– Barnetroen kan være en hjelp både nå og siden

På BCCs virtuelle påskeprogram er det noe for alle målgrupper. Denne lørdagen legges det opp til aktiviteter for familiene, som skal engasjere barn verden over. Barna får også sin egen TV-sending, hvor påskens budskap står i sentrum.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Lidiya Lukashuk

I BCCs medieavdeling har det blitt jobbet for å gjøre påskebudskapet engasjerende, selv for de yngste.

– Vi vet at Guds rike hører barna til, og derfor er dette en viktig målgruppe for oss, sier Trine Sandersen som er regissør i BrunstadTV. – Barnetroen kan være en veldig hjelp både nå og siden når de blir eldre, sier hun.

Trine har sammen med flere kollegaer jobbet de siste ukene med å forberede et eget program for barna. Det er planlagt påskeeggjakt familiene kan gjøre hjemme, og fra TV-studioet blir det sang og musikk, og to helt nye animasjonsfilmer som forteller om Jesus og det som skjedde i påsken på en barnevennlig måte.

–Målet med det hele er å skape glede og håp hos barna. At de kan forstå hvilken hjelp Jesus er i mange daglige situasjoner. Det er jo et gledesbudskap uansett alder, fortsetter Trine.

SE OGSÅ: Barnemøte om påskens budskap

Interaktivt studio gir flere muligheter

I det interaktive TV-studioet er det fargerike bakgrunner og ballonger som skaper en barnevennlig og morsom stemning. I tillegg er programmet kort med hyppige seksjoner, slik at det skal være spennende å følge med hele veien.

– Det nye studioet gir oss nye muligheter for å sette sammen en helhetlig og temabasert TV-sending, fortsetter Trine.

Trine er en av prosjektlederne for barneprogrammet. Her under opptak til lørdagens sending. Foto: BCC

SE OGSÅ: Virtuell påske i nytt studio

Det er satt sammen et variert program, som skal passe for de ulike alderstrinn. Trine er selv pedagog, og har derfor vært bevisst på bruken av virkemidler:

– Både manus og sangtekster er skrevet med ord som barn selv ville brukt, sier Trine. – Vi bruker også sterke farger, bevegelse og fengende melodier, slik at de får lyst til å følge med.

Programlederne Judith og Gjermund under barnas TV-sending. Det var sang, dans og film som gjorde det interessant for store og små. Foto: BCC

Lokale bidrag fra flere verdenskanter

Den nye måten å samles på har vært en fordel på mange måter. Nå deltar alle seerne på lik linje, uansett hvor de bor. Satsningen også på interaktiviteten, gjør at barna kan kjenne på fellesskapet, tross begrensningene mot å være sammen.

Dette skjer blant annet ved at mange av barna selv er medvirkende i programmet.

–Vi har fått inn videoklipp og bilder av barn fra hele verden, sier Elise Schøll, som leder dette prosjektet.  – Vi viser dem både underveis i sendingen og på app og webside, slik at barna kanskje kan få øye på seg selv underveis i sendingen.

Barn fra flere deler av verden var medvirkende, og delte tanker om påskens budskap. Foto: BCC
Online barnemøte er et konsept som skal bygges videre på, og det vil bli flere slike sendinger for barn utover våren. Foto: BCC

BCC har i flere tiår jobbet for å ha gode tilbud til barna i menigheten. Et eksempel på dette er under sommerstevnene, hvor det gjennom mange år har vært egne barnedager, med både aktiviteter, underholdning og forkynnelse tilpasset barna. Når det for tiden ikke er mulig å arrangere stevner, har den virtuelle satsningen åpnet nye muligheter for skape noe nytt for barna, selv om det skjer på en annen måte.

– Vi må planlegge innholdet mye bedre når vi har online barnemøter. Det gir også muligheter for å tilpasse både aktiviteter, innhold og språk slik at flere kan følge med og forstå hva som kommer fram, sier Elise.

BCC er også i gang med å utvikle barneprogrammet videre etter påske, og bidra til en mer helhetlig og temabasert trosundervisning også for barna.

– Vi vil bygge videre på konseptet som har blitt utviklet i forbindelse med påsken, og sende noe for barna hver uke, sier Elise. – Vi håper det kan bli et fint tilskudd til det positive innholdet som finnes for barn, og tenker kanskje flere enn medlemmene kan synes det er interessant å følge med på barnesendingene via brunstad.tv.

Under livesendingen er det et variert program. Her fra en av de kreative oppgavene, sammen med Judith og Mette (t.h). Foto: BCC