Spenning i lufta før ungdomscamp i romjulen

Det er snart juleferie, og samtidig har flere hundre frivillige gjort de siste forberedelsene til det som blir den aller første romjulscampen for BCC-ungdom. Fjerde juledag braker det løs, og nesten 4.000 ungdommer fra 27 land er ventet til arrangementet.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

For ungdommene som har meldt seg på romjulscampen, blir fjerde og femte juledag en aktiv avslutning på jula. Det blir aktiviteter, sportsturneringer, trosundervisning, og ikke minst tid til å være sammen med venner fra mange land. I år er det rundt 1.800 ungdommer fra land utenfor Norge som deltar, og alle verdensdeler er representert.

Bruker juleferien på camp og hockeyturnering

Steffan Østgård (19) kommer fra Drammen, og har ikke like lang vei til campen som de som reiser fra andre land og verdensdeler. Det er stas å være med, når han sammen med hele hockeylaget fra den lokale ungdomsklubben skal kjempe om målene på isen i den nye arenaen på Oslofjord. Etter noen rolige dager hjemme, gleder han seg til å gjøre noe aktivt i juleferien.

– Det blir kjempestemning. Det var flere aktiviteter å velge mellom, men det å spille hockey sammen med gutta på laget var et klart førstevalg, sier han.


Steffan Østgård (i midten) håper på flere øyeblikk som dette når hockeylaget hans kjemper om pallplass under turneringen i romjulen. Foto: BCC

Store høydepunkt, og viktige kveldssamlinger

De siste ukene har hockeylaget fra Drammen trent hardt for å komme i form til turneringen, og Steffan, som har spilt hockey de siste 5-6 årene, har rykte for å være en god keeper. Men det er ikke bare sporten som gjør at han gleder seg til romjulscampen.

– Jeg gleder meg også veldig til kveldene, og de trosoppbyggende samlinger i storsalen. Det betyr mye for oss med de eldre voksne som kommer og formidler et budskap som treffer oss som ungdom, sier han.

Kåre J. Smith og flere forstandere kommer til å delta, førstnevnte har vært en av pådriverne for å få til egne ungdomsarrangementer som dette flere ganger i året.


Det kristne evangeliet blir forkynt på måter som både er kreative, inspirerende og appellerer til ungdommene. Her ved forstander Trond Eriksen. Foto: BCC

Romjulscampen er lagt til dagene før nyttårsstevnet som BCC holder på Oslofjord. På den måten er det mange ungdommer som likevel ville deltatt på stevnet som velger å reise til Vestfold to dager tidligere, gjerne sammen med hele sin lokale ungdomsgruppe.

Hovedmålgruppen for romjulscampen er ungdom mellom 13 og 20 år, i tillegg deltar mer enn 1.700 ungdommer over 20 år som mentorer og ungdomsledere.

Variert program med blant annet sport, tegning, spill og klatring

Det er forberedt et variert program med noe for enhver smak. Det er blant annet klatring, gaming, tegning, sjakk, brettspill og ulike drop-in aktiviteter tilpasset ungdom. En av de som gleder seg til å prøve ut tilbudet er Mina Søland (17), også fra lokalmenigheten i Drammen.

– Jeg har ikke meldt meg på en bestemt aktivitet på romjulscampen i år, men kommer til å se an de tilbudene som er, på youthzone, outdoorcamp og chillzone, sier hun.


Mina (t.h.) ser frem til noen aktive dager på camp når julefeiringen er over. Foto: BCC

Til vanlig spiller Mina også ishockey i den lokale ungdomsgruppa, og er også medlem en gruppe som heter BUK Adventure, som driver med både friluftsaktiviteter og andre opplevelser.

– Vi er flere fra de samme BUK-klubbene som både skal være med å heie og benytte oss av ulike drop-in aktiviteter. Jeg gleder meg kanskje aller mest til å heie på Drammen sine lag i volleyball, ishockey og fotball, og oppleve de helt nye idrettsfasilitetene på Oslofjord.

– Og så gleder jeg meg skikkelig til å være sammen med mange av mine beste venner og delta på kveldssamlingene. Jeg har store forventninger til hele opplegget, og temakvelden og gallafesten, avslutter hun.


Fra avslutningsfesten under forrige ungdomscamp på Brunstad, som ble avholdt i påsken. Foto: BCC