Brunstadmagasinet: Dette er nytt i februar

BrunstadMagasinet er BCCs månedlige informasjonsprogram for medlemmer fra alle deler av verden. Her kan du se hva som var nytt i februar.


Tekst: Johanne Reiersrud – foto: Adelle Cheetham

Noen av hovedpunktene i februarsendingen var dette:

  • Vår misjonsside activechristianity.org satte rekord med 1 million besøkende i januar
  • Ny versjon av boken Johan O. Smiths etterlatte brev blir utgitt i påsken, også med brev som ikke tidligere har vært publisert
  • Lokalmenigheten i Fulda, Tyskland, satte i gang en kollekt med mål om å nå 10 millioner i forbindelse med deres misjonsfest i mars
  • Helge Nilsen fra Oslofjord Convention Center fortalte om mat- og overnattingstilbud som blir tilbudt deltakerne på våren og sommerens stevner i BCC

Bibeltime åpnet sendingen

I løpet av 30 interessante minutter fikk også seerne en innføring i historien om Nehemias, der Bernt Aksel Larsen og Kåre Smith deltok. Historien viser at det lønner seg å bygge for fremtiden, stå sammen og løfte i flokk, som familiene som bygde opp bymuren rundt Jerusalem for 2500 år siden. Den gang var muren en sikkerhetsmessig livsnødvendighet. Men den er også et bilde på at vi må verne om det vi tror på og våre verdier, og ved å leve et aktivt kristenliv kan vi selv være et vern mot det som kan ødelegge og skape uro i det kristne fellesskapet.

Camp for ungdom fra hele verden

Peter Tischhauser fra Brunstad Ungdomsklubb og Harald Kronstad fra forstanderskapet i BCC kom i studio for å fortelle om påskecampen, en av de fire internasjonale ungdomscampene som skal arrangeres i 2019.


Brunstad Ungdomsklubb samarbeider med BCC og forstanderskapet om innholdet på de internasjonale campene. Foto: BCC

Påskecampen vil ha 30 forskjellige aktivitetstilbud ungdommen kan velge mellom, og fem interessante kvelder med kristent innhold, som blir formidlet på en interessant måte med teknologi og moderne virkemidler.

Formålet med alt arbeidet er å legge til rette for forkynnelse og opplæring som inspirerer til et aktivt kristenliv. Harald Kronstad, som akkurat har vært på misjonsreise i Brasil, fortalte at interessen for dette tilbudet er stort også i Sør-Amerika.

– Ungdommer fra Brasil, Argentina, Argentina, Chile og Mexico satser nå på å komme en gang i året på ungdomscamp i Norge, fortalte han. Fellesskapet forsterkes når ungdom som vil tjene Gud over hele verden møtes, og det er en førsteprioritet for oss som er eldre, til å støtte opp om dette.


Harald Kronstad fortalte om stor interesse for de kristne arrangementene også blant ungdom i Sør-Amerika. Foto: BCC

Les også: 56 Ungdommer fra Sør-Amerika deltok på påskecamp i Norge

Konkurranse med felles mål

Satsningen på de kristne campene har gjort at ungdomsgrupper i hele verden har engasjert seg i en ungdomsaksjon der de sammen oppmuntrer hverandre til å jobbe sammen for å komme på camp.

I Brunstadmagasinet fortalte både ungdommer, mødre, fedre, ungdomsledere og ildsjeler hva de bidrar med for å støtte ungdommens prosjekt på dugnadsfronten.

Les også: Generasjoner har bidratt til at ungdommene i dag har gode muligheter

De fem ungdomsgruppene med best resultat i konkurransen i januar var invitert i studio. Her var både grupper fra Tyskland, Danmark, Norge og Canada representert, men månedens førsteplass gikk til Winnipeg i Canada.

Nye innblikk i vår historie

En annen nyhet som ble presentert i månedens Brunstadmagasin, er at det for tiden jobbes med et nytt bokprosjekt. Her vil upublisert materiale fra menighetens tidlige historie blir tilgjengeliggjort. Dette er etterlatte brev etter menighetens grunnlegger, Johan Oscar Smith, som er skrevet gjennom et langt kristenliv. Vi ser fram til å fortelle mer om dette når bokprosjektet blir lansert.


Frivillige fra lokalmenigheten i Bergen bidro med musikk og sang i det som ble et variert og innholdsrikt februarprogram. Foto: BCC