneskets og samfunnets beste.

Her er sommerprogrammet for BCC online:

LES OGSÅ: Nytt TV-studio tar form på bare tre uker