Stort engasjement for barnas program under sommerstevnene

I den store idrettshallen står oppblåsbare trampoliner og hoppeslott klare for en ny dag, mens kaféarealet i tredje etasje er gjort om til «kreativt paradis». På bordene ligger hobbyartikler, ark og dekor som bare venter på å bli brukt. «Junior Point» er rigget og klart til å ta imot alle barn mellom 6 og 12 år som deltar på sommerstevnet.


Tekst: Marit Rutschmann – Foto: DCG 

BCCs kristne stevner har i mange år hatt et variert aktivitetstilbud for barn og ungdom som deltar sammen med sine familier.  I år har mer enn 40 frivillige jobbet med forberedelsene til «Junior Point», et omfattende aktivitetstilbud for barna på stevnet. Tilbudet åpnet allerede andre stevnedag, og vil være tilgjengelig gjennom fire dager.

Junior Point foregår i det nye flerbruksanlegget Oslofjord Arena, og her kan barna komme og gå som de vil hele ettermiddagen. I tillegg har arrangørene forberedt et heldagsstilbud kalt Junior Camp på en egen dag. Her kan barn mellom 8 og 12 år velge mellom 11 heldagstilbud hvor de registrerer seg på forhånd.


Sport, gaming og hobbyaktiviteter er bare noen av tilbudene på Junior Point. Hver dag er 40 frivillige i sving. Foto: BCC 

Idedugnad om sommerstevnene resulterte i nytt tilbud for barna

Det er frivillige fra lokalmenighetene i Tyskland som arrangerer Junior Point, som ble lansert første gang i fjor. Ideen kom etter en storstilt idédugnad hvor lokalmenigheter fra hele verden ble invitert til å komme med forslag til utvikling og forbedring av tilbudene BCCs internasjonale stevner.

LES OGSÅ: Kreative idéer og konstruktiv kritikk åpner nye muligheter 

Lokalmenigheten fra Exter så et behov som de tok initiativ til å fylle, og fikk med seg flere andre tyske menigheter. At de traff blink, illustreres av mange positive tilbakemeldinger fra deltakerne og foreldrene.


Kreativ sone: Her kan barna komme og gå som de vil, og ha med foreldrene hvis de ønsker. Foto: BCC

Ikke bare et aktivitetstilbud, men også et internasjonalt møtested

– Jeg synes det er flott at vi kan bidra aktivt til tilbudet på sommerstevnet, sier Barnabas Fuzi (29). Han er ansvarlig for gamingsonen, et av tilbudene på Junior Point.

– Mellom 1500 og 2000 deltakere fra de tyske lokalmenighetene reiser til Norge på sommerkonferanser hvert år, så vi utgjør en stor andel av deltakerne. Junior Point er ikke bare et aktivitetstilbud, men også et internasjonalt møtested for barn, sier han.


Tar ansvar: de tyske lokalmenighetene samarbeider om det omfattende tilbudet til barn i JuniorPoint. Foto: BCC

Frivillige fra Tyskland ønsker å bidra under stevnene i Norge

Fuzi understreker at dette ikke ville fungert uten alle de mange frivillige som stiller opp. Med erfaringene fra 2018, har konseptet også blitt tilpasset og optimalisert. I år har også flere lokalmenigheter blitt involvert tidligere i forberedelsesfasen, for å spre arbeidet på flere. Rundt 1200 barn i aldersgruppen er ventet til begge de to sommerstevnene, så det trenges mange hjelpende hender.

I tillegg til gamingsonen som han er ansvarlig for, er det en kreativ sone, flere ulike sportsaktiviter, og en vrimlesone med blant annet trampoliner og hoppeputer.


Mye spennende: Gamingsonen inneholder mye forskjellig, og er populær. Foto: BCC

– Vil gi noe tilbake

Lea Rebmann (23) har også vært involvert i planleggingen og koordineringen av oppsettet. Hun sier at det er vel verdt innsatsen.

– Barna er fremtiden, så det er verdt å investere i dem! Jeg har personlig opplevd at andre har forpliktet seg og gitt meg masse gode opplevelser i min egen barndom. Derfor liker jeg å gi noe tilbake. Dette er også en fin variasjon for meg, fordi dette er noe helt annet enn det jeg gjør i min vanlige jobb. Her er det masse motiverte mennesker som bidrar, og det gjør at det er gøy å jobbe sammen, sier hun.

Junior Point på begge konferansene i sommer

BCC arrangerer to stevner for å få plass til alle medlemmer som ønsker å komme. Derfor venter en ny sommeruke med samme program i begynnelsen av august. Det inkluderer selvsagt Junior Point og Junior Camp.

– Vi har mange frivillige å spille på, så vi har fylt opp skiftene under begge stevneukene, både juli og august, sier Barnabas Fuzi.

Og etter en ekstra titt gjennom rommet, kan han fornøyd konstatere at Junior Point er klar til å bli stormet på nytt i morgen.


Flinke tenåringer som hjelper til å rigge opp hoppeslottene. Foto: BCC


«Ninja Run» er et nytt og spennende tilbud i flerbrukshallen i år. Foto: BCC