Påskemorgen slukker sorgen

For kristne over hele verden er første påskedag en høytidsdag. I år ble det en annerledes, men likevel gripende stund da salmen «Påskemorgen slukker sorgen» ble sunget av medlemmer fra alle verdenshjørner samtidig – online. Se film her.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

Hvert år synges Grundtvigs salme på påskemorgen-møtet under BCCs stevne, og det er med andakt og høytidsstemning at vi minnes Jesu frelsesverk og oppstandelse den tredje dag. Dette er en tradisjon som har fulgt påskestevnene våre så lenge de fleste av oss kan huske, og i år var det altså første gang siden andre verdenskrig at vi ikke kunne arrangere stevne i påskehøytiden.

Det ble derfor en spesiell opplevelse å synge den kjente påskesalmen hjemmefra, og samtidig kjenne fellesskapet med tusenvis av troende som deltok i den virtuelle TV-sendingen denne morgenen.

Online påskestevne har samlet flere tusen

BCC har satset online i år, for å gi medlemmene et alternativt tilbud som er så godt som mulig. TV-sendingene har stor grad av interaksjon, slik at forkynnelse, sang og musikk kan deles fra alle verdenshjørner. I den store konferansesalen som skulle brukes til påskestevnet, står nå et stort TV-studio, hvor det har vært forkynnelse gjennom hele påsken, i tillegg til et tilbud til både barn og unge.

Det har vært litt vanskelig å beregne eksakte tall for hvor mange som har fulgt sendingene, men det er helt sikkert at mange flere enn de 10.000 som var påmeldt det opprinnelige stevnet. Trolig er det mellom 11.000 og 15.000 seere, og de befinner seg i alle verdensdeler.

Les også: